Innehållsrik vecka och mängder med chanser att ses!!

7 november - 2011 | 3 kommentarer

Först ska jag klara av ett reportage för min gamla hemstad Göteborgs morgontidning GP. Det blir mingelmat som kommer att passa fint till nyår!

På torsdag startar mässorna ”Mitt kök”,Allt för hälsan” och ”Båtmässan”.

På torsdagen kan ni se mig laga en lustfylld rätt allt medan Maria Wells sjunger receptet!

Missa inte det! Inne på ”Allt för hälsan” klockan 14.00 hos 1,6 miljonersklubben, monter C16:61. Välkomna!

Under torsdagen och fredagen pågår dessutom SM i mathantverk . Detta är ju en spännande möjlighet för alla våra mathantverkare att visa upp sig och få sina produkter bedömda.

Och jag är ”som vanligt” juryordförande i syltklassen. Välkomna att bevista juryarbetet! Läs mer här!

På lördag klockan 10.45 och på söndag klockan 13.30 lagar jag mat på Alltommat scenen.

Det kommer att bli något smaskigt ur min gamla trotjänare ”Rosendals trädgårdskafé” som åter sett dagens ljus i en ny upplaga i stort format.

Fantastiskt kul så här 17 år senare…..Varmt välkomna!

På fredag klockan 13, på söndag klockan 11 och klockan 14.30 kan träffa mig och prata matkasse!

Då finns jag med ”Monikas Matkasse” hos Mathem! Välkomna även hit så klart!


Karin! Jag har haft 1!! kasslerrecept i kassen, gjorde det tom i TV! Och det har varit väldigt omtyckt. Kommer här: UGNSBAKAD KASSLER MED PÄRON, SENAPSSÅS OCH PALSTERNACKSMOS Här möts salt, sött och saftigt, riktigt gott! 2 saftiga päron 1 bit kassler, 500-600 g 25 g smör SENAPSSÅS 2 dl créme fraiche 2-3 msk hackad bladpersilja 1-2 msk dijonsenap Nymalen svartpeppar PALSTERNACKSMOS Ca 400 g palsternacka Ca 400 g mjölig potatis eller mandelpotatis 50 g smör Ca 1 dl mjölk Flingsalt och nymalen svartpeppar TILL SERVERING: 1 stor broccoli Lite olivolja Flingsalt Skär päronen i fjärdedelar, kärna ur och lägg i en stekpanna (som tål att sättas in i ugn) eller smord ugnsfast form tillsammans med skivor av kasslern. Smält smöret och häll på det. Ställ in i ugnen på 225° i ca 10 minuter. Sänk sedan värmen till 200°. Blanda samman alla ingredienser till såsen och häll över kotletter och päron. Stek ytterligare 10 minuter på 200°. Skala potatis och palsternackor. Dela i bitar och koka mjuka i ca 15 minuter. Mosa med potatisstöt eller visp tillsammans med smör och mjölk till ett lent mos. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Dela broccolin i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av och droppa över lite olivolja och flingsalt. Servera kasslern med moset och broccolibuketterna. Helene! Ja Jisses:)! Kram tillbaks! /Monika

monikasmat | 2011-11-07 18:33:52

Vilken vecka! kram Heléne

Heléne Persson | 2011-11-07 17:27:19

oj det blir nog som du säjer en innehållsrik vecka för dej , skoj ! Men här hos mej är det måndag och en stor bit kassler väntar på att bli middagsmat ikväll , varför är kassler så tråkigt? Jag vet aldrig vad jag ska hitta på att göra med den , min man har en förkärlek till att alltid stoppa ner en bit i kundvagnen när vi handlar . Monica , har du tips på något gott som jag kan göra med den i dag ? , en vanlig grå november måndag :-)

Karin | 2011-11-07 14:33:11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *