Sås till grillat!

11 maj - 2012 | 13 kommentarer

Äntligen fredag!

Kanske planerar ni värsta grillpartyt i helgen och funderar som bäst över någon god sås eller salsa?

I går fick jag ingen mat rent fysiskt, fick äta mig mätt mentalt när min fantastiska redaktör och jag gick igenom alla 250 recepten till Monikas Vardagsmat!

Men i förrgår grillades det faktiskt här!

Jag är ingen fan av halloumi egentligen tycker att den oftast blir ganska seg och torr men nu fick jag till den minsann!

Som alltid när något blir segt och torrt ligger orsaken i tillagningstiden! Skivor av haloumi behöver högst 1 minut på varje sida på en het grill eller i en grillpanna.

Snacka om snabblagat!

Jag skar halloumin i skivor som jag grillade knappt 1 minut på varje sida.

Gjorde en supergod tomatsås/ tomatsalsa på en blandning av färska tomater och marinerade soltorkade tomater som jag serverade till.

Ungdomarna fick tortillabröd som de fyllde med härligheten och avokadoskivor!

Själv åt jag min portion ganska ”ren”!

Tomatsalsan blev supergod och passar till allt!

Den måste ni bara prova, med eller utan halloumi!

TOMATSALSA

1 ask körsbärstomater

1/2 liten burk marinerade soltorkade tomater

1 liten röd lök

2-3 vitlöksklyftor

6 msk olivolja

3 msk balsamvinäger

Flingsalt och nymalen svartpeppar

1/2 kruka grovt hackade basilikablad

Grovhacka körsbärstomaterna och finhacka de marinerade tomaterna. Skala och finhacka den röda löken. Blanda samman i en skål.

Pressa ner vitlöksklyftorna. Blanda ihop olja och vinäger. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Vänd ner i salsan tillsammans med grovt hackade basilikablad. Servera!

 


Anneli! Tack själv! Och jaaa! Nu ska vi njuta! /Monika

monikasmat | 2012-05-17 21:12:36

Mmmm för både Salsa och att jag hittat till din sida! Gillar din mat och estetiska sinne mycket! Tack för all inspiration :) Trevlig helg på Marstrand och härliga västkusten.

Anneli | 2012-05-17 17:09:28

Erika! Så stark är min kärlek inte ännu....men jag måste prova med nektarinklyftorna! Gott! /Monika

monikasmat | 2012-05-15 11:05:29

Jag älskar halloumins smak och lite gnissliga tuggmotstånd. Gärna med grillade nektarinklyftor till och en riktigt god balsamvinäger.

Erika | 2012-05-14 22:23:48

Mårtensson! Tack för tipset! Calinas! Ha, haaaa, det äääär gott!! /Monika

monikasmat | 2012-05-14 20:05:29

Guuuuuuva gott det ser ut!

Calinas | 2012-05-14 09:03:49

Åh halloumiost, det gillr vi skarpt. Prova att blanda lite finhackad röd chili i olivolja och slå det över när osten är stekt/grillad, så gott!

Mårtenssons kök | 2012-05-13 20:57:15

Charlotte! Härligt! Och hälsa där det passar! Maud! Ja, Usch! vilket grillväder! Är extra glad för min grillpanna!Och skönt med städning! /Monika

monikasmat | 2012-05-12 20:27:24

Här regnar det bara men vi grillar i alla fall. Det är ju så gott! Tomatsalsan ser mycket fräsch ut. Den blir det någon dag. Gillar inte heller haloumi så där jättemycket. Tycker den är så gnisslig liksom. Du har förstås rätt i det där med tillagningstiden. Kanske dags att ge den en ny chans tillsammans med tomatsalsan?! I dag blir det i alla fall städning. Tråkigt innan men skönt när allt är klart. /Maud

Maud | 2012-05-12 08:30:55

Halloj! Igår kväll hade vi min makes kollegor från fd. Fälth & Hässler här hos oss. Vi bjöd på bla en sallad på en massa blandade grönsaker, soltorkade tomater, o varmrökt lax och basilikapotatis. Alla ville ha recepten så nu får jag lite "skrivjobb" Allt gott o kram Charlotte

Charlotte | 2012-05-11 22:20:12

Pernilla! Glöm inte salsan:)! Elin maria! Då håller vi alla tummar för din bror! Vilken bedrift! /Monika

monikasmat | 2012-05-11 12:33:54

JA, SE DET DÄR VAR VÄL EN HÄRLIG SALSA TILL DET HELE ? JAG TYCKER JU MYCKET OM TOMATER & DET SÅG SÅ GOTT UT, ATT JAG VILL GÖRA FRAMÖVER. ÅSSÅ MÅSTE JAG FÅ BERÄTTA, ATT MIN BROR SPRINGER GÖTEBORGSVARVET IDAG & GÖR RESAN NER & HEM IGEN I NATT. TUFFT MEN ROLIGT FÖR DEM ATT GÖTEBORG TAR EMOT & HANS PESONAL, SOM ORKAR, KAN & VILL STIMULERA DEM. JAG ÄR SÅ GLAD ÖVER HANS PERSONAL & STOLT ÖVER HONOM, ATT HAN TAR SIG RUNT. SLOTTSSKOGSVALLEN I VÅRTID, ELLER HUR MONIKA ? JAG MENAR BLOTT.........

ELIN MARIA SUNDBERG | 2012-05-11 09:34:47

Nu får du mig att vilja prova halloumi igen, tyckte inte det var särskilt gott, gummiaktigt osv... när vi provade att grilla den här hemma. Men nu förstår jag ju varför :) Så TACK, nu grillar jag den snart igen! Ha en god helg / Pernilla

Pernilla | 2012-05-11 09:34:02

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *