RUSKIGT GOTT!

26 februari - 2011 | 14 kommentarer

Mitt i packningsbestyren, (som går sådär!) måste det ju bli mat, såklart!

Men eftersom packning stod på schemat för dagen hade jag inte tänkt så mycket på lördagsmiddagen, nej, nej.. inte ens tanken att åka och handla!

Rafsade runt i frysen…

Hittade vad jag sökte!

Pilgrimsmusslor och sidfläsk…

I kylen hade jag som tur rikligt med smör!

På hyllan hade jag marinerade soltorkade tomater och i fönstret en kruka timjan!

Nu är jag väldigt glad över att jag inte åkte för att handla! För Jisses så gott!

Detta måste ni bara göra!

HALSTRADE PILGRIMSMUSSLOR MED TIMJAN OCH TOMATSMÖR
12 pilgrimsmusslor
TIMJAN OCH TOMATSMÖR
2-3 msk olja till pannan
2 schalottenlökar, fint hackade
2 msk vit balsamvinäger
75-100 g kylskåpskallt smör i tärningar
3 marinerade soltorkade tomater, fint hackade
2 salladslökar, det gröna fint strimlat
Några kvistar timjan
Koka finhackad Schalottenlök i den vita balsamvinägern i 2 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt det iskalla smöret tärning för tärning under vispning.
Tillsätt de hackade tomaterna, strimlade salladslökarna och repad timjan. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp olja i en stekpanna eller grillpanna. Halstra eller grilla pilgrimsmusslorna i någon minut på varje sida.
Lägg upp på ett vackert fat och häll över det varma timjan och tomatsmöret, servera!

Nu la jag visserligen till lite sidfläsk (gör det!) för flickorna ville ha en Carbonara som huvudrätt och då kunde jag inte låta bli att sno ett par skivor…..

Och nu är det bara att återgå till sysslorna…

Vet inte vem som har fått med sig vad och vem som inte fått med sig något…!

För nu tycker jag det är dags att de tänker själva!

Ve och fasa om jag får obehagliga överraskningar imorgon i Åre…

Men jag måste ta chansen/risken!

Någon gång måste de ju lära sig! Eller????


[...] snart blir det pilgrimsmusslor och helstekt [...]

Underbart för själen och mental träning! | Monika Ahlbergs Mat | 2012-05-20 22:09:24

Hej Helena! Ingen orsak! Bästa hälsningar Monika

monikasmat | 2011-08-11 09:35:40

Hej igen, My mistake och ett stort förlåt vilket härmed framförs.

Helena | 2011-08-10 22:32:06

Hej Helena! Vet faktiskt inte riktigt vad du påstår? Undrar vem som glömt hänvisa till vem? Detta recept är från min bok "Örtamat", (sid 64, Ica bokförlag) som kom ut 2004 och alltså skrevs och plåtades 2003...att någon tre år senare, du nämner sommarspecial 2006, (såvida det inte är jag!?) bjuder på det i en mattidning utan att hänvisa till mig eller min bok, tja vad ska jag säga? Annat än att det är ju grymt trist att du faktiskt på fullt allvar tror att jag ägnar mig åt att sno mina recept! Bästa hälsningar Monika

monikasmat | 2011-08-09 08:09:15

En sen kommentar till detta "ditt" så ofta bloggade recept. Jag är väl medveten om att recept inte kan upphovsrättsskyddas i juridisk mening. Dock är det allt annat än hedervärt att, som du gör, utan den minsta hänvisning göra någon annans, därtill publicerade recept till "ditt", se Allt om Mats sommarspecial 2006, sid 51 i papperstidningen. Är du lika benägen att göra andras recept till "dina" i flera fall? Med vänlig hälsning Helena

Helena | 2011-08-08 23:31:37

[...] tänker direkt på mina supergoda pilgrimsmusslor och  Tenans [...]

FESTLIGT MED FISK OCH SKALDJUR! | Monika Ahlbergs Mat | 2011-03-15 16:38:03

Erika! Åh, tack! Vad kul! /monika

monikasmat | 2011-03-01 18:36:42

Det ser fantastiskt gott ut!! Jag lagar ofta dina recept, verkligen mat som tilltalar mig!! Tack för all inspiration! KRAM Erika/Middagsbordet

Erika | 2011-03-01 12:06:49

TKB och Heléne! Tack! Och än så länge går det fin fint:)! Elin maria! Ja, bra! Och tack! För jag håller med! Nåt fel har det varit! /Monika

monikasmat | 2011-02-28 23:09:14

PROVSÄNDER EN RAD, DÅ DET KAN VARA NÅT FEL NU ?

ELIN MARIA SUNDBERG | 2011-02-28 05:34:35

Njut veckan i Åre! Kram Heléne

Heléne Persson | 2011-02-27 15:41:15

Monika Helt rätt! Ansvar,tillit,misstag,konsekvenser,erfarenhet och lärdom:) Ha en fin och rolig vecka! Fint väder skall det också bli - välförtjänt skidåkning!

TKB | 2011-02-26 21:42:39

Bigge! Ja, så är det väl.... Och den här gången har vi kommit överens om att var och en ansvarar för sitt... Och jag undrar redan hur det ska gå för Rakel som är så busy med annat..: Och ja! Restaurangerna är bokade om än lite sent! Men nu vet vi å andra sidan vart vi måste gå! /Monika

monikasmat | 2011-02-26 21:09:57

Minns att vi "pratade" om det där med packning förra året, så njut nu av era stora och ansvarsfulla barn. Det som inte kommit med klarar man sig ändå alltid utan. Önskar dig och familjen en RIKTIGT härlig vecka i Åre! Har du bokat veckans middagsrestauranger?

Bigge | 2011-02-26 20:46:10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *