Snyggt och delikat!

9 februari - 2012 | 7 kommentarer

Jaha!

Från Finlandsbåten Cinderella till Stockholm Furniture&Light fair!

Det blir lite tvära kast ibland!

Nu har jag stått med Mrs G bakom disken på kontinentmöbel i dagarna två och haft det riktigt trevligt!

Vi har langat ut allehanda delikatesser i bästa ”Monika anda” till köpsugna klienter.

Vad sägs om denna lilla plocktallrik?

Och ni som hängt med ser ju att även allas vår wienernougat, ”U” är med!

Detta var en upplevelse må jag säga!

Har aldrig känt mig så anonym!

Och det såklart!

Hur ska norrmän, finländare, holländare, ryssar och andra veta att jag inte vet allt om sofforna?

Särskilt inte som jag idag provsatt ett par ordentligt! (Behöver verkligen en ny soffa efter småbarnsår, hamstrar och katt!)

Men vilka trevliga dagar och nog ska jag åtminstone se till att detta vackra set av bord en dag hamnar i min ägo!

För er som eventuellt ska dit imorgon, kom förbi!

Eller gör wienernougat till fredagsmyset!

250 g nougat

150 g mörk choklad

100 g flagad mandel

Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför het stekpanna. Ställ åt sidan.

Ställ en skål eller tallrik över en kastrull till hälften fylld med kokande vatten. Smält nougaten i ett vattenbad.

Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet.

Blanda till sist ner den rostade mandeln. Häll upp massan i en avlång form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna och skär sedan i bitar.


Väldigt elegant och säkert gott! Möblernissarna hade (hoppas jag) sett till att det fanns champagne till snittarna? bordet inkl. en soffa borde du ha fått med dig ...så klart!

TKBT | 2012-02-11 10:39:03

Tack underbara Monika, dig kan man lita på i alla väder! Jag skall verkligen kolla!!! Så fiffigt du hade skurit "U" på sneden, mycket finare...är man estet så är man haha Kram

Biggan | 2012-02-11 00:55:07

Biggan! Den översta är en liten bedårande silverfärgad engångsgaffel, den måste du skaffa dig! (Silverline heter märket) Och den knutna är en härlig träpinne med en knorr! (Pap star) Fråga i din butik och beställ hem! För jag håller med! Vem vill ha tandpetare i maten? Karin! Du kan göra dem i ugnen men ät inte skalet på de färska fikonen! Lycka till! /monika

monikasmat | 2012-02-10 22:19:37

Oj, vad vackert, en fröjd för ögat! Jag tänkte göra annat plock imorgon, dina ostfyllda fikon! Jag har faktiskt aldrig ätit färska fikon förut, bara marmelad, så jag undrar äter man dem hela, d v s skalet också? Kan man göra dem i ugnen likaväl? http://www.recept.nu/1.128048/monika_ahlberg/tilltugg_tapas/ostfyllda_fikon_med_pinjenotter_och_parma Vänliga hälsningar Karin

Karin | 2012-02-10 18:38:45

En liten "fundring" så här i efterskott Monika... eftersom jag, när det är fest ,oftast har liknande småplock till välkomnsdrink, typ...har jag tyckt det varit ur-trist med tandpetare... Ligger de små delikatesserna som syns på övre fatet i sked eller istucken gaffel...när du hade det på mässan ---var det engångs- tro, de ser oerhört fina ut. Så på den undre bilden verkligen finurligt, men jag undrar nog VAD du slagit "knorr på"..hoppas du fatar mitt svammel. Klart imponerad av din kreativitet, heja heja Monika, som jag sagt tidigare, snyggt för ögat och säkert ur-läckert.

Biggan | 2012-02-10 17:06:13

Finaste biggan! Tusen Tack och go natt! /Monika

monikasmat | 2012-02-09 23:19:27

Du är otrooolig Monika! Så gott det ser ut och vackert! Jag kommenterade på fb ....du är beundransvärd tjejen! kram

Bigan | 2012-02-09 23:02:52

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *