Grilla i regn, bästa marinaden och supergott grillsmör!

14 maj - 2012 | 9 kommentarer

Antar att lördagen regnade bort i nästan hela landet?

Jag tillbringade dagen i Wolfgangs studio för att fota de enda redskapen ni behöver i ert kök. På kvällen hade vi grillplaner. Eftersom utergrillen var genomsur fick det bli innegrillat i grillpannan!

En grillpanna är en bra investering. Det blir riktigt, riktigt gott även om det inte är lika mysigt som att grilla ute såklart!

Jag grillade skivor av rostbiff vilket kanske inte är ett vanligt val av kött när det kommer till grillat. Men med min bästa marinad blir det hur gott som helst!

MIN BÄSTA MARINAD

1/2 dl balsamvinäger

1/2 dl olivolja

1/2 dl soja

2 vitlöksklyftor, krossade

Flingsalt och nymalen svartpeppar

Blanda samman och låt köttet marinera i minst 30 minuter.

Och detta underbara grillsmör med soltorkad tomat måste ni göra för Jisses så gott det är!

GRILLSMÖR MED SOLTORKAD TOMAT

125 g rumsvarmt smör

1/2 liten burk marinerade soltorkade tomater

1-2 vitlöksklyftor

Flingsalt och nymalen svartpeppar

Finhacka tomaterna till smöret. Blanda samman med pressade vitlöksklyftor och rumsvarmt smör. Salta och peppra. Lägg upp på ett fat. Servera till nygrillat kött eller nygrillad fisk.

Nu väntar jag på Wolfgang, antagligen för sista gången!

Idag ska vi plåta lullull!

Bara vackra ting, alldeles vardagliga sådana som vi alla har runtomkring oss!


Laila! Underbart! /Monika

Monika Ahlberg | 2014-08-23 18:53:20

Det är nog det godaste jag har ätit, helt klart. Köpte flankstek och hittade ditt recept (vilken tur), marinerade flanksteken och gjorde efter ditt recept, + såsen (himmelsk god)och gjorde även grillsmöret (sååå god). Ja vi bara tittade på varandra min man och jag, trodde inte det var sant att något kunde smaka så gott. Så nu håller jag på att marinera rostbiffar och hoppas på samma smaksensation....:)

Laila | 2014-08-23 16:31:03

Bella! Härligt! /monika

monikasmat | 2014-01-19 20:34:01

Ja herrejisses vilket gott smör! & marinad likaså! Det här kommer definitivt vi att laga igen :)

Bella | 2014-01-18 18:17:46

Hannu! Glöm då inte titta här! Det är ju nämligen extremt viktigt hur du skär upp den annars blir den superseg! Och kul att du gillar "Min mat" Den gillar jag med! Och min stooora, tjocka, glamourösa "Monikas Vardagsmat" kommer 5 september! /Monika

monikasmat | 2012-08-11 09:59:14

Hej Monika! Hittade hit när jag sökte recept till flankstek och rostbiffslock som även kallas picanha som jag hade beställt via en köttfirmakompis. Fast picanhan har så stark smak så räcker det med lite flingsalt. Ser framemot att testa din marinad till flanksteken, säkert jättegott!! Har en av dina böcker, "Min mat", bästa kokboken av alla! När kommer din nästa bok ut? Vad ska den heta? /Hannu

Hannu | 2012-08-11 07:54:06

[...] marinerade den i min bästa marinad. Fräste den sedan mycket hastigt i smör i en het panna på båda sidor. Körde in pannan i ugnen [...]

Flankstek! | Monika Ahlbergs Mat | 2012-07-23 13:33:49

Magda! Jaaa!! Varför har jag inte gjort det? Detsamma till dig! /Monika

monikasmat | 2012-05-16 18:58:49

Jaaa, det kan jag skriva under på - det är den bästa marinaden! fick den av "dig" via ett TV program för några år sedan (tiden går ju så fort!) - den är så god och man kan använda den till allt... Ja, nästan ;-) Du borde stoppa den på flaska och sälja den som "Monikas godaste.." Trevlig helg! :-)

Magda | 2012-05-16 10:13:58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *