Att göra en kokbok…

17 februari - 2012 | 10 kommentarer

….är en större process än ni kan föreställa er!

I alla fall när det kommer till en sådan stor och glamourös som jag håller på med för tillfället. Inte nog med att recepten (över 200!) ska fingranskas och tillagas, de ska ha vackert sällskap också!

När rätten väl är klar är det bråttom, bråttom att välja tallrik, lägga upp, sätt ljus och trycka på knappen! (Vi vill ju inte ha skinn på såsen!)

Just nu är jag ständigt på jakt efter originella, stilfulla tallrikar, uppläggningsfat, skålar, bestick, glas, blommor, underlag och annat lullull!

Och just nu står det prylar överallt i mitt hem….

Wolfgangs och min senaste hörna har blivit sovrummet!

Som väl är har jag samlat på mig en del under åren….gårdagens skörd av tallrikar!

Men favoriten för dagen blev nog den här!

Och på tal om prylar!

Imorgon ska jag vara gäst på Antikmässan som i år har temat ”original och originellt”. Ett fantastiskt roligt tema tycker jag.

Har ni vägarna förbi kan ni få titta närmare på min fantastiskt vackra sockerströare!

12.30 är det dags och plats på scenen tillsammans med Li Pamp. Varmt Välkomna!


TKB! Tack och jovisst:)! /Monika

monikasmat | 2012-02-19 12:38:59

Rätta takter, Millan:-) Monika. hittade du något antikt vackert?

TKB | 2012-02-18 20:23:42

Ha ha....syndaren is back..... Tackar för vinval.....:-) ska skrivas upp på Do listan ;-)! Inga lightprodukter här inte! Tallriksmodellen funkar för Mig De andra får köra sin grej

Millan | 2012-02-18 17:48:44

Sent skall syndaren vakna... Millan, hoppas att det fanns något gott i dryckesvägar till pizzan trots sena tipsen här - Beronia Rioja 2004 Spanien alternativt Pascual Toso 2008 Argentina. Åse´s salt piggade upp även en lördagsmorgon;) -tack! Monika Du har verkligen förmågan att fånga vackra ting runt dig och talang att naturligt koppla dessa till din mat! Nyfikenhet växer och växer... boken!boken! Lycka till idag på antikmässan och ett eller annat fynd följer säkert med? ;)

TKB | 2012-02-18 09:34:06

Och glömde.... Hurra för dig! Och härligt att livets salt tog tag i dig! /Monika

monikasmat | 2012-02-17 19:30:29

Eva! Härligt! Och den kommer att bli kanon! Millan! Vi brottas fortfarande med namnet.....och trevlig fredag på dig! TKB dyker säkert upp:)! Åse! Finaste du! Jag är inte (som du vet!) en vän av dieter i någon form. Tror att allt funkar vilket det såklart gör när disciplinen kommer in, dvs, när människor uppmärksammar vad de stoppar i sig och visst kan vi äta av allt men inte jämt såklart! Och akta er för lättprodukter, rena dödsfällan! Och i min nya bok blir det mat, mat och mat! Glamourös, stor och tjock! Vi arbetar fram en blandning mellan Vouge och H&M men med det triviala och angelägna ämnet vardagsmat! Skål och trevlig fredagskväll! /Monika

monikasmat | 2012-02-17 19:29:27

... det var ju den vackra sockerströaren som först tilltalade mig ,.. men "livets salt" tog över !! Väl mött en annan dag Åse

... så typiskt mig.-- | 2012-02-17 19:25:30

... jag är så i mponerad,.. (i dessa LCHF ,.. tvi tvi tvi,-.tider .och allt annat prat i vårt så kallade världfärdsdsamhälle ),..över alla spejsade må bra kroppar)) ,.. att Du fortsatt orkar "köra" ,.. såväl husmans,.. som andra läckerheter i dina recept, .. Om man sedan tittar på ditt egna yttre,.. slankhet,.. etc,.. så undrar ju en vanligt normalt tänkande,.. vad annat behövs,. ?? än just en tallriksmodell ??? med grönt därtill !! ?? Så tröttsamt med alla dieter etc etc ,.. Vi är många ,..som Du har som förespråkare av "vanlig husmanskost" som i normala portioner inte ger viktuppgång. Hurra för dig och din kost hälsatr Åse

Åse | 2012-02-17 19:05:51

Åh, vad spännande med Din nya kokbok..... Undrar VAD DEN HETER...men den som väntar på något gött ;-) Ha en mysig fredag! Härhemma ska pizzadegen snart börjas kavlas ut.... Få se vilka ingredienser som från kylen ska ut..... Ett gott glas vin ska väl man ox´å ha ikväll.... Kanske TKB "vintipsaren" gör sig till känn :-) Fredagskram Till Er alla!

Millan | 2012-02-17 17:07:33

Så spännande! Ska bli roligt att njuta av den boken!

EvaB | 2012-02-17 14:47:10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *