Häckar och pionvallmo!

17 juli - 2011 | 3 kommentarer

Är ju vackert men kräver sin omgång ett par gånger om året och det är vad jag sysslat med idag, en rejäl omgång måste jag säga! En häck (den värsta och längsta) hade lagt sig ner på grund av för mycket snö i vintras så den har vuxit sig vild åt fel håll!

Men här har ni den ”enkla”, den vi putsar på närhelst vi har lust!

Och här är den galna, långa och jobbiga som jag fick resa först och klippa sen!

Visserligen värt mödan, för mitt i alltihop, på baksidan såklart, bland nässlor och annat elände uppdagades värsta vildhallonsnåret! Fick röja där med så klart! Kunde inte låta bli!

Och här kommer ett litet klipptips till häckarna!

Klipp i tunn form upptill och längst ner och raka i mitten, då blir de så här täta och fina!

Lunchen var mer än delikat!

Hade en rest av en kalventrecote som jag skivade och la i en kastrull med tunna skivor av gurka, strimlad purjolök, sambal oelek salt och en nypa socker samt  sesamolja. La allt i en kastrull, värmde, rostade en skiva le vain och ”hällde” allt över!

Och här kommer blomman ni måste så! Min pionvallmo har just börjat blomma i snittblomslandet! Jag har nog aldrig sett något så vackert! Tyvärr är inte den utslagna med på bilden för den plockade jag av och gav till katt- och husvakten! Men jag lovar, imorgon innan jag far är den stora knoppen i full blom!

Nu blir det en liten portion Tom kha gai med väldigt väl förtjänade vildhallon till dessert:) och imorgon blir det så spännande!

Då träffar jag flickorna i Götet och ska titta på deras första match i Gothia cup!

Motståndarna? National Sports Academy  som kommer hela vägen från Indien! Spännande!

Sedan blir det ett kvällsdopp på Marstrand!

Det är jag iallafall alldeles säker på!


Elin maria! Nej, köra vill jag inte! Åker tåg imorgon. Mamma hämtar och sedan åker vi ett gäng till matchen. Och det låter härligt med gammal romans, skolkamrater från förr och champagne! lev väl! TKB! Alla som är "herre över" sin trädgård gör som jag.... /Monika

monikasmat | 2011-07-17 21:45:25

Att få in en hel "semesterklipp" inom en kort visit hemma....jaaa, du ..jag kunde inte gjort det bättre själv...eller rättare sagt du gjorde det bättre än någon;)

TKB | 2011-07-17 21:16:18

ETT SÅN´T ARBETE ! STORA YTOR, MYCKET ATT SE ÖVER & HELA TIDEN NÅ´T ATT ATT STYRA UPP. DET MÅSTE VARA KÄRLEK ! KÖR DU ENSAM BIL NER MOT GBG OCKSÅ ? HOPPAS ATT ALLT GÅR BRA & ATT DET BLIR EN GOD MATCH FÖR DE TÄVLANDE. ÅH VAD JAG UNNAR DIG DET DÄR KVÄLLSBADET. NJUT PÅ. ALL FRAMGÅNG TILL ER & ÖNSKAN OM ÄNNU NÅGRA GODA DAGAR DÄR PÅ " ÄLSKLINGS-MARSTRAND " !! VI VAR I DALARNA, HÄRLIGA TÅGRESOR, ÅTERSÅG GAMMAL ROMANS, SKOLKAMRATER SEN FÖRR, MUSIK, BYGDEDRÄKTER, FIXADE MED GRAVEN & FICK SKRATTA RÄTT BRA MITT I LIVS- ALLVARET. Å MIN BROR FICK ÄNTLIGEN VARA " GRILLKUNG ", ÅTM. DEN, SOM BAR & SERVERADE. PLÄTT-TÅRTAN MED VANILJ & GRÄDDE, NYKOKT JORDGUBBSSYLT SATT HELT NJUTNIGSBART TILL CHAMPAGNEN, SÅ HAN VAR SÅ NÖJD. JA, VI HANN ÄVEN CYKLA EN SVÄNG. TRAFIKEN ÄR NÅGOT ANNORLUNDA DÄR , SE.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2011-07-17 19:53:33

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *