Att välja eller inte välja!

26 juni - 2012 | 5 kommentarer

Är nu detsamma som att vara eller inte vara!

I min värld.

I dessa sista självande minuter innan ”Monikas Vardagsmat”  ska på tryck ska beslut tas om till synes väldigt oviktiga ting…

Som streck, långa eller korta….

Det är snyggare med korta men mer korrekt med långa….vad välja?

Avstavningar, punkter, kommatecken…är ju viktiga saker.

Sedan finns det petitesser.

Ett par bilder som gnager.

De är fina men inte superfina!

Vågar jag byta nu?

Nu gäller det att välja rätt och skrika högt om  rätt saker…

Inte lätt!

Och frågan är om ni kommer att märka skillnaden?

Kanske inte…

Men i det stora hela har det betydelse.

Det är jag alldeles säker på!

Den här är ju fin, eller hur?

Foto: Wolfgang Kleinschmidt


Tack Kära Maria! Och vi håller fortfarande på! Trots att boken ska på tryck på måndag!! Maud! Tack! för just så tycker jag! Och Biggan! Vilken fin komplimang! Elin maria! Tja, du tar i på ditt underbara vis om vanligt! /monika

monikasmat | 2012-06-28 21:57:57

JAG TYCKER BILDEN ÄR VACKER. Å DU VÅGAR VÄLJA " PÅ MAGKÄNSLA " JAG SER ETT,KANSKE HOTELLRUM FÖR 2, DIT DE KOM FÖR ATT VARA. SERVICEN HAR BURIT IN PÅ BRICKA SÅ DE KAN DUKA UPP EN LITEN SURPRISE AV NÅGOT SLAG. DAMEN SKA STRAX KOMMA FRÅN SPAAVDELNIGEN & KAVALJEREN HAR INTE HUNNIT DUKA UT ALLT. HAN HAR BETT OM EN SPETSDUK & FÅTT DET OCKSÅ. CHAMPAGNEN VÄNTAR, HON KOMMER IN...ROSIG OM KINDEN. HAN BJUDER HENNE EN NÖT. HON FRÅGAR VARFÖR EN NÖT, HAN SVARAR : JAG ÄR EN NÖT, OM JAG INTE FRIAR TILL DIG I KVÄLL. HON SÄTTER NÖTEN NÄSTAN I HALSEN.............

ELIN MARIA SUNDBERG | 2012-06-27 17:21:15

Underbar bild! Vet precis hur det är med att fila på det språkliga. Urjobbigt, men som lärare i svenska blir man nog aldrig riktigt nöjd. När du är på det här stadiet är du ju nästan klar. Byt ut bilderna som gnager. Använd korta streck om det är snyggare. Kommatecken behöver du inte använda så ofta, skriv hellre kortare meningar och sätt ut punkt. Oj nu låter det som jag är på jobbet!! Jag är övertygad om att din bok blir fantastisk och mycket behövd. Lycka till med det sista nu. /Maud

Maud | 2012-06-27 11:51:15

Åh, så fin bild... Språkligheterna är viktiga men om allt det är på plats kan du prioritera det estetiska sedan :) Mmm. längtar efter boken. /Maria

Maria | 2012-06-27 11:06:23

Anar ditt bryderi... Lycka till, det blir med all säkerhet toppenbra och vackert allt i din bok... Bilden oj vad snygg, så mycket du!!!!.....du vet det där "man tager vad man haver", Kajsa Warg-stuket..och du lyckas få till det romantiskt, tilltalande för ögat i det här tycker jag.

Biggan | 2012-06-26 22:32:38

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *