ÄR NI MÖJLIGEN PÅ VÄG TILL ÅRE OCH SUGNA PÅ GOD MAT OCH ANDRA TIPS?

4 mars - 2011 | 9 kommentarer

Då kan jag varmt rekommendera följande:

För lunch och After ski:

Fjällgården

Kastrullen

På högre höjd: Hummelstugan (Här kan man förresten också boka middag med scoterfärd upp och skidåkning hem!)

För lunch:

Riktigt goda köttbullar på Ullådalsstugan

Dyra men goda Stenugnsbakade Pizzor på ofattbara Copperhill

Underbart god grillad renkorv vid foten av Stendalsliften

För middag:

Vinbaren

Fjällpuben

Granen

Utnyttja hela systemet, skaffa en pistkarta och och härsan och tvärsan. I Åre finns backar för alla!

Glöm sedan för all del inte bort att ta er upp på skutan, åka hundspann (en gång!), gå på Spa (passa på!) och strosa på Åre torg (rätt mysigt)!


Biggan! Jag skulle gärna vilja kunna välja! Tänk så fantastiskt! lyckost dig som kan välja! /monika

monikasmat | 2011-03-05 20:25:13

Åse, sicken otur! Krya på o hej å hå....

Biggan | 2011-03-05 20:13:47

Monika, helt rätt!!!! Det är ju inte alla som har det så in i bängen förspänt som jag har det och kan välja, NÄR...Åre lever ju på turism- SÅ ÄR DET! Och jag undviker själv bara själva hårdkommersen och trängseln.... Klart som korvspá man skall främja turismen!!!!!!!!!

Biggan | 2011-03-05 20:11:21

Biggan! Men ska man inte främja turismen i Åre och Jämtarna? Jag rör mig mycket i området runt omkring under året, (Eldrimner ambassadör som jag är) men jag fattar ju också att det är nu Åreborna ska suga ut allt! Och det gör de bra faktiskt! Men det finns fel också såklart! Mycket folk! För många som bara vill tjäna pengar! Trångt! Lång väntan på allt! Men naturen är "orörd" och de flesta är faktiskt makalöst trevliga! Men jag har klagat också såklart! PÅ en rak fråga om jag var nöjd med hotellet just innan jag skulle kliva in i taxin var jag bara tvungen att svara:_ Uselt frukostbröd när det finns riktiga bröd, och fantastiska bagare i byn! Fler Jämtländska hantverk som ostar och marmelader på frukostbordet ( det finns massor jag vet för jag har hållt sjukt mycket kurser i området!) Dessutom hade de ingen brödrost, för hårt toapapper, var lite snåla med handdukar, inget torkskåp...etc... Men varför ska jag berätta det? Jag tycker att alla borde åka till svenska fjällen! Inte minst för naturen och att de som bor och verkar däruppe verkligen behöver oss! Åse! Jag är glad att ni fick god mat och dryck! /monika

monikasmat | 2011-03-05 19:54:37

Biggan ! En blev kvar i "sänghalmen" (sjuk) några av oss andra blev "halta & lytta" (skavsår) , men sjuklingen blev litet X-tra ompysslad så det fixade sig med det mesta . God mat & dryck på "fällarna" intogs också !! Åse

Fjällräven..... | 2011-03-05 19:13:22

Åse! Helt underbart, du känns som en själsfrände. Jag har mina rötter i Jämtland och stuga på andra sidan Storsjön i lugnare fjällmiljö/Höglekardalen, Bydalen- området/, så jag håller mig till Åre, Duved,Storlien, Mörsil när det lugnat ner sig där uppe...Finns otroligt mycket mer att upptäcka i Åre med omnejd... Bor permanent i mellansverige vid havet...... Hoppas du kom till Vemdalen, har kunnat koppla av med ett glas skumpa på renfällen med din familj.

Biggan | 2011-03-05 18:48:40

Åse! Det blir blodpudding nu ett tag... Maud! Ni är ju med mig hela tiden så självklart även i Åre! Och lyckans ost de som bor i Uppsala;) /monika

monikasmat | 2011-03-05 02:48:57

Är inte på väg till Åre just nu i alla fall. Åker mot Uppsala och min kära student. Dags att pyssla om lite. Tack för underbara bilder och rapporter från Åre. Det känns lite som om jag varit där. Ni verkar ha haft ett underbart sportlov. Turkos, som i din skidjacka, det är verkligen en färg för dig. Supersnyggt! Nu ner till "cateringförberedelserna" i köket, alltså dem som ska följa med till Uppsala i morgon. Må så gott! /Maud

Maud | 2011-03-04 16:59:50

,, Tack för tipsen,... är nog många av oss som är "sugna" men dessvärre inte har ekonomi att "utforska" alla dessa "suveräniteter " ( slår ett slag för "surjämtens" muurikkan ) och du Biggan,.. nu kan du "pusta" ut ett tag ,.. men framemot Påsk kommer "nollåttorna +annat otyg" tillbaka i stora lemmeltåg och "gipsdoktorn" gnuggar återigen händerna och omsättningen stiger !!! Trevlig helg Åse

Utförsgåvor... | 2011-03-04 14:56:35

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *