Behöver ni inspiration till Midsommarmaten?

14 juni - 2011 | 4 kommentarer

Eller för all del till någon annan trevlig sommarfest?

Då ska ni skaffa senaste numret av Damernas värld för här bjuder jag på en härlig sommarbuffé som passar lika bra på Midsommarafton som på sommarens övriga fester!


LM! VÄSTERBOTTENPAJ MED PARMASKINKA, BASILIKA OCH KÖRSBÄRSTOMAT En paj är alltid ett bra komplement på Midsommar och omtyckt av de flesta! 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk kallt vatten FYLLNING: 1 burk créme fraiche, tomat&basilika (2 dl) 1 dl svarta oliver utan kärnor, hackade 3 ägg 150 g (ca 3 dl)riven västerbottenost 1 msk torkad basilika TILL GARNERING: 1 påse pinjenötter, ca 70 g 150 g parmaskinka 150 g små körsbärstomater 1 kruka basilika Nyp ihop mjöl och smör i en skål. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajforn, ca 20 cm i diameter. Ställ in i kyl i ca 30 minuter. Nagga skalet med en gaffel och förgrädda pajskalet på 225° i 5-10 minuter. Vispa ihop äggen. Tillsätt tomat/basilikacréme fraiche och hackade svarta oliver. Vänd ner riven Västerbottenost. Häll fyllningen i pajskalet och fortsätt grädda pajen på 225° i ca 20-25 minuter eller tills fyllningen stannat och pajen fått vacker färg. Rosta pinjenötterna i en torr och inte alltför het panna. Garnera pajen med parmaskinka, halverade körsbärstomater, rostade pinjenötter och basilikablad. Servera!

monikasmat | 2011-09-04 11:24:10

Hej, Har tyvärr slängt damernas nummer 8 och skall nu göra den fantastiska pajen med lätt crème fraîche med tomat och basilikasmak samt västerbottenost... Hjälp, jag behöver receptet asap inför en kommande fest:-) Den var fantastisk!! Tack på förhand! Tack på förhand

LM | 2011-09-04 10:38:32

TKB! Slå dig fram;)! Och detsamma! /Monika

monikasmat | 2011-06-14 22:03:41

Monika Tar gärna och tacksamt emot alla tips från dig och även från den övriga damernas värld...;) nu skall jag bara hitta ett sätt att komma åt denna tidning ....trevlig kväll för er alla!

TKB | 2011-06-14 15:19:56

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *