Det är lätt att älska Göteborg!

26 februari - 2012 | 8 kommentarer

Inte minst för att Göteborg just nu presenterar en matmässa som får Det Goda Köket eller Mitt kök som det numera heter att blekna med hästlängder!

Passion för mat finns det just både passion och mat!

Och inte vilken mat som helst! Allt framtaget med största möjliga kärlek och hantverk!

Ostron såklart!

Ostar…

Underbara knäckebröd

Fantastiskt goda, stora och kravodlade blåmusslor som fick följa med till Stockholm!

Ja, här kryllade det av stolta mathantverkare!

Och Tomasz kan vara en av de stoltaste!

Han tillverkar korvar, röker skinkor och fläsk som ingen annan! Allt smakar himmelskt!

Jenny och Tommy som odlar champinjoner och har kläckt mängder med bra idéer om hur de kan vidareutveckla och förädla sin produkt!

Vilket resulterat i bland annat både en soja, ett salt, rökta svampar, allt dessutom i otroligt snygga förpackningar!

Själva lokalen, Eriksbergshallen en rätt trevlig byggnad som bör ses!

Läget är det heller inget fel på!

Hela Göteborgs hamninlopp i skyline och för ett ögonblick trodde jag nästan att jag befann mig strax under Golden Gatebron i San Fransisco istället för på Hisingen!

Och det är väl bara att konstatera, återigen,,,,och ännu en gång att det ute i vårt land finns långt mycket mer fantastiskt att både se och smaka på än vad folk kan ana!

Själv har jag ju föreslagit mängder med roliga projekt i ämnet genom åren, säkert 10 år!! med rätt lamt gensvar. Och kanske är det värsta att det nu tallas på alla mina idéer både här och faktiskt också med rätt så taffligt resultat!

Det låter antagligen lite bittert men jag lovar att om jag fick chansen att visa upp vårt land på mitt sätt skulle det bli makalöst bra!

Och det var ju långt ifrån bara jag som var på Passion för mat igår!

Vilket intresse!

Hoppas att ni alla fick smaka på Västsveriges ”smaka på” tallrik!

Och till er andra!

Det finns en chans även idag, ta den!

För den var urgod!


Erika! Man kan inte vara överallt jämt! Och spännande med en Ugandaresa! TKB! Vilken tur du har! Och tack! /Monika

monikasmat | 2012-02-28 17:37:29

Monika 1. Så läckert,gott (utan att varit där dock fått förmån att smaka några av dessa gobitar) 2. Ja tack! Gärna ett program som håller publiken vaken, intresserad och inte minst utbildande Uppskattar din klokhet att vårda om det rena och ursprungliga!Det behövs !

TKB | 2012-02-27 00:16:25

Jag önskar så att jag hade hunnit komma men helgen har gått åt till reseförberedelser inför min ugandaresa. Musslor går inte att låta bli att älska! Svamp ska jag röka till sommaren i min lilla rök. Hittills har jag bara rökt lax, musslor och räkor, men hörde talas om rökt svamp. Annars kan det ju lätt bli fel om man röker svamp (hihi) men detta låter gott! Tack för härlig läsning!

Erika | 2012-02-26 23:42:02

Biggan! Det där tror jag inte på!!! /Monika

monikasmat | 2012-02-26 20:21:59

Säg inte det Monika! Även solen har fläckar hahahah

Biggan | 2012-02-26 20:18:13

Maud! Ha ett skönt sportlov! För mig blir det inget jämtland i år...tyvärr! Biggan! Du har rätt som vanligt! /Monika

monikasmat | 2012-02-26 20:06:40

Fick ett euforiskt mail från min lillsyrra, som varit på matmässan! Hon bor alldeles i närheten, gångavstånd den lyckliga tjejen! Oj oj oj... Förstår så väl din frustration Monika över att det nu tallas på dina idéer! Känner så väl igen det, är "man" en ide´rik, kreativ människa i grunden, stjäls det lätt av mindre nogräknade människor, som gör ens idee´r till sina egna. Du anar inte så många gånger jag bitit ihop! Kanske vi har en för snäll framtoning "du och jag Emil!" Vi som följt dig genom åretn VET vad du kan och vilken otrolig fantasirikedom och skicklighet du besitter! Låt dig inte nedslås av det- vänd det till det positiva så gott det går och tänk, jahapp SÅ BRA var MINA idee´r och tankar! KRAM!

Biggan | 2012-02-26 19:48:42

Så härligt läge precis vid vattnet! Öppet vatten också! Mysigt med matmässa som bjuder massor av god mat. Idag njuter jag av solen och ledigheten. Har sportlov nästa vecka och det känns hur bra som helst. Det absolut trevligaste i veckan blir att åka till Uppsala och umgås med sonen några dagar. Vårhälsningar från Maud!

Maud | 2012-02-26 17:03:42

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *