IDOLER, MARIA, LINDA, BLONDINBELLA, KAROLINA, NANNE…

10 december - 2010 | 18 kommentarer

Ja, igår fick jag ligga i minsann!

Först var det ”Efter 10” , ”Live on tape” som det heter vilket betyder att programmet direktinspelas och sänds idag så då kan ni se hur bråttom jag fick mitt i champagnelunchen att ta mig till Förkvällsstudion!

Hos Malou fick jag träffa några av Idolerna,,,

undersköna Linda Lampenius, smarta Blondinbella och min ”gamla kompis” Maria Montazami!

Tyckte att det var lite tråkigt att jag hade så ont om tid. Hade gärna pratat mer med dessa fantastiska kvinnor! Titta själva här så trevligt vi har!

Dessutom hann jag knappt prata med Malou (förutom när vi stod och kokade fikonmarmelad och gjorde godis…) som jag gillar skarpt och hon är verkligen en duktig programledare!

Se klippet här!

Och recepten till mina ätbara julklappar finns i min bok, Monikas jul såklart men också här!

Efter en mardrömsfärd i taxi, helt stillastående trafik, (höll på att gå i bitar av stress!!) från Tv4-huset i Frihamnen till Förkvällsstudion på Royal Viking vid centralen anlände jag tio minuter före sändnigsstart! (Bytte blus i bilen!)

Men det gick ju bra! Jag fick ihop min Fläskfilé Bombay

Med tillbehör

Vill ni se klippet kan ni titta här

Och receptet hittar ni här


Tack så jättemycket!!! Ha det så bra! Nathalie

Nathalie | 2010-12-14 22:35:09

Nathalie! Nu har du receptet i dagens inlägg! Lycka till! /Monika

monikasmat | 2010-12-14 10:34:52

Hej Mailade dig precis om sillen du hade i glasburken hos Malou den 10/12..Den med morötter och rödlök bland annat..Snälla vill du skriva receptet till mig för det ska bli julklapp till min mormor:) Likadant med burken med de röda äpplena..va va det mer i? Du gör så himla fina och goda grejer!! MVH Nathalie

Nathalie | 2010-12-13 20:12:07

Åse! Ha, ha,,,ja ett visst djävlarannama har jag nog allt;) Sylvia! Åh. tack! De har jag köpt på "Deisy" på Humlegårdsgatan i Stockholm! Elin maria! Åh, så tjusigt! TKB! Kul och tack! /Monika

monikasmat | 2010-12-11 09:41:45

Monika så klart, varför inte lite spänning mellan dem redan händelserika programmen och chauffören höll fokus på trafiken?.;) Och väldigt proffsig,naturlig och stark uttryck i båda programmen, rent nöje och titta på:) Elin Maria ...guldmedalj??...har också en del av den varan dock inte utdelat på Stadshuset...:(

TKB | 2010-12-11 08:15:54

VILL BARA GRATULERA OSS HÄR I LANDET, DÅ VI HAR VÄRLDENS ÖGON PÅ OSS. SPECIELLT KANSKE VI PÅ KUNGSHOLMEN, DÄR STADSHUSET NU LIGGER. JA, JAG TÄNKER PÅ NOBELFESTEN !! VI MÅSTE PASSA PÅ. GNISTRANDE SNÖ, ELDAR, FEST, UPPLYST FESTHUS, STORA UPPTÄCKTER & EN HEL DEL GLAMOUR. INTE VARJE DAG. MEN IDAG SOM SAGT.........TÄNKER PÅ, NÄR JAG SJÄLV SATT DÄR I BLÅ HALLEN OCH VAR FIRAD MED GULDMEDALJ. LITE VERKLIGHETSFLYKT, NÄR KVÄLLEN ÖVERGÅR I NATT..... GOD HELG PÅ ER !!

ELIN MARIA | 2010-12-10 21:12:24

Hej Monika, jag har så många gånger undrat över dina jättesnygga örhängen som du hade idag, var kan jag köpa likadana??? Du har blivit min matguru. Jag lagar dom flesta av dina rätter och läser din blogg varje dag! tack Monika!

Sylvia h | 2010-12-10 20:09:04

Dax att "släcka ner" säger Åse , som ser att väninnan (som ovan skrev) i nuläget inte stavar så bra , men fortfarande är väldigt klok med sina utläggningar om diverse könsrollsproblem ,... men grattis till löneförhandling ,... tror "tamejfan" att med ditt "jävlarannamma" så överlever du . ( Gud sig förbarme att inga barn läser mina svordomar )

Åse... | 2010-12-10 19:18:35

Whe shall over come !!!

Åse med väninna ... | 2010-12-10 18:53:29

Helene! Kul! Och lycka till med Bombay! Åse! Nu slet du mig från min egna tid;)! Men kan ju inte låta bli att kommentera! Idag satt jag på ett möte trött som f-n och skulle förhandla om en lön i maj! (Vet ju inte ens om jag lever då!) Men jag svarade som jag brukar: Jag vill inte ha ett öre mindre än någon annan (man!) (för jag vet att jag kommer att leverera!) Och tog det högsta såklart! La dessutom till att för ALLA kvinnors skull vill jag ha detta! Och se! Det föll i god jord....så tja du har rätt! Ha nu en trevlig kväll och hälsa väninnan! /Monika

monikasmat | 2010-12-10 18:29:58

En klok väninna dök för en stund in på besök , här i familjen ,.. med tillstånd att läsa din blogg,...hon tyckte därefter att jag verkade vara från "dackefejden" vad gäller mitt ständiga tjat om att,... tjejer kan ,... som hon så klokt sade ,... det vet väl alla människor !!!???..att tjejer kan ??? . Hon tyckte därmed att jag bidrog till "diskriminering" av mitt ständiga tjat därom. Tänk så klok hon är !!! Nu skall vi äta och dricka oss till . Skål och gutår. !!

Åse | 2010-12-10 17:36:28

Tänk att jag också såg "efter 10" idag Hurra! Grytan kommer jag också att göra. Trevlig helg! Kram Heléne

Heléne Persson | 2010-12-10 17:27:51

Helena! Har du varit "hel och ren", rena burkar och gör som jag skriver i recepten, inte får för dig att minska på sockret till exempel! Så håller burkarna i flera månader! Kerstin! Det direktsänds alltid utom just på fredagen! Men det är ingen skillnad egentligen för det är Live on tape vilket betyder att det är som en direktsändning men bandas...det var ju därför jag var tvungen att gå! Och jättekul att du blev inspirerad till att göra ätbara klappar! Och tusen tack för berömmet! Det suger jag i mig nu! Lena A! Åh, inte helt bergsäker men jag skulle ta Durumvetemjöl! Och kul att du hann att titta! Louise! Det där verkar positivt;)! Åse! Ack nej! Här får man inte betalt för allt! (Jo, kanske i form av bokförsäljning!) men annars är det mest en ära att få vara gäst hos Malou! Kul att du hann titta! Och NU blir det fredagsmys med ett riktigt gott och prisvärt vin! Petit, 2007, middag och sedan raklång i soffan framför Idolfinalen! /Monika

monikasmat | 2010-12-10 17:01:25

Faktum är att du såg "sval" ut i båda programmen,... trots blusbyte,...i taxi,... . Tyder naturligtvis på "viss vana" i "etern",... men,... tag nu tag i den mera privata sektorn,... koppla av,... ned,... visserligen tar du betalt,... men oj ,.. vad du bjuder !! Säger som jag brukar ,... Tjejer kan !!!!

Åse | 2010-12-10 15:57:45

Wow!

Louise | 2010-12-10 13:31:41

Jag tittade också på programmet och håller helt med Kerstin WB. Ett par frågor, äldste sonen har fått en pastamaskin och undrar vad för mjöl han ska använda? Finns det färdiga mjölblandningar till pasta? Ha en fin tredje advent. Kram lena

Lena A | 2010-12-10 13:00:12

Har just tittat på "efter 10", som jag trodde direktsändes... MEN Du blir bara bättre o bättre i rutan!!! Nu har jag blivit så inspirerad att göra dina ätbara julklappar, kommer att pyssla med det imorgon. Håller med ang lunchgästerna, härliga kvinnor, på olika sätt, ett bra program! Må gott/Kerstin

Kerstin WB | 2010-12-10 12:05:26

Vad är hållbarheten på din julsenap och andra ätbara klappar. Kan man tillsätta något för längre hållbarhet? Behövs det?

Helena | 2010-12-10 11:50:19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *