Vinn min bok, Monikas Vardagsmat!

2 september - 2012 | 95 kommentarer

Ja!

Nu kör vi!

Ja, jag vet!

Lite i sena timmen på söndagskvällen nu men ni får ända tills tisdag klockan 24.00 på er att tävla!

Jag lottar ut 2 ex av min nya bok, Monikas Vardagsmat som inte ens finns i bokhandeln ännu!

Vi gör det enkelt!

* Gilla Monika Ahlbergs mat på facebook

* Dela gärna

* Och viktigast! Skriv här i kommentarsfältet på bloggen varför just du vill få din vardag att smaka lördag!

Jag har sedan den fantastiska uppgiften att enväldigt välja de två mest behövande!

Tävlingsvillkor.


Familjen kommer att få tillökning med 2 barn på 3 & 5 år. Så med 3 vuxna och 3 barn så behöver maten gå snabbt när man kommer hem.

Lena | 2012-09-19 19:15:37

Tusen tack alla ni som tagit er tid och skickat in bidrag till tävlingen! Så roligt att så många av er ville vara med. Tack! /monika

monikasmat | 2012-09-05 09:48:30

"Hur man får sin vardag att smaka lördag"? Det låter som om du är väldigt inspirerad av Lotta Lundgrens kokbok som heter just det... (som för övrigt är helt fantastisk!)

Johanna | 2012-09-05 08:56:36

För att imponera på min fru som bara tror att jag äter hamburgare :)

Jerker Nilsson | 2012-09-05 08:27:49

hej alltid så spännade att få ta del av nya spännande recept att tillaga så därför vill jag vinna boken gillat o delat på min fb Titti skarp

Titti skarp | 2012-09-04 22:40:53

Som sjukpensionär finns bara dagarna där, kvittar vad de heter eller vilka de är. Måltiderna blir det som erbjuds i närmasta affär, extraprisvarorna håller man ju kär. Monicas kokkonst ger inspiration, i varje dags måltidssituation!

Jojo | 2012-09-04 22:31:24

Vardagsmaten består av åtta rätter som snurrar. jag behöver ny inspiration. Familjen gillar god mat så det är inspirationen som saknas. tänk att få en hel bok med inspiration!!!!

Anmälan | 2012-09-04 21:24:10

Maten ska väl smaka vällagad och god alla dagar i veckan inte bara på lördagar, man får testa och undersöka vad man tycker om för mat.och välja ut vad man vill ha för någonting som det lilla extra när det ska smaka riktigt bra.

Svea Andersson | 2012-09-04 20:37:25

Gillat och delat på FB! Banan eller avocado? - Avocado Herrgårdsost eller cheddar? -Cheddar! Fiskpinnar eller ugnsbakad lax? - Laxen! Makaroner eller rotgrönsaker i ugn? - Rotgrönsakerna! Det är min lilla son på snart 16 månader jag skriver om. Vi är förstagångsföräldrar och har någonstans "vaggats in i tron" om att barn bara älskar makaroner och köttbullar. Snicksnack, säger jag bara. Vår lilla grabb har visat sig ÄLSKA smaker, kryddor och vällagad mat. Det första ordet han lärde sig var "namnam" och det sägs ständigt här hemma. Klart jag vill att min lilla "gourmet" ska få mat som smakar lördag alla veckans dagar!

Kristina Karlsson Fd Magnusson | 2012-09-04 20:36:08

Vem vill inte ha "lördag hela veckan"?!

Marianne | 2012-09-04 20:28:47

Vad ska säjas som inte redan är sagt om dig och dina underbart fina kokböcker! Helt enkelt! Jag vill vinna din kokbok! Puss och kram

Doris | 2012-09-04 20:06:32

Familjen är oftare samlad mitt i veckan pga jobb,jakt och annat! Så därför vore de med lördag på tex "lilllördag" alltså onsdag! NVD2

Vivi-Ann Johansson | 2012-09-04 19:49:50

Snälla snälla Monika, min mamma Ann fyller år den 19 september och jag vill gärna ge henne din bok i födelsedagspresent. Men när man varit arbetslös sen studenten 2008 och bara hankat sig fram på timmar är plånboken inte allt för stor. Hon läser din blogg dagligen. Men eftersom hon inte är med i Facebook skojade hon med pappa om att gilla din sida för att vinna denna bok. Tänkte att jag kunde överraska henne. Kram :)

Mathilda Wiberg | 2012-09-04 19:34:04

Min Ohana är så kräsen med maten! Det som visat sig genom tid fungerar är MONIKAS mat ♥ Ett tag lagade jag din mat så ofta att killarna sade " Är det monikas recept" Inte alla elva åringar som har koll på Sveriges bästa kokboks tjej! :) Nu vill jag ge dem lite nytt på matbordet, signerat av dig! Lite lyxkänsla fast det är en simpel Tisdag. Gott skall det vara!

AnnSophie Öhrn | 2012-09-04 19:12:50

Jag jobbar ofta helg så t.ex en onsdag kan vara en lördag för mig. Och då vill man ju äta lördag också. Vill gärna ha boken, gillar att laga mat

Michael Frank | 2012-09-04 18:20:39

Gillat på Facebook i namnet Nathalié Teodorson. Jag hoppas vinna för jag behöver lite ny inspiration.. Nu tänker jag bara på korv, köttbullar och köttfärssås för jag varit så trött p.g.a graviditeten (väntar vår första knodd =) och skulle behöver lite ny inspiration så inte sambon gnäller mer på korvslantar och makaroner :). Kram Nathalié

Nathalié Teodorson - Äntligen gravid! | 2012-09-04 16:41:20

Hej Monika! Jag skulle bli överlycklig om jag vann din underbara bok. Behöver påfyllning av recept till vardags. Dessutom älskar jag verkligen din matlagning. /Maud

Maud | 2012-09-04 16:30:22

Snyggaste kokboken jag någonsin sett! Och att det smakar vackert , det är jag övertygad om. Så roligt det skulle vara att glädja sin lilla familj med något hemlagat från den en tisdag i september!

Lotta | 2012-09-04 15:33:54

Hej Monika, Din nya bok verkar vara super bra! Om jag skulle vinna den skulle jag bli överlycklig. Jag är inte så gammal och har bara lagat mat i ungefär ett år. Jag har mycket i skolan men så fort jag får en stund över så lagar jag mat. Mat är i princip det enda jag tänker på :) Du har inspirerat mig så många gånger när jag har lagat mat och om jag skulle vinna din kokbok skulle det vara till stor hjälp i min "matlagnings utveckling" plus att det skulle kunna göra vardagen mycket godare och gladare. Mamma blir alltid glad när jag lagar mat hemma :D

Louise | 2012-09-04 15:10:24

Jag skulle verkligen behöva en bok som kunde bevisa för fem barn i åldrarna 2-18 år att det finns annat än korv och köttfärs här i världen=)! Helt själviskt önskar jag mig den dessutom till inspiration och få njuta av härliga bilder!

malin | 2012-09-04 15:00:49

[...] Och tävlar gör ni här. [...]

Balsamicofrästa morötter och fortsätt tävla om min nya bok, Monikas Vardagsmat! | Monika Ahlbergs Mat | 2012-09-04 14:32:57

Jag behöver få lite lördags smaker i höst, eftersom vi fick öppna vårt hem i sommras för en extra tonåring som inte fick något sommar jobb och med utlands boende föräldrar. Så nu är min ekonomi lite skral.

Irene | 2012-09-04 13:49:21

Oj, oj, oj så många som VILL.... Jag vill - så jag skäms, Monika...men enda motiveringen jag har att komma med, är att jag är imponerad av allt du gör och det stämmer in på min egen "filosofi" det mesta. Jag älskar att improvisera, laga mat av bra råvaror, har alla dina kokböcker...vill bara säga det att din nya bok kommer att hamna i min bokhylla, har redan planerat köpa den.... Ge boken till den bäst behövande, fniss....

Biggan | 2012-09-04 13:01:31

Min matlåda ikläds ofta samma invanda stass. Med en touch av Vogue skulle den nå en helt ny klass. Vardagslunchen skulle upplevas som rena haute couture. Lyxig som en lördagskväll men inte lika dyr.

Jenny P | 2012-09-04 12:02:17

Varje vecka samma menyer nu vill jag vidga mina vyer lyfta blicken från spis och disk blodkorv, köttfärs, överkokt fisk familjen skulle nog tappa sin haka gapa glupskt för att nyheten smaka om jag kom med nåt nytt och delikat med lördagssmak från Monikas Vardagsmat!

Nilla | 2012-09-04 10:10:27

Anhåller härmed om positivt besked att jag kokboken vunnit därför att Monika mig mest meriterad funnit. Skälen är tre: Matfantasin är passé Förnyelse behöver ske. En ny kokbok skulle göra succé.

Elisabeth Lindh | 2012-09-04 09:58:30

Jag ser på de tidigare inläggen att de är fyndiga, eftertänksamma och roliga, och jag vet inte vad jag ska kunna skriva som ska kunna bräcka dem och övertyga dig om att just jag är värd att vinna en av dina böcker. Jag vet bara att jag är en stor beundrare av dig, att jag tycker att du skriver fantastiska kokböcker med goda, inspirerande recept där din entusiasm och livsglädje och stolthet över det du gör speglar av sig i recepten. Som grädde på moset underbara bílder som man kan titta på om och om igen!!

Rodhe Vivas | 2012-09-04 09:47:26

Matfantasin är inte alltid på topp men med hjälp av "Monikas Vardagsmat" hoppas jag få inspiration till stordåd vid grytorna.

Agneta | 2012-09-04 09:39:53

Mer fest i vardagen behöver man för att göra livet lite roligare, lite annorlunda och mycket smakrikare, vem blir inte glad och på gott humör av god mat och ett vackert upplägg.

Stina | 2012-09-04 09:27:36

Ska precis börja jobba efter att ha varit föräldraledig i över ett år. Älskar att planer middagar och laga mat men nu behövs lite ny inspiration för att få trevliga, goda och mysiga middagsstunder med familjen i höst. Kan inte tänka mig en bättre inspirationskälla en dina fantastiska recept.

Anna Gramming | 2012-09-04 06:49:43

Jag behöver lördagsvardagsinspiration för jag är alldeles för ung för att ha rasat ner i en veckomatlagning utan glädje. Ynka 25 år gammal, i stadigt förhållande och utan barn. Vad har jag som talar mot att laga ståtlig festmat varje dag? Jo en ståtlig storkokbok med glammiga gulddetaljer saknas. Smicker smicker, men det kommer man långt med sa min mamma. Jag tror din nya bok är minst lika vacker som julboken, som troget pryder hyllan i köket där jag nu städat undan och redan reserverat en tom plats;)

Erik Ingvert | 2012-09-03 23:15:41

När jag miste tillgången till min fd sambos trädgård (som jag vårdat som min baby i flera år och fått fason på) blev abstinensen svår. Jag skaffade kolonilott och nu har jag fullt upp att tillaga allt jag skördar. Min FB-vänner blir sugna på att laga mat bara genom att se mina bilder på dagens mat tillagad efter "vad-har-jag-idag"-metoden. Nu vill jag se dina härliga skapelser och få lite inspiration och tips. gE MIG BOKEN, SÖTA DU!

Karin Thysell | 2012-09-03 22:57:24

Din nya bok vill så klart alla matlagare äga, du lär ju oss alla hur man ska gå tillväga. För att laga mat som är vacker och näringsrik, du skulle nog kunna koka soppa på en spik. En inspiratör av rang, men chosefri och ödmjuk, vacker som en dag men utan att vara behagsjuk. Dina recept ger åt maten nya dimensioner, så skönt att laga annan vardagsmat än makaroner. Jag väntar nu otåligt på årets bokmässa, för att få träffa världens bästa matprinsessa! Jag hoppas på tur och att vinna din nya bok, då skulle jag hoppa av lycka som en tok! Jag har delat och gillat på FB så klart!

Erika | 2012-09-03 22:52:31

Älskar att komponera och laga mat på helgen, men vardagsmat är ack så tråkigt och stressigt. Önskar därför få en bra och inspirerande vardagskokbok så att jag och mannen kan laga god, rolig och näringsrik mat till barnen under veckorna också.

Åsa Åsell | 2012-09-03 22:52:14

Jag har skaffat kolonilott pga abstinens efter min fd sambos trädgård som jag vårdade som min baby i flera år. Nu odlar jag en del, mer blir det nästa år. Mina vänner på facebook blir hungriga och sugna på att lära sig laga mat när jag visar dagens skörd och vad det blev enligt "vad har jag att laga av"-principen. Ge mig din bok så jag kan drömma mig bort, snälla Monica!

Karin Thysell | 2012-09-03 22:27:52

Hej Monika! Min vardag smakar inte ens tisdag! Har noll inspiration på vardagar och lagar bara typ makaroner och skitmat - jag behöver dig, din bok och din inspiration! Har gillat och delat på Facebook!

Malin | 2012-09-03 22:25:12

Mat är glädje, samvaro och gemenskap. Något som jag vill dela med familj och vänner oavsett veckodag. Men i bland tryter inspirationen och orken. Jag brukar då finna den i kokböcker, fina bilder och naturen. Nu när det blir allt mörkare ute är det än svårare att finna motivation. Men jag vill så gärna eftersom hösten ger oss så fina råvaror. Gör mig glad :)

Anna Andersson | 2012-09-03 22:17:22

Lite fest varje dag tycker jag man ska ha!

sofie mumsfillibaba | 2012-09-03 22:15:12

Älskar kokböcker men hatar att laga mat. Väntar på att matlagningslusten skall komma - kanske dags nu?

Monica S. | 2012-09-03 21:57:55

Det skulle vara helt underbart att få vinna din kokbok. Har testat dina maträtter som du lagt upp här och på facebook. Mina vänner har fått vara kaniner och maten har fått MVG. Underbart god mat.

Anette Karlsson | 2012-09-03 21:51:23

M assor O ch N y I nspiration K ommer A lltid med dina härliga böcker! Guldkanten med god mat vill jag alltid ha lördag eller onsdag. Leva, njuta, nu, Carpe diem ;-) Du är otrolig på att få till suveräna smakkombinationer. Inget fjäsk, riktigt ärligt menat! Gillar redan på FB.

UJ | 2012-09-03 21:50:16

Jag älskar att bläddra i kokböcker och att få inspiration till att sätta guldkant på vardagen. Vackra bilder och underbara recept fyller mig med lust. Dessutom fyller jag år 4 sept! ;)

Lena Möller | 2012-09-03 21:38:23

Jag älskar att laga mat och äter god mat hela veckorna, jag testar alltid nya recept och därav vill jag jättegärna vinna din bok. Jag tycker att det är enormt viktigt att det man äter är gott och att variera maten ökar också glädjen i att både laga och äta! Ha en underbar dag och välkommen in till min blogg:) Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Victoria | 2012-09-03 21:38:03

Eftersom det vanligaste svaret på frågan "vad ska vi äta idag?" hemma hos mig är "jag vet inte, vad tycker du?" behöver jag en massa ny inspiration!

Beatrice Olzon | 2012-09-03 21:21:25

"Efter en god middag kan man klara allt, även sin familj". Även en vardag ska man äta som det vore en lördag. Då blir det lättare att hantera vardagen och livet blir mycket roligare. Middagen ska vara en stund att sitta ner; lyssna, njuta och umgås.

Catrin Månsson | 2012-09-03 21:06:58

Åh, vilken fin bok! Skulle pryda sin plats väl i min bokhylla. :-)

Elvy | 2012-09-03 21:03:53

Eftersom jag inte har facebook uppfyller jag väl inte tävlingskriterierna....men skickar en kommentar ändå. Måste säga att boken ser väldigt inbjudande ut! Efter att jag var svårt sjuk för några år sedan har mycket ändrats här hemma. En sak, som dock är till det bättre, är att vi nu alltid gör veckomatsedel. Jag tror att din nya bok skulle vara en stor inspirationkälla där!

Bs | 2012-09-03 20:23:31

Jag vill att min vardag ska smaka lördag eftersom man alltid, eller i allafall oftast, har roligare på lördag när man lagar mat tillsammans och det är så viktigt för mig och min familj att matstunden är rogivande och trevlig och ger många sinnen upplevelser.

Ann-Christin | 2012-09-03 18:14:45

jag älskar att laga mat och att förgylla vardagen till helg - det finns ingen anledning att snåla på smakerna ! Att vara tillsammans och njuta skapar glädje och tillhörighet - viktigt med lördag på vardag!

kerstin | 2012-09-03 16:51:30

Ja du...någon jättebra förklaring har jag väl inte på detta, men en så fin bok med en så fin och söt människa på omslaget hade jag gärna haft i köket. Att det är vardagslördagsmat innuti boken är ju en ren bonus!

Anders Edström | 2012-09-03 15:17:20

Nybliven förstabarnsmamma med en längtan till att laga massa god mat som håller mig pigg och glad på dagarna! Dessutom har det varit endast pappan som lagat maten i huset så nu är det dags för mig att visa att jag kan också!

Erika | 2012-09-03 14:33:57

Åh, denna bok skulle förgylla mig och min familjs vardag nu när vi bor långt bort i New Delhi, Indien. Trots att indisk mat kan vara väldigt god, så är det svårt att komma ifrån sina rötter. Och det är underbart att sitta och bläddra i en kokbok istället för att ta ut recept på nätet. Mumma för magen och själen!

Camilla Johansson | 2012-09-03 14:18:51

När barnen blivit stora och flugit ur boet blir det lätt "något enkelt och snabblagat" (typ tråkig äggmacka) men egentligen vill vi ju ha GOD och BRA vardagsmat. Tyvärr, fantasin tryter ibland och nu skulle det passa bra med nya impulser från din nya kokbok som jag sett fram emot sen jag började följa dig på bloggen och Facebook. Du är så inspirerande och jag är övertygad om att nya boken är likadan!

Ingela Karlsson | 2012-09-03 14:03:21

Eftersom min hjärna har gått i strejk och jag blivit sjukskriven så hade jag kanske blivit frisk fortare om vardagarna hade smakat "lördag hela veckan".

Camilla Simonsson | 2012-09-03 13:41:28

Hej! Gillar och delar på Fb. :) Vardag låter så trist och både jag, maken och våra barn vill att varje middag ska vara trevlig, god och en stund då vi i lign och ro hinner ses varje dag. Inte bara något snabbt som ska fylla magen innan vi studsar vidare till nästa grej. Nepp, lördag hela veckan är en sång jag gärna sjunger och ny inspiration är mer än välkommet! Ha en fin vecka! //Anna

VS - Anna | 2012-09-03 13:06:04

Jag vill att min vardag ska smaka lördag därför att jag vill njuta i vardagen: Morgondopp efter en löptur innan familjen har vaknat. Sy, sticka, pyssla - skapa någonting med mina händer. Tillaga och avnjuta en god måltid. Detta är livskvalitet för mig!

Jenny Andersson | 2012-09-03 12:44:07

Har redan några av dina böcker, en bok om vardagsmat! Perfekt för en husmor! Ibland tar alla idéer slut :) Kram Monica

Monica Bylander | 2012-09-03 12:10:35

Älskar att laga mat men sista tiden (får skylla på barn nr 3) har orken och inspirationen totalt sinat. Vet knappt hur man steker korv längre. När jag väl får tummen ur att laga nån smaskigt mår jag toppen men de gångerna blir alltmer sällsynta. Så HJÄLP!! Jag behöver en väckarklocka (full av recept) Kramar Gabriella

Gabriella Eriksson Cabrera | 2012-09-03 11:59:22

Jag försöker i längsta möjliga mån laga mat från grunden varje dag (även om det kan bli hämtmat när orken tryter någon gång) och försöker sätta lite gulkant på maten även om det "bara" är måndag eller onsdag, det gör livet så mycket roligare! Så det hade varit superkul att vinna din bok för att få lite ny inspiration till att göra vardagsmaten ännu lite roligare! :)

Lotta | 2012-09-03 11:54:25

Vardagslyx är alltid välkommet. I och med att jag arbetar som förskollärare med pedagogisk lunch dvs. får äta inte den så goda maten som serveras på förskolan och som är lagad sedan många dagar i förskott så skulle jag gärna få mer inspiration och glädje till familjens middagar hemma!

Tess | 2012-09-03 11:51:00

Mina barn tycker det borde finnas en lag, man får inte äta samma mat varje dag. Min kunskap är helt enkelt noll, jag på nya rätter har ingen koll. Jag behöver därför ett ex av din bok, så att jag blir mer klok. Vardagsmaten ska få smaka mera gott och vara mera vardagligt flott!

Jessica S | 2012-09-03 11:47:35

Höger hand bär just nu en Hoffmansställning. Längtar såååååååååefter att sen få laga mat efter DIN bok

Gunilla lindströ-Ahl | 2012-09-03 11:41:52

En extra guldkant i livet behövs alltid. Varför inte då förgylla vardagen med lördagsmat.

Kristina | 2012-09-03 11:41:38

Skulle förära min sambo med denna kokbok eftersom han står för matlagningen till 90% och gillar nya böcker och nya recept som ger utmaningar

Elvy | 2012-09-03 11:38:52

Vill laga lite nyare mat nu när yngsta barnet flyttat ur boet, är uppriktigt sagt less på spagetti och makaroner.

Majsan | 2012-09-03 11:34:16

Jag har de flesta av dina kokböcker och jag älskar dom! Alltid klockrena recept! Som stressad 2-barns mor är det ju aldrig fel att få lite guldkant i vardagen och jag har fastnat i skolmatsträsket och behöver verkligen ny inspiration! Vinner gärna din nya bok!!!! /Jenny :)))

Jenny | 2012-09-03 10:35:27

Det finns ingen anledning att inte äta lyxig lördagsmat hela veckan, det är vi alla värda! Vardagsmaten hos mig ser lite annorlunda ut från vecka till vecka, men de klassiska rätterna som köttbullar och falukorv har sin självklara plats, och jag älskar det! Med din rejäla bok kommer jag kunna blanda de klassiska rätterna med nytänkande kombinationer, något som gör vardagen mer spännande!

Elin | 2012-09-03 09:33:17

Eftersom jag själv jobba med catering och driver ett cafe, så förgyller jag fritiden med experimentell matlagning. Då är det viktigt att få inspiration. De få gånger som jag har "fritid" känns det skönt att få slå sig ner med en ny kokbok och känna flödet från någon annans inspiration!

Uffe | 2012-09-03 09:33:11

För att klara en tuff Lapplandsvinter, behövs matglädje! Det är vad du ger mig, när jag lagar din mat och när jag äter med familj och vänner!

Ingegerd Holmqvist | 2012-09-03 09:20:40

Hej! Eftersom att jag inte kan köpa din matkasse så skulle jag med kokbokens hjälp ändå kunna äta "din"goda mat. Och inspiration till vardagsmaten behövs.. :)

Monica | 2012-09-03 08:57:44

Hej! Eftersom höstens måltider just nu verkar komma att bestå enbart av linser och bönor (inget fel i det, men variation förnöjer), så hade din bok verkligen kunnat bidra med inspiration som även min strama studentbudget hade klarat av! Om jag inte vinner boken så kommer den dock hamna i min hylla ändå, eftersom jag nog kommer lägga studiepengarna på den istället för på kurslitteratur. Kram Ella

Ella | 2012-09-03 08:40:35

Hej Monika ! Du har sedan länge varit min inspirationskälla och jag har alla dina tidigare kokböcker. Gissa om jag vill ha den här ? Jag försöker leva efter mottot att ta vara på dagen och vardag kan bli till fest. Gillar dig !

Gunilla | 2012-09-03 08:34:15

F est hela veckan lång E gentillverkad mat vinner S tark och stolt mor behöver alla tips i världen T jusig bok förgyller köket !!!

Maria | 2012-09-03 08:02:18

Är sedan länge en "receptsamlare", dvs jag botaniserar nästan varje dag nätet efter nya recept som jag kan prova hemma. Men nätet i all ära, inget går upp mot att ta ner en vacker och inspirationsgivande kokbok från hyllan, vända på sida efter sida och bara få känna att - oh, det måste jag prova, och det, och det... en härlig måltid med familjen är ju faktiskt den mest värdefulla stunden på dagen, kvalitetstid! kraamar

Linda | 2012-09-03 07:35:24

Låter som en bok helt i min smak. Låter perfekt för mig just nu som inte har några bra idéer till middagsmat alls. Blir samma rätter hela tiden. Måste ha ny inspiration...

eElin | 2012-09-03 06:59:29

Vardag eller fest. Din mat är alltid bäst! Kram

milena | 2012-09-03 06:53:19

Lördag hela veckan- min melodi! Jag MÅSTE ha den! Och så snygg layout! Gud så vacker bok!

Tina Sjöstedt | 2012-09-02 23:47:50

Älskar mat men behöver ny inspiration. Vill att varje dag ska vara en fest och varför inte låta maten lyxa till en vanlig onsdagskväll! En ny kokbok får mig alltid att bli nyfiken.

Karina | 2012-09-02 23:27:06

Inget kan förgylla en stressig vardag som en god middag! Klarar man då att samla hela familjen en dag så är lyckan gjord. Du och din mat har varit starkt bidragande till sådana stunder tidigare och nu glädjer jag mig väldigt till att servera familjen flera sådana middagar från nya boken.

Kicki | 2012-09-02 23:03:50

Höst ja. Det är ju nu det ska börjas med allt och slutas med allt. SÅ många ambitiösa planer på varmyoga och isbad och disciplin och veckomatsedlar och HÄR ska det minsann inte göras några avsteg. Kanske blir lättare att vara sådär rysligt duktig och redig om vardagsmaten ialla fall känns lite lyxig. Eller?

Cristina | 2012-09-02 22:54:43

Njutning och lust till mat ochtill att leva i nuet, finna glädjen i det lilla och se vardagen som en fest. Att göra sommarlov på skolkvällarna, ha picknick på lunchrasten, det ger din matlagning. Ända sedan jag första gången läste rosendals-boken (14 år sedan)är du min matförebild . Den står troget på köksbänken, välanvänd och kär, och skall den bytas ut måste det vara din nya bok som ersätter.

Cecilia | 2012-09-02 22:54:27

behöver få ny inspiration & få sjunga " lördag hela veckan. " HAR NOG AV VARDAGAR. LÄNGTAN EFTER GLITTER & GLAMOUR, ÄR STÖRRE ÄN DU NÅNSIN TROR.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2012-09-02 22:46:08

Var dag är en fest, men det är inte alltid så lätt att få till maten på ett spännande sätt varje dag. Lite inspiration är alltid bra och för en som heter Monika skulle Monikas Vardagsmat skulle vara perfekt! Jag håller tummarna för att det är jag som vinner boken :) Hälsningar Monika

Monika Larsson | 2012-09-02 22:28:49

Eftersom vi på Klädesholmen nästan bara äter sill. Skulle det passa med något annat festligt lördagsmys.

Linda Bråse | 2012-09-02 22:16:30

Hej! Har troget följt dig sedan jag sökte ny inspiration och tog jobb i köket på Rosendal. - Det var efter din tid. Då var livet fest, idag är vardagen livet - men vill inte byta bort den för all glamour i världen. Älskar dess små och stora utmaningar och försöker inspirera andra vardagshjältar som hämtar, skjutsar, kramar, tvättar, handlar och lagar på www.matgladabarnsblogg.se. Tack för all inspiration! /Sara

Sara | 2012-09-02 22:14:06

GILLAR gillar g i l l a r ju redan sen LÄNGE länge l ä n g e Har redan lagt din bok på bevakning hos adlibris, M E N det vore naturligt ännu mycket roligare att vinna och väl då få din signering.

Bigge | 2012-09-02 22:08:46

Åh Monika! Gillar ju dig skarpt både i verkligheten och på fejjan :) Boken ser smashing ut! Klart att man vill vinna den!! Vi lever enligt mottot att man ska leva och njuta av varje dag, lördag som vardag! Champagne och löjrom smakar ypperligt vilken veckodag som helst och varför ska man vänta på något gott? Missförstå mig rätt, ibland är det det enkla som är det det goda! Nypotatis med smält smör och flingsalt, eller stekt strömming som jag åt idag. Kärlek! Sen sist men inte minst är det viktigt att dela maten och smakupplevelsen med deneller dem man älska allra mest. Det är det som är den riktiga kryddan i vardagen! Kram Mrs G

Mrs G Http://ifalldayswereholidays.wordpress.com | 2012-09-02 22:05:52

Kokboks junkie som man är, så är de aldrig fel med fler fina kokböcker. Har en kompis som hela tiden säger att jag borde göra enklare mat/vardagsmat tex husmans på bloggen! Bara det att jag inte kan få till husmans på bild. Så inspiration i massor behövs. Sen att fixa till "billiga" eller ska vi säga vanliga råvaror till lyx en vanlig vardag! De skulle smälla högt! De enkla smakar ofta himla bra. Följer dig på Facebook såklart!

Matias Zakrisson | 2012-09-02 22:04:18

Kommer absolut att köpa en till mig själv! För dom vackra bildernas skull! Men även min dotter 17 år som bor på internat i Växjö behöver absolut en grundkokbok. Där lagas det på tok för mycket nudlar. Valet står i Bonniers kokbok eller din Monika. Vilken tror du att hon vill ha?

Martina Kunosson | 2012-09-02 22:02:32

Gjenom dina inspirerande resept vil jag ge vardagen en møjlighet før familj och vænner att æta smakfult, varierat, sammensatt och vackert! Helt enkelt få fler lørdagar i veckan på matbordet. Det har varit roligt att følja din væg mot en færdig bok:)

Ankie Berthelsen | 2012-09-02 22:02:05

Gillar och delat FB som Paola Al Pulvermos, korv, köttbullar och makaroner ... på vardagsmaten får jag inga fasoner. Vill att smaklökarna varje dag ska få fnatt - att varje tugga krydda blir till en skatt. Så svårt kan det inte vara, med de rätta hjälpmedlen bara. Därför jag på mina bara knän jag ber, för nu orkar jag inte ens rimma mer ...

Paola | 2012-09-02 21:59:28

Har världens bästa man som lagar mat till oss varje vardag. I ärlighetens namn blir det samma rätter varje vecka så lite inspiration skulle inte skada......kocken byter jag aldrig ut men gärna varorna i kylskåpet :-)

Lotta | 2012-09-02 21:57:57

Åh! Varför behöver jag få min vardag att smaka lördag? Många skäl. Främst behöver vår familj ta oss ur falukorvsträsket som vi snabbt ramlade ner i när yngsta dottern med fel på magen började äta viss fast föda. Nu äter hon bra, är symptomfri och kan äta nästan vad som helst, men vi fortsätter med korven. Skulle jag vinna din bok skulle den användas som en flytväst och lyftanordning för att rädda vår familj ur detta mörka, vidriga träsk fyllt med sjukdomsanpassad småbarnsmat. Den skulle vara en inspiration och glädjekälla och det kan jag säga utan att ljuga då jag följt dig länge på Facebook och ivrigt läst dina inlägg om bokens framväxt. Den verkar fantastisk!

Anna Sönsteby Lilliehöök | 2012-09-02 21:51:37

Gillar på FB gör jag sedan länge... ;-) Varför jag vill få min vardag att smaka lördag... Jaaa... med en son som gillar creme ninon men ratar (ibland) korv och makaroner så känner jag att jag behöver lite mer utmaningar i min matlagning. Din bok kan ge mig den puffen att börja experimentera mera!

Camilla | 2012-09-02 21:51:19

Vardag just nu smakar falukorv och färdiga köttbullar... Visst det funkar men lite ny inspiration skulle minsann inte sitta i vägen, i synnerhet inte från min favoritkocka ;-)) Håller alla tummarna att just min vardag ska få smaka lördag framöver!

Anna N | 2012-09-02 21:49:42

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *