Kvinnodagen!

9 mars - 2012 | 8 kommentarer

Man kunde ju tro att kvinnodagen skulle innebära en paus från spisen!

Ack nej, inte för mig!

Sällan har jag stått så många timmar i sträck vid spisen som igår!

Vi fick till en herrans massa rätter till min nya bok! Inte mindre än 15!

Med detta i bagaget förstår ni hur lätt- och snabblagad er framtida vardagsmat kommer att bli!

Och så god och vacker förstås!

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Den kvinnliga fördelen som jag fick igår var väl den då att jag hade två herrar till min hjälp i sovrummet!

För övrigt är det ju inte riktigt klokt att vi fortfarande år 2012 behöver en särskild dag för att uppmärksamma oss kvinnor!

Eller hur?


Fredrik! Tack! Maud! Kycklinglårfilé med rucolapasta! Biggan! och Åse! Sitter just och försöker "hinna" få ihop en text till 1.6, 2.6 miljonersklubbens nästa bok om livspusslet! Jag pusslar på.... Trevlig lördag! /Monika

monikasmat | 2012-03-10 18:54:22

Härlig helg önskar jag dig Åse tillbaka! Vi knegar väl på till ruta två.... Och dina synpunkter-dom känner jag för, må du ej förtrytas syster Yster!

Biggan | 2012-03-10 17:06:45

....Biggan,.. visst minns jag !! (och många med mig),.som iaf trodde,.. att vi kunde förändra världen... Nu med facit i hand ,.. har det gått förbaskat långamt med vår "ambition" ,.. men vi fortsätter oförtrutet att göra oss hörda i det som vi tycker är viktigt .. Inte man,.. inte kvinna,... utan mänsklighet . Jag tar mig friheten att säga ; Härlig Helg på dig Du " surjämte" (må du fortsättta ha synpunkter)

Åse | 2012-03-10 16:13:02

Ååå tjejer ååå tjejer, vi måste höja våra röster för att höras... Nå´n som minns...? Men nog är det VÄL segt att inte så mycket ändrats på den här tiden. Ur ett längre perspektiv har vi kvinns ändå fått det bättre... 1.6 och 2.6 klubben behövs för oss alla... Starka förebilder behöver vi kvinnor, jag tycker att just du Monika är en av dem, utan att""smöra"." Din nya kokbok ser jag fram emot att hålla i min hand. Så vakra bilder oj oj, tycker mig känna igen din Basilikasås. DEN är så otroligt god och användbar, nästan till allt, jag gör den varje vecka, inte illa... Kram Biggan

Biggan | 2012-03-10 14:56:24

Maten ser helt underbar och jag är hungrig nu! Jag ser pasta, pesto och tomat men vad är det mer? Jag håller helt med dig om att det inte är klokt att vi behöver ha en kvinnodag. Jag vet inte hur man ska komma till någon förändring av den här "gubbvärlden" vi lever i. / Maud

Maud | 2012-03-10 13:37:13

Ser som vanligt magiskt gott ut! Trevlig helg //Fredrik

Fredrik Schelin | 2012-03-10 10:46:54

Finaste Åse! Tack! Och detsamma såklart! /Monika

monikasmat | 2012-03-09 18:17:29

,,, Eftersom,... att jag tycker,.. att du har,.. såväl kreativt , som ,.. naturligtvis kunnande ,.. i såväl matlagning,.. såväl som i skrift (också i tal,.. säger de som hört dig ,. ) så är det faktiskt också så rätt i det du säger " ,.".Inte klokt ,..att vi behöver en särskild dag ,.. för att fira oss kvinnor. 1.6 och 2.6 "klubben" där du är verksam är att gratulera för oss som inte hörs och inte så mycket syns ,.. men som finns . Hurra för er som verkar för oss kvinnor !!! hälsar Åse med ett tillägg om en härlig helg med mat och dryck därtill

Int nat Kvinnodagen | 2012-03-09 17:26:16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *