Våfflor och tårta!

25 mars - 2012 | 4 kommentarer

Blir det idag hela dagen!

Har redan bjudits på en bit till morgonkaffet!

Och är ni sugna på våfflor måste ni göra dessa goda frasvåfflor!

Om ni inte vill äta våfflorna med sylt och grädde är de underbart goda att servera även som förrätt med löjrom eller forellrom, massor av fint hackad rödlök, créme fraiche och en dillkvist!

FRASVÅFFLOR, ca 12 styck

4 dl vispgrädde

3 dl vetemjöl

1 dl vatten

Pyttelite salt

Vispa grädden tjock. Blanda vatten, mjöl, salt samt hälften av den vispade grädden till en slät smet. Låt stå att svälla en stund.

Tillsätt resten av grädden. Hetta upp våffeljärnet och smörj den första laggen med lite smör. (Brukar inte behövas på de kommande). Grädda våfflorna vackert guldgula och servera dem sedan med sylt och lättvispad grädde.


Tack fina ni! Och Elin maria! Nej, inte min skapelse! Den köpte flickorna på NK! /Monika

monikasmat | 2012-03-26 10:37:28

JAG HURRAR ÄVEN FÖR FÄRGEN PÅ TÅRTAN & DEN FÖRBASKAT SNYGGA TALLRIKEN. VAR DU TÅRTANS UPPHOV ELLER VAR DET " ETT UPPVAKT "FRÅN MANNEN ? VAR FINNS DEN ATT KÖPA ? SOM EN VÄLDANSAD HAMBO. SÅ DÄR SKA DET SE UT.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2012-03-25 22:21:22

Aha! Födelsedagstårta... Då får jag gratulera också. Du blir bara bättre med åren, på alla sätt. Grattishälsningar från en vårtrött läsare som verkar vara den enda i hela Sverige som inte gillar våfflor.

Erika | 2012-03-25 22:08:24

God kväll Monika! Ja må Du leva.....i över 200 år ;-)! Hoppas jag ej minns fel Visst är det Din födelsedag i Dag! Grattiskram och helt rätt m tårta redan på morgonen och våffla till lunch! Köpt en Dubbel-våffeljärn i går...kanon bra! Hurra säger barnen härhemma! Ha en härlig kväll och Du! VILL köpa Din Nya kokbok nu och icke till hösten ! <3

Millan | 2012-03-25 20:32:51

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *