Snöstorm och att göra en kokbok i ett sovrum!

14 april - 2012 | 4 kommentarer

Vilken märklig morgon!

Igår vår och idag vinter!

Hippieträdet utanför mitt köksfönster såg ut så här imorse!

Jag gjorde ett tappert försök att lufsa runt Djurgården men med endast någon slags träning för balanssinnet och dyblöta fötter som resultat!

Lika bra det eftersom jag var lite mör i kroppen efter två dagars race med Wolfgang.

Igår hann vi inte bara ta massor av matbilder till min bok Monikas Vardagsmat, nejdå vi hann även med lite lull lull!

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ja, Kära vänner!

Jag kan knappt bärga mig tills ni får möta detta praktverk, ni kommer att älska den, det är jag alldeles säker på!

Dessutom blir den till en god hjälp i vardagen.

Här finns över 250 lättlagade, snabblagade och riktigt goda maträtter!

Ja, hela veckan kommer att smaka lördag!

Sedan finns det en hel del lustiga saker kring att göra en kokbok i sitt sovrum.

Som att jag vid läggdags höll på att trampa i den vinkokta och den friterade fänkålen, som fortfarande låg upplagda på väggljusstakarna men bortglömda just bredvid min säng!


Mari! åh, du anar inte hur glad jag blir över kommentarer som denna! Det är ju just detta jag vill visa och verka för: Att alla kan laga god och vacker mat! Du kommer att älska min nästa bok! Tusen tack! Millan! Stort Grattis och hoppas att du blev grundligt firad! Och inte heller jag kom iväg till trädgårdsmässan... Biggan! Tack själv finaste underbaraste Biggan! /Monika

monikasmat | 2012-04-15 14:31:05

Grattis Millan! ..att du var en vädur kunde jag ju anat.... Monika jag lääängtar verkligen efter den dagen då din kokbok kommer ut!..oj vilket arbete som ligger bakom allt detta.... Fick en fnissattack när jag läste om hur nära du var att "trampa i klaveret"--nej väggljusstakarna med mat-innehåll, du är för frejdig och kul Monika, tur du har humor. Tack för det och din kreativitet. Kram Biggan

Biggan | 2012-04-15 14:24:04

Ja jösses vilket snöoväder ...på min födelsedag o allt ;-) Ingen trädgårdsmässa blev det, kanske idag söndag! Vilka fina bilder Fotograf Wolfgang tar! Ha en fin söndag! Solen kanske "tittar" fram idag! Kram!

Millan | 2012-04-15 09:56:05

Hej! Vill bara skriva att när jag har slut på idéer med matlagning så kastar jag in en krok här hos dig Monika och det blir alltid napp i det fisket. I mitt 49-åriga liv har jag aldrig lagat hel fågel. Gjorde det igår efter ditt sätt och vilken succé. Bara att varmt tacka dig för den inspiration du ger till oss vanliga, ibland lätt trötta matlagare. Ännu en favorit lagd till de övriga. Tack och kram Mari

Mari i solstaden | 2012-04-15 09:10:30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *