Vackra blommor och god lax!

18 april - 2012 | 3 kommentarer

Står i startgroparna för ett nytt tvådagars race med Wolfgang och min bok Monikas Vardagsmat men kan inte låta bli, före jag kastar mig ner i grytorna, att visa er ett vackert tips på vad ni ska göra med era vissna blommor!

Bred bara ut dem på en vacker bricka och voila!

Gårdagens middag gick inte heller av för hackor!

En underbart lättlagad, god och vårklädd lax!

Här dock utan både färskpotatisen och sparrisen för alla åt så snabbt! Men jag lyckades rädda den här lilla biten åt er!

Detta blir en perfekt rätt i Monikas Matkasse!

Närmare bestämt vecka 22!

UGNSBAKAD LAX MED VACKER HONUNG- OCH SENAPSSÅS, ca 20 min

600 g skinn och benfri laxfilé

2 dl vispgrädde

1/2 msk dijonsenap

1/2 msk flytande honung

Flingsalt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING OCH GARNERING:

600 g Kokt färskpotatis

1 bunt Sparris

2 msk fint klippt gräslök

Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.

Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra laxbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek i ugn på 225° ca 10-12 minuter.

Koka upp grädde, senap och honung. Rör om hela tiden så att inte honungen bränner i botten. Låt sjuda 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skär bort nedre delen av sparrisarna och koka dem i lättsaltat vatten i 4 minuter. Häll av och servera den ugnsstekta laxen med nykokt färskpotatis, sparrisen och den  underbara såsen. Garnera med fint klippt gräslök.

Nu till grytorna, håll i hatten!

Ha en fin dag i den underbara vårsolen!


Uffe! Ha, ha! Men tur att du läste vidare! Christina! Du kan ha en skvätt men inte nödvändigtvis, det blir gott ändå. Och tack! För jag såg inte att jag hade det kvar i arbetsbeskrivningen! Smaklig måltid! /Monika

monikasmat | 2012-04-18 20:13:31

Hej Monica Har en bit lax o tänkte göra denna goda rätt när jag kommer hem men hur mycket vin ska det vara i såsen, Mvh Christina

Christina | 2012-04-18 13:24:25

Ja Monika, då jag såg bilden på FB så tänkte jag: oj, oj, det här blir no litet väl! Om den blomstertallriken skulle föreställa lax, så är jag skapt som en nors! Nå, de var ju inte så, som tur var! Apropå nors, så åt vin stemt norsme grön potatismos härom dan. Jättegott!

Uffe | 2012-04-18 11:57:42

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *