Söndag!

11 september - 2011 | 4 kommentarer

Ska ju vara en vilodag!

Och hur kan det komma sig att det känns tyngre att gå upp 6.30 en söndag än en vardag, varför??

Kan det bero på att det är just den här söndagen? Sorgliga 11 september?

Hur som helst så kändes det tungt när klockan ringde i morse!

Bea skulle för första gången i sitt liv spela 11-manna fotboll och Rakel skulle på klassresa med tidig båtfärd..

Jag vinkade glatt av vid Strömkajen och både beundrar och känner tacksamhet till de föräldrar som åker med!

Min tid med att vara klassmamma, resemamma, matmamma,,,ja allt är förbi, tyvärr! Med tre barn ”brände jag ut mig” med det första! Det gick till och med så långt att William trodde att jag ägde hans dagis;)!

Vinkade av Rakel vid Sjögbris!

Och i väskan har hon sina älsklingskakor, Sirapssnitt! (Receptet hittar ni här och detta är en äggfri kaka, därav Rakels favorit!)

Vidare färd mot Hammarby IP och Bea. Nu är hon stor! Eller inte! Jisses vad hon fick springa!

Därefter blev det storhandling till morgondagens plåtning med stöd av gårdagens tankearbete som resulterade i något jag tror ni kommer att gilla:

Kantarellsoppa med västerbottenflarn, Älggryta med balsamicorostade rotfrukter och palsternacksmos och en Kolapaj med lingon…

Nu är Kolapajen gjord, lingonen får jag väl dutta med imorgon…

Och älggrytan står på spisen och puttrar, säkert ett par timmar till!

Frågan är bara nu:

Vad ska vi äta till middag???


Maud! Korv kan vara riktigt gott, ibland! /Monika

monikasmat | 2011-09-13 09:59:11

Nej sådär god mat blev det inte utan det blev grillad korv med bröd och tillbehör. Lättlagat i alla fall. /Maud

Maud | 2011-09-12 17:17:50

Maud! Hoppas du fick lika god mat som jag? En underbar sallad med halstrade pilgrimsmusslor! /Monika

monikasmat | 2011-09-12 09:32:13

Håller med dig till fullo i att det är det är tyngre att gå upp 6.30 på söndagar än andra dagar. Mentalt ska vi ha sov- och slömorgon då. Maten ser fantastisk ut. Den gör mig jättehungrig och jag vet heller inte vad jag ska göra till middag och kl. är strax åtta. Det får bli något "lätt". Kolapajen gör jag till nästa lördag om jag kan vänta en vecka. "Dina" Sirapssnittar bakade jag hur många som helst av i somras. Jag köpte nämligen världens finaste och STÖRSTA kakburk i glas att ha på köksbänken. Den fyllde jag med siraprsnittar och jag kan ju säga att när mitt godissug satte in slank ju en och annan in i munnen. De är ju så otroligt goda. Därav "lördagsgodisdag" för mig och just nu håller jag burken tom. Nu något till middag! /Maud

Maud | 2011-09-11 19:59:47

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *