Flädertips!

7 juli - 2011 | 4 kommentarer

Höll på att glömma bort!

Men igår fick jag ett glas underbart god, iskall fläderblomssaft av min granne!

Det blev ingen fläderblomssaft gjord av mig i år tyvärr, får väl satsa på Fläderbären….

Men här finns massor av tips vad ni kan göra med fläderblomssaften!

Allt från mousserande fläderblomssorbet till flädermarinerade jordgubbar till att baka en sockerkaka med rosenblad, pelargon och fläderblommor…

Och själva saften naturligtvis!

Dessutom hur du gör en härlig romkruka på sommarens bär!


Susie! Jag vet:)! /Monika

monikasmat | 2011-07-09 16:59:27

Vill bara säga att dina recept på fläderblomssaft och fläderblomsgelé är de bästa jag provat...:)

Susie i kökey | 2011-07-08 22:35:25

Charlotte! Bra tips! Tack för hjälpen:)! /Monika

monikasmat | 2011-07-07 15:58:59

Låter gott! Jag kan tipsa om att när jag gör fläderblomssaft så fryser jag in saften koncentrerad i typ "glassburkar". När det är dags att använda den så skopar jag bara upp den frysta saften som har en sorbetliknande konsistens och direkt ner i glaset eller kannan. Sen häller jag på kallt vatten och liksom hackar sönder det frysta. ISKALLT o gott på en gång samt att jag behöver bara ta av det frysta så mycket jag behöver för tillfället. Mvh Charlotte

Charlotte | 2011-07-07 14:22:31

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *