Gott och praktiskt!

18 april - 2011 | 11 kommentarer

Vill ni ta ett bad eller utfärda andra sysslor medan middagen lagar sig själv?

Då ska ni göra den här rätten som skötte sig själv när jag låg i badet igår!

Supergott, enkelt, festligt, lättlagat och en perfekt rätt för min matkasse, Hurra!

TIMJAN-OCH VINUGNSSTEKT KYCKLING ”ALLT I ETT”

En perfekt rätt när man inte vill stå vid grytan! Den sköter nämligen sig själv i ugnen!

1 kg kycklingdelar med ben

Olivolja

3 morötter

2 röda lökar

1 zucchini

300 g delikatesspotatis

2 röda paprikor

5 vitlöksklyftor

1 msk torkad timjan

Flingsalt och nymalen svartpeppar

3 dl vitt vin eller matlagningsvin

100 g tärnad fetaost i olja

Skala morötterna och skär dem i bitar/skivor. Skala och klyfta lökarna. Dela zucchinin först på längden och sedan rakt över i bitar. Kärna ur och dela paprikan i bitar. Skär potatisarna i tumma klyftor. Skala vitlöksklyftorna men låt dem vara hela.

Smörj en långpanna olivolja. Lägg ner kycklingdelarna tillsammans med grönsakerna. Krydda med timjan, salt och peppar, blanda.

Häll på vinet och fördela oljan från fetaosten (eller 2 msk smör) över anrättningen. Ställ in i ugnen på 250° i ca 40 minuter eller tills kycklingen är klar! Strö över den tärnade fetaosten och servera!


[...] Vi gjorde min goda kyckling allt i ett! [...]

Skrapat fat! | Monika Ahlbergs Mat | 2011-04-28 06:14:00

TKB! Kanske det....;)! /monika

monikasmat | 2011-04-20 09:44:22

Matlåda räcker väl?

TKB | 2011-04-20 06:42:56

TKB! Ha, ha...hoppas du bjuder grannen på middag;)! /Monika

monikasmat | 2011-04-18 18:07:55

Monika Detta måste vara den bästa maträtten...jag lägger mig i badet hos grannen (har nämligen inte badkar själv) och maten blir klar under tiden...det blev en bra måndag;)

TKB | 2011-04-18 16:52:36

Elin Maria! Njut på! Det är du värd! /monika

monikasmat | 2011-04-18 16:19:19

HEJ MONIKA ! JAG BLIR GLAD ÖVER, ATT ENBART SE DIN TALLRIK / UPPLÄGGET. NJUTER MED ÖGONEN, FÖRSTÅR, ATT DET BLIR BRA. HOPPAR ÖVER BADETM MEN FRÖJDAR MIG SÅ ÅT DEN LILLA BALKONG, SOM NU BRODERN HAR GJORT I ORDNING & DÄR HAN FÅR LITE PUNCH, BARA LÄGET BLIR DET RÄTTA. VI FÅR MOJA OSS I INNERSTADEN OCKSÅ. " SKAFFERIET " VÄXTHUSET ÄR PÅ PLATS ! NU BÖRJAR ANDRA HALVLEK. VI HAR HAFT 2 BEGRAVNINGAR UNDER FÖRRA VECKAN, VARAV EN VAR = VÅRT ANSVAR & DEN ANDRA VAR VI BARA GÄSTER PÅ. INTRESSANT ATT SE HUR OLIKA DET KAN VARA PÅ OLIKA ORTER. VI GJORDE EN UTFLYKT TILL DEN SENARE MED MATKONTROLL I HALLUNDA C. BARA EN SÅN SAK. NU LADDAR VI INFÖR FÄRGHÖGTIDEN PÅSK. UNDRAR JUST VAD DEN FÖR MED SIG ? OM KANSKE FÖR TIDIGT, ÖNSKAS HÄR EN UNDERBAR HELG, SOM VÄNTAR..........MIN BROR MÅLAR EN SVART PALL TILL MIG & JAG FIXAR EN KUDDE TILL DEN I LIME, SOM FÅR BLI SITTDYNA. VI GÖMMER DEN UNDER BORDET & NJUTER LITE I SMYG...........

ELIN MARIA SUNDBERG | 2011-04-18 16:08:36

TKB! Kastruller i al ära...me du har väl badkar? För det är där du ska ligga när maten lagas.....;)! /Monika

monikasmat | 2011-04-18 15:45:04

Monika Fick detta rekommenderat av en väldigt god,nära och klok människa som läser flitigt din blogg och Facebook ;) Så ...nu har jag handlat och ger mig ännu engång in i utmaningar...håll tummarna! ...hantverkare i köket med kastruller och kryddor som redskap kan bara blir en överraskning....

TKB | 2011-04-18 15:22:48

Maud! Ha en trevlig lunch! Och jodå, man får tillbaka pengarna för parkeringen i kassan men du måste ha din biljett! /monika

monikasmat | 2011-04-18 10:35:46

Såklart jag vill bada medan maten lagas. Det ser smaskigt ut dessutom. Här är det gratis att parkera vid Plantagen. Konstigt att ta betalt för parkeringen! Laxen ser frestande ut den också. Idag blir det lunch på stan med påskledig vän och kollega. Men jag samlar på mig påskiga rätter att glädja familjen med i helgen. /Maud

Maud | 2011-04-18 10:09:41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *