Bråttom!

28 juni - 2011 | 11 kommentarer

Kan man säga att det var idag!

Inte lätt att vara fotograf och inte kunna ställa in skärpan på motivet (för då rann det bort bokstavligt talat!)!

Lika bråttom var det i köket när det väl var dags!

Resterna (som annars inte uppskattas så mycket av min familj) var högvilt idag!

Min favorit blev utan tvekan de glassfyllda citronerna!

Nu kan ALLA få dem hemma, ni behöver inte åka till Italien…

Konkurrensen var visserligen stenhård med nougatglassen med pistachnötter och mörk choklad…..

Och eftersom William sommarjobbar (bland annat jobb!) hos grannen med att klippa häckar i tjock overall och svettas. (Det är 30° varmt), sprang! Bea och jag ner med varsin glasstallrik!

6 olika handgjorda glassar!

Gissa om de blev nöjda!


[...] Och en glimt kan ni se här! [...]

Glass i stora lass! | Monika Ahlbergs Mat | 2011-07-27 22:12:34

Hej Karin! Nejdå, här behövs ingen glassmaskin! Dessa glassar blir supergoda ändå! Och ett recept ska jag väl kunna locka er med och lägga ut i "förtid" men det får bli i eftermiddag för nu måste jag iväg! /Monika

monikasmat | 2011-06-29 09:59:37

Kom att tänka på att jag har en glassmaskin på vinden , behövs det till dina recept ? Tänkter du lägga ut recepten på bloggen eller måste vi vänta tills Expressen kommer ? ;-) Just nu skulle jag vilja fylla mina skor med glass :-) kl 6,30 i morse var det 21 grader i skuggan och när jag kom till mitt kontor var som en bastu. Soliga varma hälsningar till alla på monikasblogg , jag tror alla får plats och behövs ;-) kram på er.

Karin | 2011-06-29 09:54:15

Ja visst är hon för go! (liksom glassarna;)! /Monika

monikasmat | 2011-06-29 08:23:16

Vill som början på denna onsdag sända en sommarlovshälsning till jättesöta Bea som så stolt visar upp alla iskalla skapelser , som så här i allvarets tecken kom litet i skymundan . Själv "Vänder jag nu blad,".. osv....osv.... .

Åse | 2011-06-29 07:15:41

Glassen ser grym ut...oj oj kan du fixa glass i stora lass ox´å.....vad är det Du inte kan kvinna!?? :-) Kram!

Millan | 2011-06-28 21:58:28

Biggan , klart Du ska få skriva vad ditt hjärta tänker...hmm det gör jag ox´å....kom igen Bageera/Biggan-..du är en störtskön pryl Biggan utan Dig är bloggen nada .....;-) Puss o Kram till Er alla <3, tack för att Ni finns!!

Millan | 2011-06-28 21:50:53

Biggan ! Att göra någon ledsen,.. är ledsamt. Tror bestämt att jag är nästintill lika känslig som du är. Vi kallade oss skämtsamt för "själsfrände" vid något tillfälle. Dessvärre var det nog jag som sände "risiga vibbar" i min kommentar. Snälla "surjämte" fortsätt läsa och kommentera

Åse | 2011-06-28 20:23:45

Biggan Men nu ska vi väl ta "tjuren i hornen" och dra ett streck över detta! Det var ju inget farligt med något - tvärtom...uppfriskande dialog!Det är det som är så gott med denna blogg att det finns plats för allt och alla!! Nej du!!- tack för att du delar med dig dina tankar och är tillbaks hem som en blixt från Jämtland? Ellers får jag komma og hämta dig! ..de´ du min bordslady..det är ingen lek;) Monika Tack! och hoppas att du fortsätter vara den du är och uttrycka dina åsikter - det är alldeles för många som inte gör det (tycker jag). Själv brukar jag tänka att "missförstånd och tolkning öppnar möjlighet till gemensam förståelse" GLASS...jisses va gott det ser ut..!!

TKB | 2011-06-28 19:31:48

Biggan! Jag har vetat från första stund att du har glimten i ögat och mer därtill! Och här får alla, precis som du säger, komma till tals, det är ju liksom hela meningen med bloggen! Någon talar, någon lyssnar, vissa läser och andra kommenterar! Här har alltid funnits plats för alla och gör så fortfarande! Ni är många som hängt med mig från allra första början, jag kan inte se att jag ändrat mig, (kanske har jag?) Men när det blev för mycket tjafs om att jag nu blivit kommersiell (har aldrig varit är inte det nu heller!) och att "allt runtomkring mig" inte är ok...Tja, då vet jag inte riktigt hur jag ska räcka till, kunna tillfredställa er alla! Men Gud ska veta att jag försöker varenda minut! Och jag ber dig allra ödmjukast med en "Klem" att komma tillbaka! Det är väl inte hela världen att man någon gång misstolkar/förstår varandra på fel sätt här i livet? Däremot är det väldigt surt om man inte får reagera när man vill och tycker något känns fel! Och jag vägrar att tro att du är sån! Så det så Klem! /Monika

monikasmat | 2011-06-28 18:07:02

Jag känner, att jag har svårt att lämna er på bloggen, utan att knappa ner några ytterligare rader. Först beklagar jag djupt, att det kunde bli sådan uprördhet och missförstånd, kanske beroende på mitt sätt att uttrycka mig. Jag har stortivts på din blogg Monika, känt mig välkommen, ibland uppskattad och tyckt den varit helt unik i sitt slag. Att du är den fängslande, generösa, humoristiska, duktiga person du är, bidrog till att jag fastnade. Det jag ville säga och menade med att allt inte var min bag= MIN stundtals dåliga ekonomi, som ibland inte tillåter att jag nyttjar dina fantastiska recept alla gånger. Jag får knapra in på en hel del och tror mig inte vara helt ensam om den sitsen. Även det faktum, att jag inte tål alkohol och vin, var en del av "bagen"... Att jag TROTS DET, tillhör, känt mig hemma, var andemeningen med mitt inlägg. Faktiskt menat som en eloge till dig som person Monika. /även om jag inte kunnat spegla min tillvaro i en del/ Jag hade inte en tanke på att du skulle kunna tro att jag avsåg DIN livssituation, din livsstil, din ekonomi Monika. Jag önskar dig allt gott, gläds med dina framgångar och vet att du är en otroligt duktig entrepenör och sliter för att få lön för din möda, tro inte annat. Det var med sorg och bestörtning jag såg reaktionerna här på bloggen. Nu önskar jag att ni fortsätter i den goda andan som alltid funnits. Jag är ingen missundsam, avunsjuk perdson. Trots min ganska sjuka humor/se det som en överlevnadshumor/, har jag en känslighet och ett djup, som kanske glimtat igenom någon gång, förhoppningsvis./Tror Elin Maria förstod det ibland, tack för det/ Var rädda om varandra. Tack för mig. Biggan

Till Monika och er andra | 2011-06-28 17:55:27

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *