Caprese och Hel vårkyckling i ugn!

9 april - 2012 | 7 kommentarer

Igår åt vi riktigt gott här i huset vill jag lova!

Förresten vi har ätit gott i flera dagar!

Påskaftons lammstek var riktigt saftig och fin. Receptet finns här.

Den serverades med goda tillbehör som gelé och inlagd gurka.

Tillbehören passade även till gårdagens underbart goda helstekta kyckling!

För några år sedan var jag väldigt inne på att laga mat i stekpåse och då kanske då särskilt stora hela kycklingar. Detta har jag med tiden glömt bort men fick ny lust på igår igen.

Stekpåsen gör maten väldigt saftig och mör eftersom smakerna bevaras. Dessutom bildas det en gudagod sky i påsen!

Jag stoppade in ett tiotal vitlöksklyftor, 1 citron i klyftor, några kvistar persilja och timjan i buken. Saltade och pepprade runt om och la ner den i stekpåsen tillsammans med lagerblad och några rejäla klickar smör.

Swich in i ugnen på 200°.

Och för min stora, glada Bosarpkyckling på 2,5 kg tog det lite drygt 2 timmar.

Men ack så gott det blev och väl värt att vänta på!

Klipp upp påsen och låt härligheten och skyn glida ut på ett stort fat!

Medan kycklingen var i ugnen frossade vi i klassikern Caprese.

Skär, eller ännu hellre, riv mozzarella i bitar. Skiva tomater. Blanda samman med massor av basilkablad på ett fat.

Ringla över olivolja och balsamvinäger. Strö på flingsalt och nymalen svartpeppar, mums!

Nu ska flickorna och jag snart bege oss till Globen och Stockholm ice!


Elin maria! Åh, tack själv! Och nej det är inget papper under utan tallriken är sådan. Och ja nu är det påsklov för ungarna som tycker att de har världens tråkigaste mamma som bara jobbar..... Bigge! Åh, Välkommen tillbaka! Och tusen tack och detsamma såklart! /Monika

monikasmat | 2012-04-11 09:07:14

Följer dig på Facebook numera och glömmer att titta här, MEN nu har jag lagt till dig i bokmärket Bloggar som jag läser varje dag. Skönt, för du skriver ju såå trevligt. Ha det bara bra i väntan på riktig VÅR.

Bigge | 2012-04-11 08:48:50

TACK FÖR GODA SNYGGA PÅSK-SMAKUPPLEVELSER. SPECIELLT FÖRSTÅS CAPRESEN PÅ DET ROSA UPPLÄGGET. SÅG UT, SOM ETT ROSENMÖNSTER ? TÅRTPAPPEER UNDER ? DET PASSADE MIG I VARJE FALL. NU ÖNSKAS ETT BRA PÅSKLOV FÖR JUNIORERNA & FÖRÄLDRARNA. HA DET !

ELIN MARIA SUNDBERG | 2012-04-11 05:58:46

TKB! Prova denna! Den är super! Och Stockholm Ice var en upplevelse! /monika

monikasmat | 2012-04-10 20:44:29

Oj, skall kasta mig i denna kycklingsvärld - ser gott ut! Lammkött har jag proppat i mig under Påskhelgen så pass mycket att det nästan har börjat växa ullhår lite här och där..;) och hur var Stockholm ice?

TKB | 2012-04-10 18:19:47

Erika! Det låter gott även för en "gräddoman" som mig! Och ja, visst är lamm gott! /monika

monikasmat | 2012-04-10 15:42:12

Jag gjorde min lammstek på nästan exakt samma sätt! Fast istället för vispgrädde använde jag rött vin och en skvätt balsamvinäger med päron i såsen. Lamm är gott! Mat är gott!

Erika | 2012-04-09 21:03:18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *