Vacker vinterdag och vackra muffins!

15 januari - 2012 | 6 kommentarer

Kanske en perfekt söndag att lufta sig på såväl för gammelgäddan som näbbgäddan som mig, TKB och alla andra!

Lite kul:

Idag fick jag se en favorit i repris!

När flickorna börjat sex-års hade vi, nya barn och nya föräldrar, en skridskosöndag på isbladskärret just nedanför vårt hus.

Och idag!

Fick jag se det igen!

Det kryllade av ungar, föräldrar och andra!

Förbipasserande log åt den pågående hockeymatchen!

För mig blev det också en påminnelse om mina goda vallmomuffins som jag inte bakat sedan ”vår” skridskodag!

Och nästan hemma, fick jag en ny och egen behållning!

Se bara på det här vackra ”lövet”!

VALLMOMUFFINS

Supergoda och saftiga muffins! Vill man göra dessa muffins extra festliga kan de garneras med vispad grädde, florsocker och bär.

200 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

2 ägg

2 dl röd mjölk

2 limefrukter, skal och saft

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1/2 dl blå vallmofrön

TILL EVENTUELL GARNERING;

Vispad grädde

Hallon eller vinbär

Florsocker

Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget, sedan mjölken och limejuicen.

Blanda ner mjöl, bakpulver, salt, limeskal och vallmofrö. Häll smeten i stora muffinsformar. Grädda dem i 200° i c:a 20 minuter.

Låt svalna och garnera med grädde, bär och florsocker eller plocka med på skridskofärden!


Monika så klart:)....och jag missade visst smakprovet också....

TKB | 2012-01-16 18:32:58

Erika! Ja, jag håller med! TKB! Jag:)! Biggan! Jag håller fullständigt med Åse! Fint att ha en sådan omsorg om gästerna och vi borde kanske alla "prova på ditt recept"! Sedan är det ju trist såklart att du inte fått välja detta själv! Kram! /Monika

monikasmat | 2012-01-16 10:01:03

Biggan Heder åt dig ! Fin omsorg du har om dina gäster !! ( Vi är nog många som borde följa dittt dryckesval !!!) Fin vecka önskar Gäddan

Namn | 2012-01-16 09:26:07

Till och med jag hann med en nypa luft i dag och andas, efter allt plock från gårdagens fröjder... Åse, som tur är behövdes ingen Treo on the rocks, jag är- håll i er nu- helnykterist!!!!!!! Men jag älskar att inhandla viner och försöker se till att det blir doningar som passar till maten. Älskar att laga mat, inspireras av dig Monika och James Oliver...just det stuket av mat som tilltalar både öga och gom, tillåter mig själv ofta att improvisera, experimentera och "flumma ut" i lagom dos.... Att vara nykter är inte problem för mig, jag brukar ofta vara den som är mest tjosan på partajen ä'ndå och folk som inte känner mig tror att jag är ganska så packad när ja går i gång.....Missförstå mig rätt. Varför nykter----jo jag har ett fel på bukspottskörteln som inte ens tillåter mig att klämma i mig en cider-hårda bud---men numera har jag vant mig vid handikappet.

Biggan | 2012-01-15 22:42:40

Monika Så sant, det var verkligen gott att lufta sig från vassen och så vackert som denna söndag bjöd med naturen! .. en muffins skulle nog satt pricken över i:et..vem bakade idag?jag provsmakar gärna!

TKB | 2012-01-15 19:41:39

Jag älskar vallmofrön. Goda, nyttiga och vackra. Fina bilder! Ha en skön söndagkväll.

Erika | 2012-01-15 18:00:46

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *