Rabarber!

1 juni - 2011 | 11 kommentarer

Ja, passa på nu när rabarbern växer så det knakar!

Gör saft, marmelad och baka!

Men gör framför allt denna goda dessert!

Vaniljgratinerade rabarber..

Foto: Ann Lindberg

Receptet hittar ni här!


Tack Åse:)! Biggan! Instämmer å de fullaste! Och ha det så mysigt med "lotta"! Kram! /Monika

monikasmat | 2011-06-02 08:35:51

Åse!! Så jättemysigt, att du "tog dig friheten" att önska petit moi en härlig sommar! Det värmde och jag önskar dig detsamma med råge, verkligen! Jag är så glad över, att du hittade hit till Monikas blogg- du är en uppiggande frisk fläkt här- med skallen på skaft och en underbar humor...och du jag känner igen dina tankar och åsikter...bara en så´n sak. Till er alla önskar jag en härlig sommar. I dag har jag "inmundigat" 2 olika rabarberpajer- en på hemmaplan- en hos äldsta dottern...nu står magen i fyra hörn! I morgon komer "Lotta på Bråkmakargatan" hit till mormor- då blir det livat- men inte mycket tid til att sitta vid datorn... Lev väl och "vina lugnt"

Biggan | 2011-06-01 21:23:59

.. Ja du "tjejen",... vad vore livet utan humor ???? Rabarbern e slut ,.. men vin har vi kvar,.. och är du på Marstrand så akta dig för att segla " för om masten" och f.övr. önskas du med flickorna en härlig vistelse i det kärva och härliga Bohuslän

Åse | 2011-06-01 20:27:58

TKB! Å nejdå! Vi kan aldrig få för mycket av goda råd här och visst ska jag testa med rabarbern,,,det var bara det att när vi kommit dit var flaskan slut!! Åse! Ha, ha,,,visste faktiskt inte om jag vågade ,men jag bestämde mig för att du skulle förstå att det var kärleksfullt;)! /monika

monikasmat | 2011-06-01 20:15:27

Monika ! Vilket härligt "bemötande",.. nästan bara du som vågar !!!! Väl mött en annan dag !!

Åse | 2011-06-01 20:07:20

:)...säger ju det..du har god smak och snart är jag "arbetslös" med viner på denna fina dam- och herrsällskap på bloggen..servettvikning nästa...autch;)..fast testa vinet med rabarbern...gott det med,tycker jag

TKB | 2011-06-01 19:40:57

Åse! Detsamma ditt sympatiska otyg:)! TKB! Jag tog den! Klemen alltså;)! Och tänk..inte klokt! Jag köpte denna nyhet, Borgarellon idag också för vidare transport till Marstrandsön...se här: http://www.facebook.com/pages/Monika-Ahlbergs-Mat/195328790502075 Men nu blev jag tvungen att tjuvsmaka, och riktigt gott:)! Och inte behövdes rabarbern.... /Monika

monikasmat | 2011-06-01 19:16:36

..just det...torrt, kallt vitt Bolgarello Vermentino 2010 till rabarberbajen (receptet ovan) överraskat god kombination och ekonomisk för all del ..79 SEK

TKB | 2011-06-01 18:28:04

Tack Åse:) och visst är bloggvärdinnan både mångsidig och -ordig...och tack själv för ditt blomstrande språk och inlägg- i like;) Så..nu kan vi börja en riktig "sommarbloggande" med allt det innebär.. från sol till pool och Monikas sommarmat till champagne och hav!Ha en skön sommarhelg allesammans och en speciell helg klem till de som känner för det;)

TKB | 2011-06-01 18:21:41

sin skira grönska, (med maskrosor och annat otyg) ,. önskar jag er. Kul har det mestadels varit ,.. att läsa såväl allvarsamma som en och annan " rolig" kommentar ,... men i ärlighetens namn ,.. har nog bloggägarens inlägg varit, med sina recept och kommentarer det mest givande ,.. (precis som det skall vara ) Tar mig friheten att önska även dig " Biggan" med ditt härliga och nyanserande sätt en skön sommar. Åse

Härlig Sommar ,. i all | 2011-06-01 17:42:53

Ser väldigt gott ut. Älskar istort sett allt med rabarber, förutom om man försöker blanda in det i mat, sallad osv. Gillar inte frukt i mat. Inte ens ananas ;)) Mrs G

mrs G Http://ifalldayswereholidays.wordpress.com | 2011-06-01 16:44:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *