Livet! och tips för pioner!

2 juli - 2012 | 8 kommentarer

Ja, Kära vänner!

För oss med trädgård råder det underbara dagar!

Varje dag poppar något nytt upp, något nytt slår ut och en ny blomma dyker upp!

Det är ju inte bara det att jag så här års kan skörda en halv liter smultron och jordgubbar varannan dag, att salladen är som bäst just nu och att jag plötsligt kan baka min smulpaj med jordgubbar och rabarber för jag har allt hemma, i trädgården vill säga….

Nej, det är det faktum att jag faktiskt åstadkommit det själv!

Sått, planterat, grävt och vattnat!

Kan inte komma på en tillfredsställelse som känns större faktiskt!

Inte heller en betalning som känns bättre!

Och ni vet väl att pioner ska ha långa snitt, varmt vatten och inte ett blad i vattnet om de ska överleva inomhus?!


Så sant Charlotte! /Monika

monikasmat | 2012-07-12 08:41:47

Hej! Ja det är verkligen en rikedom att ha en trädgård! (Liten eller stor, eller balkong eller ett par krukor.) Visst är det härligt att kunna gå ut o plocka ett fång med rabarber o sen tillaga en paj. Eller gå ut o klippa lite gräslök, plocka in blommor osv. Visst blir man lycklig över det! Kram Charlotte

Charlotte | 2012-07-10 14:03:41

Elin maria! Låter underbart! En hel trädgård på balkongen! Härligt! /Monika

monikasmat | 2012-07-04 13:15:55

YES ! ÄVEN LITEN SKÖRD KAN VARA GOD SKÖRD. JAG GÅR UT PÅ BALKONGEN & TAR AV DET, SOM JAG HAR DÄR. DET ÄR UNDERBART ATT SE HUR DET VÄXER & BLIR TILL NÅGOT. OCH JAG PRATAR MYCKET MED DEM. SMULTRONEN T.EX. JAG GÖR NOG EN LITEN SKÖRDEFEST SENARE. NU GLÄDJENS SÅLUNDA.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2012-07-03 23:00:03

Tack för tipsen med pioner. Älskar dem! /Maud

maud blomfeldt | 2012-07-03 22:48:21

Dessa underbara pioner! Gillar man torkade blommor är de toppen att använda för det - mörknar bara en aning i färgen men håller formen väldigt vackert. Trädgård och matlagning är verkligen en lisa för själen som Biggan skriver, så rik man känner sig när det prunkar och blommar och man kan skörda örter, grönsaker och blommor till mat och dekoration. Fullständigt underbart!

Maria | 2012-07-03 09:30:54

Åh, Biggan! DET måste jag testa! Tusen tack för tipset och hoppas många andra provar! /Monika

monikasmat | 2012-07-02 21:55:21

Monika, åh pioner... ... ifjol gjorde jag något jag aldrig gjort eller tänkt skulle fungera ens. Jag plockade av en del av mina varmt röda pioner, gjorde en bukett;ganska frodig och hängde på tork!!! Du anar inte - dom höll färgen; bara en så´n sak, och jag hade de torkade blomorna tillsammans med litet grönt i en tennvas till julen!!!! I år gör jag absolut samma grej. Jag är lycklig ägare till 3 pionbuskar, en vit, en rosa en mörkröd...det och lavendel gör mig lycklig...att jag sedan torkar lavendel, ja det är ju inte såååå orginellt, men goda skorpor det lovar jag att jag bakar mellan varven-lavendelskorpor, mums fillibabba. Solig kram från Biggan, som tycker att trädgårdskötsel och matlagning verkligen är en lisa för själen.

Biggan | 2012-07-02 21:51:16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *