Tillbehör till grillad fisk!

20 maj - 2011 | 6 kommentarer

Ja, kära vänner det ser ju ut att bli ett riktigt kanonväder i helgen så det blir flera tillfällen att grilla!

Personligen älskar jag att grilla fisk! En bit marulk severad med dillolja eller salsa rossa är något så underbart gott!

Men visst finns det flera fiskar som är goda att grilla!

Ett par goda råd när man ska välja sin fisk till grillen är att den ska vara en fisk med fast kött och gärna i en bit eller en tjockare filé.

En fiskbit är färdig på några minuter på grillen och salt och peppar är kryddan som behövs.

Prova gärna att lägga ett par citronhalvor på gallret vid fisken, det ger ljuvlig doft och smak. Dessutom är det vackert!

Och här kommer de goda tillbehören dillolja och salsa rossa!

DILLOLJA

Dillolja är mycket gott och praktiskt att ha till hands hemma i köket. Lika gott på den grillade fiskbiten som på räksalladen.

3 dl olivolja

2 dl grovhackad dill

2-3 msk balsamvinäger

Flingsalt och nymalen svartpeppar

Kör alla ingredienser i en mixer till en slät konsistens. Förvara i en väl rengjord flaska.

VARIATION;

Lite förenklat kan man lägga en knippe dill som torkats i ett dygn i en väl rengjord burk och fylla på med olivolja. Förslut och låt stå någon vecka innan den används. Dilloljan är god att pensla fisk med innan den ska grillas eller som ingrediens i en dressing till en räk- eller annan skaldjurssallad.

SALSA ROSSA

En variant på salsa verde men med lite sötare smak och röd färg. Passar liksom den gröna till det mesta. Ett enkelt sätt att servera den är att bjuda på bröd som doppas i salsan, beströs med lite gourmetsalt och njutes. Den är också mycket god att servera till en grillad kött- eller fiskbit eller bara en klick på cous-cousen.

1 röd paprika

1 burk a 150 g soltorkade marinerade tomater

50 g parmesanost

2-3 klyftor vitlök

1 knippe basilika

1-1 1/2 dl god olivolja

Nymalen svartpeppar och salt

Grilla paprikan på hög värme, 250° iugnen i c:a 5-10 minuter tills den blivit svart på skalet. Lägg den i en plastpåse att svalna. Skala den, kärna ur och dela den i mindre bitar.

Låt tomaterna rinna av. Riv parmesanosten grovt.

Kör alla ingredienser i en mixer tills salsan fått en slät och fin konsistens.

Häll upp på en väl rengjord burk och förslut.


Mrs G! Det låter som ett fantastiskt ställe! Ska kika såklart! /Monika

monikasmat | 2011-05-22 13:39:57

Tror inte det funkar med länken men du får söka på sixsenses.com om du är intresserad av dessa lyxresorts, som i alla fall jag och min man blivit oerhört imponerade av. Mrs G

mrs G Http://ifalldayswereholidays.wordpress.com | 2011-05-21 22:34:10

Monika, du kanske tror att jag sitter här och diktar ihop saker :)? Vet inte om du känner till Soneva, Evason eller Six Senses, men iallafall så är det lyresorts som finns i bla Thailand, Maldiverna osv. Eva fd fotomodell från Sverige mötte sn man Sono i Monte Carlo på rallyt där för jag vet inte exakt hur många år sedan och är nu gifta och har startat de här hotellen/resorts/spa på olika unika platser runt om i världen. Allt kretsar kring miljötänk, att ta hand om platsen där resorten finns och människorna som lever där. Man odlar i stort sett alla grönsaker och frukter själva, renar sitt eget dricksvatten osv. Mycket är ekologiskt osv. Att det fanns Dill där på deras egen lilla ö väldigt nära Cambodja förvånar mig inte alla:)). Under vår vistelse där i våras hade vi förmånen att träffa både Eva och Sono där under ett cocktailparty på beachen. Skickar med en länk:http://www.sixsenses.com/About-Six-Senses/Company-Structure.php Kram Mrs G

mrs G Http://ifalldayswereholidays.wordpress.com | 2011-05-21 22:31:19

TKB! Trevlig resa! (Hmm, men nu slog det mig,,,finns inte dill annorstädes liksom kanelbullen?) Mrs G! Jaaa, du ser! Dill finns i Thailand;)! /Monika

monikasmat | 2011-05-21 15:34:06

Ett annat tillbehör till grillad fisk åt jag första gången någonsin nu i vår när vi var i Thailand på underbara Soneva Kiri by Six Senses. Det var i stort sätt en vanlig tzatziki fast det var dessutom massor med dill iblandat. Jättegott! Det tänkte jag ha till min grillade fisk i sommar! Trevlig fredag. Kram Mrs G

mrs G Http://ifalldayswereholidays.wordpress.com | 2011-05-20 18:32:52

Monika Riktigt gott!! hoppas att även jag kan lyckas med detta...och fasta fiskar är nåt att tugga i sig. Dillolja lät spännande, skall testas! om en vecka när jag är tillbaka i dillarnasland;)

TKB | 2011-05-20 18:23:54

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *