Trädgårdstips och recept till njutning!

21 maj - 2011 | 6 kommentarer

Idag har jag verkligen legat i! Pimpade min trädgård helt enkelt!

Vi har ju gått igenom en hel del, min trädgård och jag. Nu vet jag vad som funkar och vad som inte funkar!

När vi först flyttade hit ville jag ha allt! Mycket snart visade det sig att det går inte att ha allt!

Av flera skäl, rådjur, jordkvalitét, yta,,,,,

Idag har jag en örtagård som funkar utmärkt och den har jag rensat idag!

Ett salladsland, 4-5 sorter som jag sår i olika omgångar för att ha sallad ”jämt”.

Potatis för att det är så underbart kul och lättodlat och rysligt gott! När du väl kokar din egenodlade potatis, ja, då behövs det bara en klick smör!

Hallon och vinbär i alla färger. Körsbär, plommon och äpplen….men dessa får vi återkomma till!

Min stora kärlek är blommorna!

Mitt snittblomsland skänker mig en enorm, glädje. Jag gör buketter ända in på senhösten men nu ligger blommorna ”under jord” så vad göra?

Jo, hjälpa till och pimpa!

Skaffa några vackra krukor/urnor och sätt igång, det blir så fantastiskt fint! Och här kommer mina bästa tips til blomval!

Mitt olivträd får symbolisera olivlunden jag längtar till…

Och den vackra potatisblomman köper jag varje år!

Och i mina järnurnor utanför köket satte jag idag rosor!

Här och där gör jag små grupper…

Och idag slog den ut!

Min Trädgårdssmörboll! En sådan måste ni bara skaffa!

Sen kommer belöningen!

Rabarber i överflöd!

Flickorna är redan igång med att baka min oemotståndeliga jordgubbs- och rabarberpaj till dagens dessert!

Och se, här är årets första egenodlade bukett!

Och nu blir det fotbad, manikyr, blogg och ett glas vitt vin, ute bland alla vackra urnor!

Trevlig kväll och grilla lugnt;)!


Åse! Ja du har rätt! olivlundarna lär vi inte kunna skapa på våra breddgrader men hålla liv i ett olivträd går faktiskt! Inte för mycket vatten och ställ det inomhus och svalt på vintern... /Monika

monikasmat | 2011-05-23 10:37:11

.., men i all ära ,.. måste tillstås ,.. att Olivträd är ,.. som vi människor,.. mycket speciella,... har vid detta laget haft en sisådär 10 till 15 st ,... i , såväl inom som utomhusmiljö,... och så småningom blir dom litet "småtjuriga" och "tackar för sig sig". För att uppleva olivluindarna i sin helhet får vi nog "dra till Italien" ,.. (eller därmed liknande breddgrad ),... men låtom oss drömma ,... !!! hälsar Åse

Vacker trädgård ,.. du har,... | 2011-05-22 14:55:45

Maud! Åh, olivträden vill inte ha för mycket vatten, jag "glömmer bort" det emellanåt;)! Och kul med Wij! Elin Maria! Olivträd sälgs på plantskolan men idag såg jag faktiskt att i Ica butiken på Fältöversten hade några fina exemplar! Ja, det måste inomhus under vintern. Mrs G! Bra idé att låta trädgården visa upp sig före man smider alltför stora planer! Lycka till! /Monika

monikasmat | 2011-05-22 13:38:43

Åh så härligt. Vi köpte nytt hus i Båstad i vintras som renoverats sedan dess och som vi snart flyttar in i. Jättegammalt hus med gammldags trädgård. Vi har bestämt oss för att ta detta året till att bekanta oss med trädgården och se vad som dyker upp här och var innan vi gör något. Har redan upptäckt att vi har ett stort körsbärsträd, vinrankor, mullbär, piioner, gräslök i mängder och rabarder som jag skördade lite från idag. Spännande. Lite ideer om nytt har börjat poppa upp så en liten syrenberså blir nog första projektet. Mrs G

Mrs G Http://ifalldayswereholidays.wordpress.com | 2011-05-21 22:41:01

MYCKET VACKERT Å SINOM ITD ÄTBART, ATT FÅ VILA I. TACK FÖR DEN NJUTNINGEN ! OLIVTRÄD, MM, MM VAR KÖPS DET BÄST ? TAS DET INOMHUS PÅ VINTERTID ? TACK FÖR NJUTNING !

ELIN MARIA SUNDBERG | 2011-05-21 19:38:49

Så fint du har i din trädgård. Kan ju nämna att mina olivträd absolut inte ser ut sådär, mina är verkligen glesa. Hur gör du? I dag har jag fått inspiration från en fin trädgård i verkligheten. Har varit i Wij trädgårdar i Ockelbo på deras Försommarfest. God lunchbuffé och vackra blommor underbart försommarväder samt en glimt av Victoria och Daniel. Ja en härlig dag helt enkelt! Blev så inspirerad att jag beskurit mina rosor sedan jag kom hem. Hoppas du får en fin kväll med grillen (m.fl.). /Maud

Maud | 2011-05-21 17:55:14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *