IDAG BLIR DET SÄKERLIGEN SPÄNNANDE OCH ABSOLUT GODASTE SEMLAN HITTAR NI HÄR!

7 mars - 2011 | 8 kommentarer

Dags att bege mig till Italien för att få ta del av en bit av tekniska framtiden i köket!

Och medan jag är där får ni inte glömma bort att det i morgon är dags att inta semlan!

Ja, imorgon är det äntligen Fettisdagen! Receptet på världens godaste semlor finns här!

Som om inte detta vore nog är det dessutom internationella kvinnodagen!

Vad kan väl då passa bättre att fira alla oss kvinnor med än med en riktigt smaskig semla?


TKB! Skål själv! Åse! Du tjatar inte! Och med tanke på att kvinnodagen blev 101 år igår är det ju ännu märkligare att det inte hänt mer! Och ja, idag är det verkligen en underbar morgon! /Monika

monikasmat | 2011-03-09 08:31:35

Ursäkta om jag tjatar! Naturligtvis behöver vi Int. Nat. Kvinnodagen ! ( Den ger ringar på vattnet) Vad jag menar är att "Vi" är så kompetenta så det är ledsamt att vi inte hunnit längre , tekniken går framåt , vi "stampar efter" litet väl långsamt . Oj ,,, jag låter som en "kvinnosakskvinna", dag's att ta "time-out" Fåglarna kvittrar, solen på uppgång !! Skön dag önskar Åse

"Tjatmoster" | 2011-03-09 06:42:53

Självklart skall det vara kvinnodagen 365 dagar om året ....vad skulle världen vara utan "girlpower"??...manpower? ..tillfälligt bemanning...och skönheten kvarstår med eller utan semlor men inte utan champagne...skål för kvinnor som ni och Monika;)

TKB | 2011-03-08 23:16:22

Åse! Självklart bör vi firas utan anledning men dessvärre tror jag att det är flera av oss som behöver denna dag! Och Italien var det en stor dag! Biggan! Ha, ha! Så underbart! Du är för rolig! Millan! Din man kanske läste bloggen;)? Och jag åt massor med gott! Det kommer! /Monika

monikasmat | 2011-03-08 21:16:45

Biggan! Hörde av en väninna från min gamla student/stad Uppsala att Forsa bageri de säljer 4000 SEMLOR idá....:-)...kosing.....japp!

millan | 2011-03-08 20:36:09

Åse...jag bara säger Girl power :-).....undrar vad Tkb eller Susanne säger......den som lever får se ;-).... Skulle "hålla igen" med sockerintag i veckorna, vad gör maken då idag??Jo köper underbar semla....1 halv semla liger i alla fall i magen och simmar lyckligt....ja ngt gött ska man väl ändå ha på denna Stora Dag, tjing! Monika vad åt Du för gott!!!??????..................Kram<3

millan | 2011-03-08 20:34:20

Åse! jag brukar ta chansen den här dagen att ligga på den rosa sammetdivanen och käka praliner och knäppa med fingrarna på upp-passning. Jag håller med dig till fullo!! Kanelbullens dag kan vi behålla och Semlans dag=OK, det rullar väl in litet extra kosing till bagerierna de dagarna åtminstone... Susanne i Jönköping var är du a´pro på det här bull-surrandet? Saknar dig...snart är det ju påsk- då du och TKB drar iväg med kvastarna.

Biggan | 2011-03-08 18:12:25

Förvisso skall "Semlans dag" firas! Att alla människor har samma värde får vi också lära oss,.. att då behöva en gång per år manifestera att kvinnor också är människor ser jag som ett nederlag . Det skall firas när den dagen är så självklar så att den inte behövs. Yes,.. We Can Do It !!! Åse (Förhoppningsvis hann du med litet mer än enbart " tekniken i köket")

Kvinnodagen/Semmeldagen | 2011-03-08 14:28:36

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *