Gammal goding!

7 april - 2011 | 2 kommentarer

Ja, igår blev det en gammal goding till middag!

De flesta familjer har ju ett par, tre stycken rätter som valsar runt för jämnan. Rätter som man kan laga baklänges och som man vet går hem hos alla i familjen.

I min familj är Kyckling, ris och curry en sådan rätt men eftersom det var ett tag sedan den valsade förbi var förtjusningen större än vanligt! Ja, man kunde nästan tro att vi aldrig lagat det förut!

KYCKLING, RIS OCH CURRY

1 stor kyckling, ca 1.4 kg

5-6 morötter

1 gul lök

2 lagerblad

Några vitpepparkorn

SÅS;

2 msk smör

4 msk vetemjöl

1-2 msk curry

Flingsalt

Buljong från kycklingen

TILL SERVERING,

1 kruka grönsallad

2-3 tomater

Mango chutney

Ris

Skölj av kycklingen och lägg den i en kastrull. Fyll på rikligt med vatten så att det gott och väl täcker kycklingen. Koka upp och skumma väl.

Skala morötterna och dela dem i bitar. Halvera löken. Tillsätt grönsakerna till kycklingen tillsammans med lagerblad och peppar. Låt koka sakta i 40 minuter.

Ta upp kycklingen och lossa köttet från benen, låt svalna något så att det går lätt att ta bort köttet. (eller om tiden är knapp, dela den i 4 bitar)

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Skölj och arrangera salladen.

SÅSEN;

Smält smöret och vispa ner mjölet. Späd med buljongen från kycklingen och vispa. så att såsen blir slät och fin. Smaksätt med curry och salt. Låt koka upp.

Lägg ner kycklingköttet och morötterna. Servera med ris, Mango Chutney och sallad.


Anneli! Härligt:)! /Monika

monikasmat | 2011-04-07 14:03:14

... och på köpet har man fått en riktigt god buljong som man kan använda till en god soppa! Nu tror jag att du återigen har räddat helgens matplannering.

Anneli Z | 2011-04-07 11:29:13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *