NYÅRSTIPS!

30 december - 2010 | 20 kommentarer

Ja mitt i alltihop, värsta valen för dagen: ska det bli bara bad eller bad, massage, manikyr och pedikyr?

Det blev massage…

OCH manikyr och pedikyr!

Både för Bea…

och för mig! (Första gången i mitt liv!)

Som om inte dessa njutningar vore nog skulle vi äta middag på stranden och dessa läckerheter presenterades:

Bara att peka (med de nylackade naglarna!) och beställa…

Och här är killen vid grillen:

Tyvärr måste jag dock erkänna att fantasin om hur gott det skulle bli överträffade verkligheten! Jag förstod inte riktigt hur han kunde misslyckas med dessa fantastiska grejer!

Men som sagt!

Mitt i allt detta vill jag ge er några bra Nyårstips!

Min hjortryggbiff med tryffelsky som jag lagade i nyårsprogrammet av ”Monikas Mat” går inte av för hackor! Receptet finns här!

Och som förrätt kan ni äta champagnegratinerade ostron, (också ur ”Monikas Mat”) och receptet finns här.

Till drinken rekommenderar jag små filoknytten fyllda med chévre! Och receptet finns här.

Och till dessert (också ur Monikas Mat) kan ni äta en alldeles underbart god hjortronparfait! Receptet finns här!

Hur ni än äter och hur ni än firar så vill jag passa på att önska er alla ett riktigt Gott slut!

Och Tusen miljoner tack för i år! Vi ses ”på andra sidan”!


[...] inte bestämt Nyårsmenyn kan hämta lite tips från Nyårsmenyn i Monikas Mat. Recepten finns här! OAS_AD('k2a2'); CheckAd('k2a2_s5y48hrj645tj21efs'); OAS_AD('k2a3'); [...]

Gott Slut och Gott Nytt samt goda Nyårstips! | Monika Ahlbergs Mat | 2012-12-30 15:00:25

elisabeth! Kul:)! Och Gott Nytt År! /Monika

monikasmat | 2011-01-03 16:59:45

Gott nytt år! Provade din roséglögg,den smakade otroligt gott !Bräckt skinka blev det också, bra tips på restmat!

elisabeth | 2011-01-03 15:17:47

Instämmer...Susanne vad kul att "se dig" här igen!!!!! Gott Nytt år på oss alla!

Biggan | 2011-01-01 14:45:04

Biggan! Jag håller med! Susanne! Äntligen! Välkommen tillbaka:)! Och Gott Nytt År på dig! /monika

monikasmat | 2011-01-01 12:53:39

Kreativitet och entreprenörskap bor i alla människor - i olika mått förstås. Det hör inte ihop med manligt eller kvinnligt, rikt eller fattigt, svart eller vitt enligt min mening. Att släppa ut och frigöra kreativiteten är upp till individen - likaså att känna igen en möjlighet när man ser den och inte låta den flyga förbi och bort. Inte OK att skylla på omständigheter eller på andra - man har skyldighetet mot sig själv att ta ansvar för sitt eget liv! Ingen kan leva ditt liv åt dig! Allt för många sitter idag på rumpan med armarna i kors och skyller på än det ena och än det andra, istället för att ta tag i saker och ting. Det är det som skiljer den sanna entreprenören från en looser. Häpp! Gott Nytt År på er! :-)

Susanne | 2011-01-01 09:09:03

Å S E !!! Inte "får " du lägga av att kommentera här på bloggen!!!! ..Bara läsa....nej nej nej, KOM IGEN! Du behövs, tycker jag! Raka rör, rörligt intellekt, humor, himmel och plättar kvinna, fatta att du är en frisk fläkt här på bloggen! Susanne i Jönköping- VAR ÄR DU TRO, dig saknar jag också! Kram till alla, ingen nämnd och ingen glömd. Och Millan så klarrrrt,kram.

Biggan | 2010-12-31 23:01:50

Gott Nytt År allihop! Jag har redan passerat tolvslaget och ska nu (klockan 4!!) krypa till sängs med ungarna... Och Madeleine! Jag kan aldrig ha sagt att "vanligt" arbete skulle hämma kreativiteten! Jag hyllar alla som utför det som vi måste ha! Som får hela samhället att gå runt! Det hör inte alls ihop med det jag sa! Men däremot är jag helt övertygad om att utbildning ibland hämmar kreativiteten och då i mer som "en bild". Och det står jag fast vid för den "glada amatörens" äventyrslusta går alltför ofta förlorad när vi får veta hur vi "ska" göra istället för att få veta alla möjligheter vi har! Och därmed har jag aldrig sagt att det är fel att utbilda sig! Nej, nej...gör det så mycket ni orkar och kunskap kan man aldrig få för mycket av! men glöm aldrig att det finns tusen vägar till än de som ni lär er! Och God Natt och Gott Nytt År! /Monika

monikasmat | 2010-12-31 22:05:49

Helena....... Du är ox´å en klok dam :-) Jag står för Amor Fati ;-)!!!!! Monika...vá rädd om Dig!<3

Millan | 2010-12-31 17:53:56

GOTT NYTT ÅR till alla och envar och i synnerhet till Monika och hennes barn som har det alldeles, alldeles underbart på sin semester ! Ser det ut som ;) // Gunilla

Gunilla | 2010-12-31 17:21:44

Många kloka ord där ute bland er alla ........... Monika, Ha en fortsatt skön Thailands vistelse med dina barn. Inte heller så illa att befinna sig i Dalarna bland snön, idka längdåkning och löpning. Ikväll väntar god mat och dryck. Ett gott slut och ett riktigt Gott nytt år med alla möjligheter som väntar, med just nu i bakgrunden sång av Malena Ernman som sjunger Calle Moreus brors, Koppången, mycket vackert. CARPE DIEM! //Helena

Helena | 2010-12-31 16:55:37

Jag hade ju tidigare önskat både God Jul och Gott nytt år ,.. men efter att läst MADELAINE,s kommentar om kreativitet ,.. kontra Försäkringskassan ,... så tror jag nog att för de anställda på den "kassan" ,..( har vi ju i medierna blivit varse),,.handlar det mera om ekonomi,.. än om kreativitit,.. förhoppningsvis får de anställda sin kreativitet tillfredställd efter arbetstid. Många välutbildade "träskallar" med långa "sladdar" innanför pannbenet,.. ..har jag under mitt liv träffat på,... såväl som ,.. s.k. "outbildade", nyfikna , rörliga i "pallet" ,... tror att de sistnämnda intresserat mig mest och faktiskt hittintills visat störst kreativitet !! Så kommenterade jag då igen,... fast jag bestämt mig för att bara "läsa" bloggen !! ( Är ju otroligt Monika,.. vad dina " trogna" , sluter upp ,.. vare sig läsandes bloggen,.. eller recepten) Psssst !!! Du måste ju löneförhandla,... så mycket jobbsnack under semestern !!!

Åse | 2010-12-31 16:52:21

Monika! Gott Nytt År! Tkb, förbaskat bra sagt, men Du är alltis så klok! Jag vet att man komer långt här i livet ok lite kunskap, men gärna med ett varmt hjärta, lite energi och jävlaanamma, och sist men inte minst POSITIVITETEN.......:-) Ta hand om Er ikväll, är ngt Gott Njut av ngt annat gott i glaset.....men det viktigaste NJUT AV LIVET....här och NU! Biggan, härligt att läsa att Du är på Topp :-) Abbracio=Kram På er alla! Salut..jag dricker snart ett glas Pol Roger....el.Moet...men smaken är som .....japp baken ;-)! Tjing!

Millan | 2010-12-31 15:08:42

TKB! Oj vad du är klok! Tack för din reaktion, som besparade mig själv den kommentaren! GOTT NYTT ÅR TILL DIG och en kläm! Jej liker dej. Monika fortsätt ha det avkopplande och skönt i Thailand. Ett tips, köp siden tyg om du "ramlar över" någon butik, kanske en liten budda att ställa bredvid din madonna... Min syrra har överöst mig med kläd-kopior...men jag vet inte vad jag tycker egentligen om kvalitén mellan varven.... GOTT NYTT ÅR till dig Monika och barnen och tack för ett bra år här på bloggen. Nu tar vi "och vänder blad" ;-) mot nya djärva mål. Skål ta mej faan!

Biggan | 2010-12-31 14:41:16

Madelaine Spännande..har också lyssnat på Vinterprogrammet och tolkade det på ett annat sätt. Kreativitet finns i bägge delarna däremot är det tänkvärt att våga ta utmaningar där vi har egna idéer och lita på sin egen vilja och kraft. ..istället att alltid följa värderingar "hur det skall vara och gå till". Vi alla har våra egna erfarenheter och sanningar som leder oss fram i livet. Olikheter bygger kreativitet , vill jag gärna tror på! GOTT NYTT ÅR till alla och extra till dig "mångsidig Monika":)

TKB | 2010-12-31 14:31:12

Ja, det blir en hel del god mat ikväll. Tack för detta året och ha ett riktigt Gott nytt år. Njut nu av resterande semestern med skön massage och god mat :-)

Foodelicious.se | 2010-12-31 11:36:40

Gott nytt år o njut.

Paulette | 2010-12-30 23:19:57

Lyssnade på ditt vinterprogram idag när jag gick min dagliga 1 timmes promenad. Det mesta var helt ok men jag undrar lite över att dina synpunkter kring att utbildning och "vanligt" arbete skulle hämma kreativiteten? Det håller jag inte alls med om! Tvärtom!Högre utbildning tränar kreativiteten och bara för att man t ex arbetar på Försäkringskassan betyder inte det att man inte får utlopp för sin kreativitet på arbetet.

Madelaine | 2010-12-30 22:33:33

Du är underbar! Tänk att du hjälper oss med nyårsmaten trots semester och "svåra val". Det är väl just så semester ska vara att man blir så ompysslad som ni blir just nu. Ser underbart ut! Ni verkar ha hamnat helt rätt. Här blir det hummer och Moet Chandon och så skottar vi väl snö i vanlig ordning. Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig (er). /Maud

Namn | 2010-12-30 19:44:34

Riktigt Gott nytt år! Härliga bilder , passa på och njuta och vila upp dig lite, det är dig väl unt!! Tack för alla goa recept, ser fram emot fler nästa år =)!

malin | 2010-12-30 17:45:15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *