CHICKEN TIKKA MASALA MED RAITA OCH GULT RIS!

2 februari - 2011 | 9 kommentarer

Jag har hamnat i en period av att söka nya smaker och kryddor även i vardagsrätterna och då passar denna ruskigt goda, lättlagade och snabba kycklingrätt in som handen i handsken!

Den bara måste ni testa!

Jag serverar den med vackert gyllene ris och den svalkande såsen raita!

CHICKEN TIKKA MASALA

Kryddig och god indisk rätt som jag serverar med vackert gult, kaneldoftande ris och yoghurtsåsen Raita

4 kycklingfiléer, ca 600 g

3 salladslökar

1 vitlöksklyfta

1 röd paprika

1 bit färsk ingefära, ca 3 cm

2 tsk garam masala

2 1/2 dl matlagningsgrädde

3 msk tomatpuré

Smör till stekning

TILL SERVERING:

Jasminris

1 tsk Gurkmeja

1 kanelstång

RAITA

1/2 stor gurka

1 burk matyoghurt

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 kruka färsk mynta eller 1 tsk torkad mynta

Flingsalt och nymalen svartpeppar

1 tsk flytande honung

Börja med Raitan. Riv gurkan och grovhacka myntan. Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med flingsalt, nymalen svartpeppar och lite honung.

Koka riset enligt anvisning fast med gurkmeja och kanelstång.

Dela kycklingfiléerna på mitten. Hacka salladslöken och vitlöken. Kärna ur och dela paprikan i bitar. Skala och riv ingefäran.

Hetta upp en panna med smör och bryn kycklingen lätt i några minuter på varje sida.

Tillsätt grönsakerna och kryddorna och låt fräsa ytterligare någon minut.

Häll på grädde och tomatpuré. Låt puttra ca 5 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Servera kycklingen med det vackra riset och den svalkande raitan!


ELIN MARIA ! Förhoppningsvis mår du bättre nu , ,,och,..., kan se "framtiden an " och associera till mat och dryck (fotografiskt) på ett mera "kulinariskt" sätt ,. ( faktum är att för mig blev din "beskrivning" litet väl "magstark") , men hur som hlelst,..., trevlig helg !!!!

Åse | 2011-02-04 14:28:44

TKB! Att jag inte tänkte på den rubriken! Chicken Tikka masala med rajtan-tajtan!;) Åse! Jag vet.....fastnade i nätet 3 ggr i höstas! Elin maria! Åh så hemskt! Din stackare! Men du måste lova ändå att prova detta när "bilden" försvunnit och vätskeersättningen är slut! Kram på dig! /monika

monikasmat | 2011-02-03 17:18:00

FÖRLÅT EV. OFINHET MONIKA, MEN JAG NÄMNER DET BARA EN GÅNG I A F. DEN UNDERBARA SÅSENS FÄRG, PÅMINDE MIG JUST NU OM EN SISTLIDEN NATT, NÄR JAG HADE 37 KRÄKATTACKER, SVÄLLDE UPP I ÖGONLOCKEN & UNDER DEM & INTE FICK EN ENDASTE BLUND I ÖGONEN. JA, ÖGONEN SVÄMMADE ÖVER & JAG TYCKTE " SKJORTAN VA´TRÅNG "TRODDE NÄSTAN INTE, ATT JAG SKULLE KLARA DEN NATTENS MORGONDAG. MEN SÅ BLEV DET. BLÄ ! 3 VECKOR SEN SENASTE INFEKTION. JAG HAR LEVT PÅ VÄTSKEERSÄTTNING. SÅ TACK LÄKARE, SYSTER & "MORGONÄNGLAR "! ÅSSÅ BLOGGEN FÖRSTÅS ! TUR ATT NI ALLA FINNS DÄR.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2011-02-03 17:08:55

Åse ..frissan får mer och klippa nästa månad - du får "mer valuta för pengarna"....bara "rulla långsamt" mellan skyltarna..;)

TKB | 2011-02-03 09:17:33

TKB . Tack för tipsen vad gäller "spis" ,det "köper" jag , (även om "husbemanningen" tvekar).. , vad gäller hastigheten så är polisen dessvärre "svårflörtad" följer skyltarna. stenhårt ,.. så där "rök" besöket hos "frissan" den här månaden !!!

Åse | 2011-02-02 19:05:38

Åse oroa dig inte ...ta "sotarkulorna" och dra igenom rökkanalen med hjälp av "husbemanning"..kolla att det inte är granved i öppna spisen (det går bra med små mängder då och då)...om man sig fortkörning kvarstår och vad skall man göra när det står fel hastighet på skyltarna? Monika bra fläkt, kok, drag och det blir inget annat än...väldigt gott! "Raitan tajtan" ..sååå gott!

TKB | 2011-02-02 18:08:27

Saralito! Hälsa sambon;)! Åse! Ha, ha..bortsett från den mentala oron håller jag med dig om fortkörningsoron är värst,,, Sotarn har jag inte ens tänkt på! Kul, bara när han/de (brukar vara 2!) äntligen kommer;) Antagligen har jag en bra fläkt;)! (Som jag också rengör själv!) eller så bor jag i ett dåligt byggt hus!(Det drar rakt igenom!) /Monika

monikasmat | 2011-02-02 17:21:30

... förmodlingen väldigt "oromantisk" ,.. men i.a.f. . Hos mig säger sotar'n ,..att ;- "Det är för mycket tjära" i öppna spisen",..!!! . ( Ventilationstrumman har man ( tack och lov , slutat "krafsa ur"), fläkten får jag numera fixa själv. En tanke slog mig ,... lagar du all denna mat hemma hos dig själv,... och i så fall ,... hur mutar du sotar.n,... ???? ( Sotare och fortkörning är i dag det som bekymrar mig mest ( vad gäller s.k.. "polisierade" kostsamma företrädanden,...- annars finns det ju mycket som oroar,.. men då mest på den "mentala" sidan,.. men det är ju en " helt annan historia !!

Åses "undring" ...???. är | 2011-02-02 15:02:36

Gud så gott det lät! Dagens middag är visserligen redan planerad, men imorgon kommer nog det här att testas. Till och med sambon som brukar vara kinkig med nya smaker tycker att det verkar gott.

Saralito | 2011-02-02 14:24:43

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *