Gammal goding och vackert på Havshotellet!

31 maj - 2011 | 6 kommentarer

Vi har säkert alla vissa rätter som vi brukar laga som vi vet alltid går hem! Min krämiga rucolapasta med kycklinglårfilé är en sådan rätt.

Bilden gör den kanske inte riktigt rättvis för den är vansinnigt god och faktiskt också vacker!

Desto vackrare blev då bilden på Mammas förrätt som hon fick när vi var och dinerade på Marstrands havshotell häromdagen!

Så hade denna rätt också det fantastiska namnet:

Bakade Torskflakes med Virgin Marygelé, krispigt tångbröd, dillmaränger, sojamajonnäs och skottsallad, det ni!

KYCKLINGLÅRFILÉ MED ÖRTER OCH RUCOLAPASTA

Valet av pastasort styr festligheten på denna rätt. Själv tycker jag att det blir både gott och fint med en bred bandpasta.

Ca 600 g kycklinglårfilé

1 msk smör + 2 msk rapsolja

Flingsalt och nymalen svartpeppar

5-6 kvistar färsk timjan

1/2 tsk torkad dragon (eller 2 kvistar färsk)

RUCOLAPASTA

500 g pasta

2 dl créme fraiche

3 dl rucolasallad, ca 50 g

1 dl riven parmesanost, ca 50 g

1 dl pinjenötter

2 vitlöksklyftor

Flingsalt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING

250 g körsbärstomater

3 msk olivolja

1 nypa strösocker

Flingsalt

Krydda kycklinglårfiléerna med salt och peppar. Lägg dem tillsammans med smör, olja och örterna I en ugnsfast form. Stek på 200° i ca 15 minuter.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Mixa créme fraiche med rucolasalladen, den rivna parmesanosten, pinjenötterna och den pressade vitlöksklyftorna. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.

Stek körsbärstomaterna hastigt i olivolja. Smaka av med strösocker och flingsalt.

Blanda samman rucolasåsen med den nykokta pastan. Servera genast tillsammans med kycklingen och körsbärstomaterna.


Mrs G! Synd! För du missar något! Camilla! Japp! /Monika

monikasmat | 2011-06-01 06:51:00

Perfekt sommarlunch!

Camilla Jilderup | 2011-05-31 12:57:09

Ja inte är det mycket som jag inte tycker om men just ruccola, pesto, oliver och kikärtor gillar jag bara inte. Så den där pastan får du säga är hur god som helst, men mig lurar du inte;))!! Din mammas förrätt var ju nästan som ett litet konstverk. Hade man fått in den tallriken, vette tusan om man velat äta upp den:) Mrs G

Mrs G Http://ifalldayswereholidays.wordpress.com | 2011-05-31 12:53:12

Elin Maria! Åh, så fint och tänk vad lite medmänsklighet, värme och kärlek kan göra! Krama din bror från mig och kram till dig med såklart! Åse! Fint sagt! Och här pratar vi alla med varandra vilket ju är det härliga! /Monika

monikasmat | 2011-05-31 08:29:12

.... Du ställer din kommentar till Monika och jag "kastar" mig in , vilket jag kanske inte borde,.. men jag gör det ändå. Underbart att höra en "medmänniska" i.s.t för att lyssna på så många "motmänniskor" som vi så ofta får ta del av. Önskar dig fortsatt lätta och positiva steg och tankar i framtiden.

Åse | 2011-05-31 08:23:01

IDAG MONIKA, GOD MORGON PÅ MAJS SISTA DAG ! JAG ÄR GLAD & STOLT NU. I GÅR VAR DET PREMIÄR PÅ EN FÖRESTÄLLNING, DÄR MIN BROR SPELADE KUNG I SVART SAMMETSMANTEL, SOM GNISTRADE & GULDKRONA PÅ HUVUDET. HANS TEATERLEDARE HAR UTRÄTTAT UNDERVERK. ALLA VAR MYCKET DUKTIGA. EN TERMIN HAR DE JOBBAT, 1 DAG I VECKAN. GRANNFRUN & JAG UPPVAKTADE HONOM & LEDAREN & JAG TACKADE FRÅN PUBLIKEN ÄVEN ÖVRIGA SKÅDESPELARE. JAG HAR KÄMPAT MED & FÖR HONOM I FLERA ÅR & NU VAR HAN MOGEN. MIN GLÄDJE VISSTE NÄSTAN INGA GRÄNSER, SÅ JAG UPPVAKTADE ÄVEN HANS ARBETSLEDARE, FD ARBETSLEDARE, ( RESEANSVARIG FÖR GÖTEBORGSVARVET, DÄR BRODERN ÄVEN FICK DELTAGA. ) SAMT KONTORSPERSONALEN. ) I MORSE VAR DET EXTRA ROLIGT ATT FÅ TACKA FÖR GÅRDAGEN, NÄR HAN SADE : JAG VILL FORTSÄTTA NÄSTA TERMIN OCKSÅ MED DET HÄR. NU BLIR STEGEN LÄTTA, NÄR JAG SKA VIDARE FÖR ATT KÖPA NYA BLÄCKPATRONER TILL " MASKINPARKEN. " UTÖVER DETTA, BLEV JAG SÅ GLAD, ATT SE VAD KÄRA MOR FICK PÅ TALLRIKEN. MYCKET LÄTT ATT KÄNNA IN DET JUST DENNA DAGSSTART.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2011-05-31 07:53:34

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *