Dags för ny svart vinbärssylt!

2 augusti - 2011 | 8 kommentarer

Det är ett fantastiskt bärår i år!

Jag har ju en ängel som skördat mina bär och fyllt min frys med hallon, smultron, krusbär, röda och svarta vinbär medans jag varit borta och min frys har nästan aldrig varit så fylld av bär som nu!

Detta är ju underbart! För nu har jag bär så jag klarar mig hela vintern!

Och eftersom förra dosen Svart vinbärssylt som jag kokade innan jag reste till Marstrand redan är slut var det idag dags för nytt kok! Men jag behövde inte ta ur frysen! Jag gick typ bara förbi svart vinbärsbusken och fick ihop ett par liter på några minuter!

Och tillhör ni nu dem som aldrig gjort denna superlättlagade och underbart goda sylt så är det dags nu!

Den är fantastisk i morgonfilen, ni kommer inte att ångra er, jag lovar!

Receptet finns här!


Martina! Också gott! Carina! Absolut! Jag gör ibland en rårörd svart vinbärssaft! Den är också god men sylten är svårslagen;)! Lägger ut saftreceptet i ett inlägg! TKB! Jag skulle nog vilja säga förälskad.... Karin! Visst är det så, både godaste sylten i filen och med inspiration från kära Hiram! /Monika

monikasmat | 2011-08-03 09:24:45

Ja jag gjorde sylten i förra veckan , min man älskar den och jag med.Den är det godaste att ha i morgonfilen. Och jag tror att jag kommer att klara mej med bär till nästa år för jag fick i hop 18 liter ! Men visst är det väl Hirams recept du också gör ? Jag fick receptet av min mamma för ca 25 år sedan och hon gjorde också den.

Karin | 2011-08-03 08:42:48

Monika Gott, enkelt och lyxigt! Lätt att bli kär i sylt med dessa bär;)

TKB | 2011-08-02 22:53:02

Salut! Jag minns svartvinbârs saften som min gamla moster gjorde.Bâren kom frân skogsön i sthlms skârgârd.Den godaste saften jag nâgonsin druckit.Min morbror drack den ljummen vintertid och levde lânge med hâlsan i behâll .Tyvârr sâ har jag inte receptet pâ svartvinbârs saft men det kanske du har? A bientot Carina

carina | 2011-08-02 22:14:53

Gott! Jag gjorde 2 liter svartvinbärssaft häromdagen, jättegott!

Martina | 2011-08-02 21:11:39

Inte i, vid! menar jag ju såklart! /Monika

monikasmat | 2011-08-02 19:28:04

Charlotte! Härligt! (Undrar bara hur det skulle bli med min man i syltgrytan;)! /Monika

monikasmat | 2011-08-02 19:25:38

Ja den är verkligen toppengod! Min man var så stolt förra veckan då han kokade för första gången! (Annars är det ju alltid jag som gör det, men nu var han "syltlös". )Jag bara visade honom ditt recept från Bröd o marmeladboken. Mvh Charlotte

Charlotte | 2011-08-02 19:20:12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *