Förtjusande liten kaka!

10 april - 2011 | 5 kommentarer

Det finns en sak som jag är otroligt svag för när det gäller människor!

Det är när man går sin egen väg, genomför sin dröm och gör det på sitt sätt!

Jag faller pladask och sedan är det av underordnad betydelse om man lyckas tillfredställa alla, är man i närheten så får man i allafall ta del av själva känslan och modet och det är härligt!

Så kan man sammanfatta mitt besök på Volt! En mer utförlig beskrivning kommer inom kort i ”S”.

Men en sak kan jag ändå inte låta bli att avslöja!

Och det är att till kaffet så serverades det en överraskning i form av en förtjusande liten sockerkaka!

Dessutom var den så perfekt som en sockerkaka kan bli!

Lustigt nog bakade Beata en Tigerkaka på dagen innan jag gick så det blev mycket kaka igår!

TIGERKAKA

Randig, saftig och god!

200 g smör

2 dl strösocker

2-3 msk vaniljsocker

3 ägg

80-100 g syltade apelsinskal, (kan uteslutas eller riv ner skalet av 1 apelsin)

Saften av 1 apelsin

5-6 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 1/2 dl vispgrädde

1 dl kakao

Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Därefter de syltade apelsinskalen, (eller rivna skalet) och saften.

Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt blandningen omväxlande med grädden.

Klicka ut drygt hälften av smeten i en smord, bröad, stor och rund form med pip i mitten. (formen bör vara 2 liter)

Blanda kakaon i den resterande smeten och rör om. Klicka den mörka smeten över den vita. ”Kratta” runt med en gaffel så smeten blir tigerrandig.

Grädda kakan på 175° i ca 40 minuter. Stjälp upp och njut!


Karin! Men pekannötter brukar finnas i bakhyllan i välsorterade livsmedelsbutiker. Det funkar säkert med valnötter men smaken blir ju naturligtvis annorlunda eftersom pekannötterna har mer smak! Lycka till! /Monika

monikasmat | 2011-04-11 15:25:55

Jag och min man o våra barn åt en som fantastiskt god pecannöt paj för ett tag sedan på en restaurang , och jag har varit ute med ljus o lykta för att hitta vanliga pecannötter , men det verkar som det inte finns , chokladdoppade pecannötter hittade jag ..... Jag tänkte överraska med att göra ett recpet på pecannötpaj men att ersätta det med valnötter i stället , vad tror du om det ?

Karin | 2011-04-11 14:23:35

Millan! Grattis i förskott och lycka til med Tigern! TKB! Jag försöker.....och sorry! Kakan är slut! /Monika

monikasmat | 2011-04-11 07:06:36

Monika Den andra meningen är även du - vill jag påstår...:-; "Tigern" ser ruskigt god ut - kan man få en bit..liten?

TKB | 2011-04-10 19:54:34

Åh, tigerkaka m apelsinskal.....wow :-) jag bara säger wow igen för jag älskar choklad m mint åss´å choklad m apelsin.......ska banne mig göra denna kaka påskafton då jag och syrran fyller 80 ;-)..(ihop)alltså! fniss! Tack Monika för att Du är så generös m recept och svarar om annat som magnoliaträd, grazi bella donna!

millan | 2011-04-10 19:30:53

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *