Skördepanna med kyckling!

1 september - 2011 | 3 kommentarer

Ibland har jag liksom ingen aaaning om vad jag ska laga till middag, ingen lust heller för den delen och känner mig allmänt oinspirerad. Frågar jag barnen i sådana lägen så vet jag på förhand att de svarar Tacos så det aktar jag mig väldigt noga för;)!

Det bästa knepet jag har att ge om ni vid tillfällen känner som jag är att göra en djupdykning i kyl och frys!

Nu hade jag en vansinnig tur igår!

Jag hittade prima grunder till en slags skördepanna!

En knippe fin-fina lökar, 1 stor gul zucchini, ett par hekto kantareller, kycklingfiléer i frysen och äppelgelé!

Svichade iväg och köpte smör, grädde och jasminris!

Och mums så god panna jag fick till!

Och inspirationen och lusten kom tillbaka!

SKÖRDEPANNA MED KYCKLING

3-4 kycklingfiléer

1 stor zucchini

2 knipplökar

2 hekto kantareller

Smör

1-2 dl Vatten+fond (eller buljongtärning)

2 1/2 dl matlgningsgrädde

Ev. lite mjöl att reda av med

Salt och nymalen svartpeppar

Äppelgelé eller Vinbärsgelé

Dela kycklingfiléerna i bitar, ca 3 per filé. Dela zucchinin på längden och skiva den i ca 1/2 cm breda halvmånar. Hacka knipplökarna.

Hetta upp smör i en panna och stek kycklingbitarna gyllene på båda sidor. Salta och peppra. Tillsätt zucchini och lök och stek ytterligare en stund.

Lägg ner kantarellerna och låt fräsa med i några minuter. Tillsätt en klick smör och rör om.

Häll på vatten plus fond och låt koka upp.

Tillsätt grädden och låt sjuda tills kycklingen är klar. Red eventuellt av såsen med lite mjöl.

Smaksätt såsen med äppelgelé eller vinbärsgelé.

Servera skördepannan med Jasminris eller annat ris.

Och idag får jag säkerligen massor med ny inspiration! Ska bege mig till Formex!


Mrs G! Jag kan förstå det för Tacos är ju rätt gott men inte jämt! Anna! Tacos är absolut en bra rätt och precis som du säger så är ju variationsmöjligheterna många men som sagt...inte jämt...Lycka till med kycklingen! /Monika

monikasmat | 2011-09-02 09:44:50

hos oss är tacos också en favorit och varför skulle man inte gilla det, det är ju gott och kan varieras i oändlighet och kan också bli nyttigt med massor med grönsaker. Men visst kan man tröttna även på det och denna "ihopsvängda" rätt ska provas, kyckling är en favorit för oss :) tack för inspirationen.

Anna | 2011-09-01 12:55:21

Ja, jag läste det någonstans att det är den mest populära rätten bland barnfamiljerna. I många familjer äts det Tacos varje fredag! Tänk det kan jag inte förstå, förstår inte vad det är som gillas så mycket med just Tacos? Mrs G

mrs G Http://ifalldayswereholidays.wordpress.com | 2011-09-01 11:17:52

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *