VACKRA TÅRTOR!

3 februari - 2011 | 9 kommentarer

Bland varierande sysslor:

Besök på gammalt bageri, en ambassad och mataffären hamnade jag på ett ställe för lunch som jag besökte ofta, ja i stort sett dagligen för ca 15-20 år sedan när vi bodde i Djurgårdsstan, Blå Porten.

Och jag måste verkligen säga att de har sannerligen lyckats förvalta detta underbara ställe väl!

Trots ägarbyten är andan densamma underbara, maten är otroligt vällagad, generösa portioner och vackert upplagd.

Så Kära vänner:

Har ni vägarna förbi, gå in! Ni kommer inte att bli besvikna!

Dessutom har de tårtor som är helt fantastiska!

Hallontårta med lakritsströssel…

Eller vit tårta med chokladspån..

Kunde inte gjort dem bättre själv;)!


Millan! Jag tog de rosa;)! /Monika

monikasmat | 2011-02-05 17:00:21

Åh, fantastiska tårtor :-)! Jag skulle välja vita tårtan,,,,,,,,gud så gott!

millan | 2011-02-05 15:03:37

Maud! det värsta är att på Blå Porten står tårtrna först!!! Sedan kommer maten...så man har liksom inget val;)! TKB! Do it! /Monika

monikasmat | 2011-02-04 22:26:28

Monika ..hallontårtan med lakritsströssel..som konst- och byggverk i ett...vackert, lockande, förmodligen gott och perfekt - fast det vet man inte än först efteråt;) Skall besöka Blå Porten snart..de var alldeles för länge sedan...

TKB | 2011-02-04 19:41:12

Underbara helt enkelt! Verkar vara ett "farligt" ställe det där. Jag gör väl som jag alltid gör när jag äter ute, bestämmer desserten först och anpassar det andra efter det. Blå Porten ska jag lägga på minnet. /Maud

Maud | 2011-02-04 16:51:53

Kicki! Åh vad roligt! Och ja, visst funkar Blå Porten lika bra för gammal som för ung! Ja, för alla faktiskt! Lena! Visst är det kul med tårtor! Eva-Lis! Då hoppas jag att du kommer till Blå Porten nästa gång! /monika

monikasmat | 2011-02-04 10:31:20

Tack för tipset! Tårtorna ser verkligen fresande ut! Mums!Samlar på mig olika affärer, restauranger, cafeér som jag i bland besöker när jag är i Stockholm. Var i stan sön-tis, ett besök på Östermalmshallen, restaurangbesök och givetvis shopping. Önskar Dig en trevlig helg! Eva-Lis

Eva-Lis | 2011-02-04 08:33:54

Vilka vackra tårtor! Ser fantastiskt goda ut ! Jag gör också tårtor, en liten hobby jag har! Kika gärna in på min blogg Tårtan!

Lena-Tårtan | 2011-02-03 18:33:27

Tack för din fantastiskt inspirerande blogg! Har gjort vardagsmaten mycket lättare och godare för vår familj( barn 4 och 15 år!) och Monikas Jul läste jag som sänglektyr hela julen och provade också de suveräna "restmat" recepten. Håller med dig om Blå Porten. På besök i hufvudstaden i somras funkade det hur bra som helst att ha med sig en liten tjej på 4 år dit en fredagskväll. Kunde nog inte ha ätit godare och trevligare familjemiddag än där.

Kicki | 2011-02-03 18:28:58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *