SNART HEMMA!

5 januari - 2011 | 29 kommentarer

Nu har vi bara drygt ett dygn kvar här men det kändes plötsligt som om vi var hemma när vi såg detta löp i byn!

Ja, ja……

Vi skulle på andra äventyr!

Ut med ”tailboat”!

Och det såg ju lugnt och fridfullt ut men Thailändaren som skulle köra den hade problem i vågorna att få in en på stranden så vi kunde kliva på trots våra pojkars hjälp…

Bara att simma ut!

Men Bea gav upp så vi stannade kvar. Men de andra kom iväg!

Bea och jag tog en lång promenad på stranden och här och där, mitt bland nybyggda hotel, kan man känna hur Tsunamin for fram!

Sorgligt och starkt!

Titta bara på den här mannen som stod där när vi gick åt ena hållet och kvar i samma ställning 40 minuter senare när vi gick tillbaka! Man kan ju inte låta bli att undra över hans öde!

Vi passerade stränder med vit, brun och svart!!! sand!

Väl tillbaka åt vi lunch och ett par timmar senare var båten tillbaka och alla fick simma till stranden igen!

Och jag var glad när jag fick Rakel i min famn!


TKB! Aha;)! Och Tack:)! /Monika

monikasmat | 2011-01-08 17:27:21

Monika Inte Thai kokbok utan dina böcker översatta...;) och välkommen!

TKB | 2011-01-08 13:35:34

Bigge! Kul! Du är den första som jag sagt det till;)! Och det bådar ju gott! /Monika

monikasmat | 2011-01-07 21:31:13

En guldkantad vardag som även kan bli till fest! = GILLA!

Bigge | 2011-01-07 21:20:09

Bigge! Det blir toppen! De är supergoda! Lycka till! /Monika

monikasmat | 2011-01-07 20:35:51

Åh, ALLA! Tack för "välkommenhemhälsningar"! De känns varmt i hjärtat! Bigge! Kanske just det som kommer! En guldkantad vardag som även kan bli till fest! Millan! Det blir fint i Toscana men så är det är ju också omväxlingen som förnöjer! Och du har så rätt, "Min Mat" är den bok av alla mina 15 som jag är mest stolt över:) TKB! Det blir ingen Thai kokbok! Det är jag säker på...Och jag undrar också varför VI inte fick pris! Särskilt med tanke på tokigheter och klokheter! OCH champagnetips... Ha, ha Åse! Det är ju helt fantastiskt att du inte kan hålla dig, ens under en middagsbjudning! (Jag vet, jag har gjort detsamma;)! Och ja, du har alldeles rätt! Jag blir varm i hjärtat över välkommenhemhälsningar! Biggan! Åh, GRATTIS! verkligen ! Hoppas du hade en alldeles enastående födelsedag! Elin maria! Jag hör tonerna;)! /monika

monikasmat | 2011-01-07 20:34:10

Kör en säker! Revbenen i marinad + rödkålssallad blir bra för morgondagens gäster.

Bigge | 2011-01-07 20:24:50

Champagneprovningen är i Maj ;-)......"den som spar jo han har ".......här hemma behövs det ngt upp-piggande ,nu får bli en smoothie :-)!!!! Hade velat se Monika dansa i Lets dance ikväll.....det hade varit ngt det .......;-)! Ni andra får gå OCH "IDA" och tya Er lite.......

millan ox´å trött på snö..... | 2011-01-07 13:39:03

Millan -bubbel med ladies aldrig fel;)Ha kul! Björnen Åse ...kan man få krypa in i björnfamnen och "ida" tillsammans...det kanske skulle pigga upp en o annan sovande björn..;) ..vila lite och snart är det ju vår!!

TKB | 2011-01-07 12:56:43

Millan,... tack för förfrågan,... men fr.o.m. nu "går jag i ide" , tinar möjligen upp i April ..." So far,.. so good ",.. by by !! (Fruktansvärd trött på denna vinter ) Åse

"Björnen sover,... o.s.v. | 2011-01-07 12:16:58

Biggan, 10 000 röda rosor till Dig idá....även lite för sent men nästa gång Då kan Du väl bjuda Oss stakare som är hemma och fingrar på den sista chokladpralinerna....;-)! Tkb, ska genast skriva upp champagnenamnen,,,,,,me like, ska gå m ett gäng" pigga damer2011" på champagneprovning :-)! Åse, hänger Du mé!!??

millan | 2011-01-07 11:33:49

Biggan...nu rodnar jag:) TACK och klem

TKB | 2011-01-07 09:59:05

TKB 40.....smickrare där! Du är artigheten personifierad och vet hur vi kvinns skall tas.... En distans-skål till dig! Bloggen solstråle,glädjespridare och gentleman! Åse rätt inställning, det tar jag till mig- skippar sifferkombinationen...

Biggan | 2011-01-06 20:16:23

Åse Tackar och bukar...nu fick jag i alla fall bekräftelse som gör mig glad resten av denna kommande år! ..du är ...helt enkelt så dj--a go;) ! Biggan Skäms!!! här sitter vi och har väntat på inbjudan till din 40-års festen i det vackra Jämtland...men men..fördelen är att nu har jag i alla fall ännu större anledning att korka upp en champagne..vilket väljer du? Bollinger, Masse, Castelnau eller Paul Goerg?? Det är det jag har att erbjuda mig själv i ett glas och er med upplevelse baserat smak på distans;) och Grattis så klart!! Elin-Maria...kan nästan höra hur vackert det kan låta....om jag håller tyst och bara mimar med;)

TKB | 2011-01-06 18:06:49

VART TOG EGENTLIGEN VÄLKOMSTSÅNGEN VÄGEN ? FÖRSVANN DEN I NÅN SNÖDRIVA MÅHÄNDA ? SÅ APROPÅ VÄLKOMMEN HEM, MONIKA, SJUNGER JAG HÄRMED TILL ER ÄRA , DIG & DE DINA : VÄL MÖTT HÄR IGEN, ALLA KÄRA VÄNNER, DET VA' ROLIGT, ATT NI KUNDE KOMMA ! ............ EN VACKER DAG, SJUNGER JAG DEN TILL ER, NI SOM KOM HEM. JAG MENAR LIVE DÅ, INTE BARA SÅ HÄR.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2011-01-06 17:31:17

Biggan ! Grattis !!!,... men du,... fylla "gammal" finns inte,... det är bara i almanackan,.. som ju bara består av sifferkombinationer,... och det är inget att "bry sig om" ,... och du,... när vi blir gamla kan vi ju riktigt "koppla av" , .. så fortsätt vara "okammad" med all din rätt ,.. du vet,... livserfarenhet,.. ja det kan bara den ha som levt ett långt liv ,... och det,... är viktigt att dela med sig av. Jag tror jag måste gå på "avprogrammeringskurs",.. har gäster som jag för ett ögonblick glömde av,.. sitter och väntar på "fika" ,.. och här sitter jag och bloggar ,... in i köket med mig och fixa bullar och annat ,... vi höres!!!

Åse | 2011-01-06 17:29:42

Åse! Jag var också helt inne på din linje! Men det kan fasen hålla sig ifrån er alla inspirerande, pigga, alerta, humorfulla bloggare!...med huvudet på skaft!!!! Har i helgen fyllt jämnt....oj oj nu måste jag nog ta och kamma till mig och försöka leva upp till min ålder---satan så trist egentligen...jag tror jag kör på som jag är van. Kram på er! Välkommen hem Monika här i Svedala är det så vitt och mysigt :-)

Biggan | 2011-01-06 16:59:10

TKB !! Halleluja,... vilken "sammanfattning" Jag hade ju bestämt mig !!!,.. inga fler kommentarer,.!!.. bara läsa,... men det funkar som synes inte !! Det blir "guldstjärna" ,,.,..för din 2010 "års-sammanfattning "!!! (Vilken glädje för hemvändande Thailandsresenär och författare över denna positivitet)

Åse | 2011-01-06 16:52:53

Millan klok vet inte f---n.. däremot att gårdagens tokigheter kan bli morgondagens klokheter;)

TKB | 2011-01-06 16:32:14

Bigge! Nu vet jag icke hur många av de härliga Monika kokböcker Du har...men Min mat har hon flera underbara maträtter....en m pilgrimsmusslor....basilikasåsen....använd fantasin vet já.....köp fräscha råvaror med färger , litet tips bara! Även jag längtar efter lite smalare maträtter, men vá fasen ut och gå och sedan hem och ät och njut<3 Som vanligt, får man sluta att "sätta" i sig de dära goda pralinerna som är kvar..... Sedan får vi "tya" oss...Monika är på hemgång och har säkert några nya fräscha maträtterpå G!!!!????Mums säger jag!Tkb, alltid så klok ;-)! Biggan vá är Du !?

millan | 2011-01-06 16:12:55

Vilken bloggdag:) Först trodde jag att en annan Persbrandt hade blivit forskare...med fokus på fuskpiller...via Daniels tårar till simtag att komma "ombord" till påminnelse om ytterligheter i livet, till underbar dialog om magsjuka, längtan efter "klokkokbok" /Monikas bok på thailändska;)/till många härliga erkännande...då kvarstår bara en fråga: Hur kom det sig att denna blogg inte blev 2010 årets blogg? Det andra som kvarstår är: Monika hemma i Sverige bland snö och blåst;) Välkommen! PS. Magsjuka..visst, rena händer och handlar det inte ändå att anpassa "sin system" till de olika länders bakteriekultur...?

TKB | 2011-01-06 15:45:20

Välkomna hem Monika :-)! Tack för svar, vi ska bl a besöka några trevliga vingårdar och även hoppas jag få en liten matbit till,, men det dröjer ....sommaren är inte riktigt här hemma......snön yr och ja visst är det fint men idag liiite för blåsigt ute....gnäll gnäll....Idag bilr det våran "lokala" duktiga Thai-restaurang som lagar middán, blev så sugen på riktig thaimat med deras såser.....och buljonger :-) Åse, jag gillar Dig, du har en bra energi och ett jäklaanamma som få bara har, härligt att få bekräfta det man tycker! ;-)!Kram tillbaka!

millan | 2011-01-06 13:21:05

Hallå där! L Ä N G T A R efter en ny kok/klok-bok. Min familj har tröttnat lite på julmat och vill ha en vegetarisk, säsongs, husmans, sopp, ..... Ja en samling så att jag slipper leta i bloggen eller på nätet i övrigt. Vi bara ÄLSKAR din enkla matlagning. Välkommen hem till snön.

Bigge | 2011-01-06 12:53:10

Åse och Millan! Skönt att ni håller ställningen när jag inte "hinner" svara! Inga stora magåkommor och här är maten billig, inte bara maten massage 300 baht ca 70 kr en riktigt god middag med vin/öl ca 200 kr/person om du slår på stort! I Toscana får du Millan betala på bättre ställen som hemma men det finns ju underbara gårdskrogar på landsbygden som bjuder på himmelska smaker för ingenting så det tycker jag du/ni ska försöka göra! Och Åse! Du behöver ingen åthutning! Bekräftelsebehov har vi väl alla lite till mans! Några mer (jag!;)) och några mindre..... Och jag ser inte heller min blogg som en matblogg lika lite som jag ser mina kokböcker som enbart kokböcker! /Monika

monikasmat | 2011-01-06 12:08:36

Millan!! Vad bra att du skrev som du gjorde,... kändes som om jag med all "rätt" behövde en åthutning!!! Är inte det minsta cool,... har ju heller aldrig försökt att så vara,... är bara en "vanlig stackars krake" med bekräftelsebehov som "alla andra" , en tanke slog mig,... är detta en matblogg eller en i mänsklighet utvecklande blogg ??? Tror att det är bådadera,... jag lär mig i.a.f. att "lyssna" på såväl "matkreatörens" författarskap,.. som kommentarerna,... och du Millan,... var så säker ,...när jag säger "Kram på dig" ,... så menar ja det .

Åse | 2011-01-05 19:22:06

Åse, Åse, vem är som Du ingen i hela världen, cool Qvinna! :-)! Jag hade lite energi över här på eftermiddagen och ville ox´å skriva om dessa babaccilusker :-)! Jag har varit i Italien förut ;-), men ville bara veta om Thailand har blivit dyrare???? och Yes.....längtar redan till Toscana, nu väntas mer snö...puh skotta puh skotta.......Kram till Åse och Monika och ALLA andra underbara här på bloggen ! Tjing!<3

millan | 2011-01-05 18:40:18

ju inte min mening att starta "jordskrev" ...om "baccilusker", har själv rest en del ,..här i världen,... ( så ävenThailand),..klarat mig ,... hittintills ganska bra ,... men faktum kvarstår,... att "tvätta händerna" utifrån vårt "perspektiv" av hygien,... ja ,... det kommer man inte långt med ,.i Thailand,..... men i Toscana,... ja där kan du vara lugn,... vad gäller maten,.... vad gäller kostnad ,...samma,/eller dessvärre enl. dagens valuta densamma som här "hemma" . Skön semester önskar dig Åse , .. som är alldeleles för impulsiv,... det var ju Monika du frågade,.... och så kommer jag här och "klampar" in,... förlåt så mycket !!!!

" Jösses,... Millan,... var | 2011-01-05 17:55:51

Läste snabbt text-tv imorse.....där magsjukan "toppar" är Land som Indien, andra exotiska länder....även Bali kan man bli magsjuk, då en kollegas dotter blev det i veckan!´:-(........ Tror bara man tyvärr får gilla "mat-läget" ;-), var man än befinner sig i världen...... ALLA människor blir dock ej magsjuka heller......God hygien är viktigt för en själv, tvätta händer ofta!!! Gott m pasta Monika, en fråga är maten dyrare utomlands och nu då även Thailand??? Ska till Toscana 2011! Välkomna hem kramar :-)

millan | 2011-01-05 15:16:01

Tsunamins grymma verklighet,... kontra I-lands "spektaklen" med dess "scop" här hemma i Svedala . Hur som helst,... tack för trevlig semesterresa , hälsar "medresenären" Åse som ju fått "deltaga" såväl fotomässigt som visuellt !!! Hörde just att Thailand toppar vad gäller magsjuka Följ sonens matval så här i "elfte timmen" d,v,s PASTA ,.. (Inga konstiga gourmet-rätter ,... det kan straffa sig ), Skämt åtsido,.. men dom "baccilluskerna" skämtar man inte om när de väl gjort sig "påminda" .

Vilka kontraster,... | 2011-01-05 13:14:54

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *