Äntligen!

18 augusti - 2011 | 8 kommentarer

Kom åtminstone ett barn iväg till skolan! Det äldsta! Och det var en stor dag för William idag (mig också!), inte klokt att han nu börjat i gymnasiet!

Flickorna håller på att längta ihjäl sig tills på måndag då det är dags för dem!

Själv har jag just nu skördesfest i sinnet. Har just ”smakat på” Zucchiniplättar, rostade rotfrukter, blåbärskaka och lamm….men än är jag inte helt klar! Tänker mig ett rödbetsbröd, en härlig svamprätt och lite till…..

Visst är det härligt med skördetid?


Hej Ulrica! Det är ett problem att göra enstaka specialkassar, tyvärr! Hummerfonden kan du lätt byta ut till vilken annan fond som helst med gott resultat och det är nog mer ett undantag än regel att det är skaldjur i själva maten, det händer inte så ofta. Lycka till! /Monika

monikasmat | 2011-08-19 10:19:39

Monika, hur gör man om man vill testa dina matkassar men är skaldjursallergiker ? Nästan alltid ett recept per vecka så är den liten räka eller hummerfond eller liknande ! Bara jag i familjen men jag kan inte ens tillaga tyvärr! Ha det bra, Ulrica

Ulrica | 2011-08-19 09:41:40

Fosell! Ja, många gånger är det så! Lycka till och hoppas det ska smaka! Mrs G! Tyvärr är jag en dålig svampplockare men har många goda vänner som är bättre, som tur är! /Monika

monikasmat | 2011-08-18 21:59:05

Ja det är ju helt fantastiska tider just nu, inte minst för att det går att plocka svamp! Åh det är så rogivande och kul tycker jag! Kram Mrs G

Mrs G Http://ifalldayswereholidays.wordpress.com | 2011-08-18 17:53:19

Det enkla är det goda - Tack för tipset!!

Forsell | 2011-08-18 16:10:10

Lena A! Åh,han klarar det! För William blev moppen en enorm frihetskänsla! Och det är ju fantastiskt att du har kantareller i trädgården! Forsell! Ja, vilket bärår det varit! Jag har hela frysen full av smultron, vinbär i alla färger, hallon och krusbär! Och Bondbönorna! Koka dem i lättsaltat vatten. Blanda rumsvarmt smör med vitlök och klicka över. Riv till sist över lite citron- eller limeskal, njut! /Monika

monikasmat | 2011-08-18 15:38:35

Så sant, så sant! Dock, med "bara" balkong, så har vår alldeles egenproducerade skörd inskränkt sej till smultron (som fortfarande skördas varje dag!) och diverse örter. Övrigt som nu ligger i frysen i väntan på vinterns fikastunder (hallon, vinbär, rabarber) har fått "skördas" via självplock och torghandel. Och till helgen blir det besök på Bondens Marknad på Söder - det är dom härliga bondbönorna som lockar allra mest!! Nån som har tips på nåt extra smarrigt att göra med just bondbönor?

Forsell | 2011-08-18 14:57:10

Skoldags här också. Min yngste började 9:an idag och vi hoppas han klarar teorin för mopedkörkort i nästa vecka :) Ja,det är underbart med allt vi kan skörda och frossa i just nu. Och det finns kantareller i vår trädgård i år också :) Vi ser framåt nya goda recept från dej :) Ha de bra. Kram Lena

Lena A | 2011-08-18 14:47:42

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *