Fortfarande mätt!

25 augusti - 2011 | 6 kommentarer

Fördelen med att ha sin fotostudio/atelje hemma är ju att efter en sådan arbetsdag som den igår med härliga tidningen Lantliv är ju att middagen sedan är serverad!

Nackdelen skulle väl vara då att det blir en Herrans massa disk!

Men det glömmer man ju lätt när man en helt vanlig onsdag får sitta och smaska i sig inte mindre än 11 rätter till middag! (Och ja! Min granne var också glad:)!

Vad sägs om:

Vin- och buljongkokta kronärtskockor, Zucchinitagliatelle, Rotfruktspommesfrites, Röd- gul-och polkabetor med getost, honung och bacon, Karl-Johan Carpaccio med vit tryffelolja och parmesanflisor, Äppelchutney med lingon, inlagd zucchini, Bondbönor med vitlökssmör och dragon, inlagda rödbetor, Honungsmarinerade lammracks och de numera världsberömda skapelserna Rödbetsbröd och Chokladkaka med rödbetor!

En liten slurk varm äppelmust med calvados och kanel blev det också!

Detta nummer av Lantliv bara måste ni skaffa!

Undrar nu vad jag ska äta till lunch när jag ska träffa Karolin på Lisa på torget!

Dessutom ska vi bara prata mat!

Mat i ”Monikas Matkasse”!


[...] Nu mot orienten och ni har väl sett att Lantliv kommit ut i butiken med rödbetsbrödet, rödbetskakan och alla de andra goa grejerna! [...]

Rätt rökt fisk! | Monika Ahlbergs Mat | 2011-10-03 10:36:57

Charlotte! Åh, jag vet inte om det är "vanliga" Lantliv eller mat och vin (inte klokt ju!!) Och vet faktiskt heller inte riktigt hur och om och i så fall när jag kommer till bokmässan (det är ju ännu mera inte klokt!!) Men jag kommer säkert annars skulle det i så fall vara första gången på 17 år som jag inte är där och det vill vi ju inte ska hända...Och vilken härlig granne! Mrs G! Låter smaskigt! Och jodå, jag åt heta räkor på pil fast jag hittade ingen pil.... /Monika

monikasmat | 2011-08-26 10:32:43

Åh så härligt! Inte varje dag man får 11-rätters :) Fast nu i juli när vi var i Hong Kong och åt på Caprice som har 3-stjärnor i Guide Michelin så var det nog snudd på 11, gott var det iallafall. Tror säkert du hittar något gott där hos Lisa på torget :) Kram Mrs G

Mrs G Http://ifalldayswereholidays.wordpress.com | 2011-08-25 14:18:45

hej! Ja det ser jag fram emot! Har den vanliga Lantliv som prenumeration. Kommer du till bokmässan i år? Jag har en Min Mat som jag undrar om jag kan få signerad isåfall, ska ge bort den i present. Måste vara härligt för din granne att få bli bjuden på alla dessa godsaker! Min granne är toppen också! I morse kom hon med 1,5 liter kantareller! Så ikväll blir det kantarellpaj!Mvh Charlotte

Charlotte | 2011-08-25 13:44:00

Maria! Bra frågor:)! Men om ett par tre veckor tror jag och det borde väl vara Lantliv mat- och vin men jag är faktiskt inte riktigt säker...... /Monika

monikasmat | 2011-08-25 10:43:56

Åh, vad det låter härligt... undrar just när det dyker upp i tidningen då? Är det i vanliga Lantliv eller i deras mat- och vintidning? Tur att jag prenumererar på båda :)

Maria | 2011-08-25 10:33:35

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *