BÄSTA JULSILLEN, BÄSTA JULGODISET OCH ABSOLUT BÄSTA REVBENSSPJÄLLEN!

21 december - 2010 | 10 kommentarer

Jag måste först av allt säga att det känns både kul och tryggt att under tiden jag är i kyrkan, (vackra Hedvig Eleonora) med barnen…

…så står ni hemma och gör både ”U”, Grönkålssoppa, Västerbottenssill, Lussekatter och annat!

Det vet jag att ni gör!

För när jag sedan sprang till lunchen med Advokaten stoppades jag av flera som hade allt mitt på ”G” därhemma! Så kul!

Och till er som ännu inte testat så kan jag bara säga, gör det!

Japp, jag lämnar garanti!

Här finns godaste grejerna till julbordet, jag lovar!

Allt finns förstås i min bok ”Monikas Jul” men en hel del finns här, klicka under etiketten ”JUL” så kommer ni rakt in i mitt kök!

Och ett litet smakprov på både ”U”, Västerbottensill och godaste revbensspjällen fick ni också i dagens ”Förkväll”!

Och klippet, om ni inte hann titta, det finns här!


Monika! "U"...fröknarna gjorde vågen när min man kom m lite jul!godispåsen :-), sån´t värmer i mitt hjärta förstår Du! Tack vare Dig! Det bästa är att det finns lite till av "U" i mitt kylskåp till mIG lite senare ikväl....:-), mums!

millan | 2010-12-23 21:48:46

1000Tack för sillinläggningarna Monika! Tänk om jag hade vetat att det var så enkelt att göra o det bästa, att det blir så gott! Ja, då hade jag gjort det för länge sedan. Julkram Anna

Anna | 2010-12-22 12:34:28

Charlotte! Tack för bra tips:)! /Monika

monikasmat | 2010-12-22 12:17:01

Hej! Kan ju tipsa om vad jag brukar använda de vita vinbären till. Goda på en marängtårta, pavlova med grädde o vita vinbär på jättevackert med bara vitt. Det är också gott att byta ut lingonen i chokladkola pajen om man inga lingon har. Ja vi får återkomma om vi kommer på ngt mer Mvh Charlotte

Charlotte | 2010-12-22 11:53:15

Ja, Wienernougaten är verkligen supergod! Har man gjort ett par gånger med god respons :-)

foodelicious.se | 2010-12-22 10:00:08

Karin! Åh vad kul! Och detsamma såklart! /Monika

monikasmat | 2010-12-22 09:32:01

Millan! Hoppas 'u' gick hem! Margaretha! Den är också Supergod! Lycka till! /Monika

monikasmat | 2010-12-22 09:30:34

Fikonmarmeladen gjorde jag i går kväll blev jättefin , tog en klick på smörgåsen till frukost .Strax ska jag ge 3 av mina närmaste kollegor varsinn lite burk i julklapp :-)Västerbottensillen blir det att göra i morgon , blir ett fint komplement till mitt övriga julbord.God Jul Monika och alla här på bloggen :-)och tack för alla tips och småprat här med oss på din blogg:-))

Karin | 2010-12-22 09:14:03

Hej, köpte din bok förra året men först i år har jag gjort Wienernougaten. Helt underbar. Får nog göra en sats till för det finns inte många bitar kvar. Imorgon ska jag prova på att göra nöt - o fruktchokladen. Säkert också väldigt gott.

Margaretha | 2010-12-21 23:19:34

God kväll i allt stugor :-)! Här hemma rörde mina 2 kids ihop underbara "U" till fröknarna......shame de som inte samlat in ngt till våra fröknar som tar hand om våra barn och vi tryggt kan arbeta ;-) Sedan en liten kaka och knäck(till en hel armé!) God Jul på Er från en tandsyster som jobbar mycket nu...men det är ju kul för snart är det Jul ! Kram till Alla på Monikás blogg <3

millan | 2010-12-21 22:37:16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *