Då var det jul igen!

13 oktober - 2012 | 8 kommentarer

Ja, härom dagen bankade julen på dörren till mitt kök ännu en gång!

Och jag fick anledning att göra årets första laddning av grönkålssoppa och min underbara Wienernougat!

Lingonbalsamico, världens bästa gå bort present, inte bara i glögg- och juletider utan faktiskt jämt! Men tyvärr glömmer jag bort att göra den under stora delar av året.

Och som om inte detta var nog knackade det på dörren, och vips! In levererades en julskinka av kalkon!

Detta är en produkt från Ingelsta kalkon och kommer säkerligen att finnas på många julbord i jul. Den var riktigt god och ju ett bra alternativ till de som inte äter fläskkött men vill ha sin julskinka ändå!

Och så måste jag dela med mig av den vackra dimdansen över Djurgårdbrunnskanalen i morse!

Inte så mycket julstämning där inte, men ack så vackert!

 


Tack för det Monika, det ska jag testa! Gisela

Gisela | 2012-10-18 17:08:29

Charlotte! Åh, vad kul! Hälsa och tacka! Gisela! Åh, väldigt enkelt! Lägg ner några lingon i en vacker flaska med vit balsamvinäger. Låt ta smak, vackert och gott! /Monika

monikasmat | 2012-10-17 14:33:25

Hej Monica, håller med föregående, så mysigt med jul och jag ser fram emot dina recept. Varje gång jag ser ditt fantastiska kök blir jag glad! Jag blev också lite nyfiken på lingonbalsamicon, det verkar gott! Jag längtar till advent, speciellt nu när det börjar bli så mörkt ute!

Gisela | 2012-10-16 21:38:44

Hej! Ja vad härligt med advent o jul! Tänkte faktiskt göra ett litet julbord till helgen som kommer. det är ju så gott med Janssons bla. Boken jag gav bort i helgen till syrran blev mycket uppskattad! Det "ojjades" över allt gott;) Charlotte

Charlotte | 2012-10-15 13:23:16

Victoria! Ja, visst är det! Erika! Jag håller med, advent är härligt! Och ja, det är ett reportage i en kommande tidning! Maud! Tack söta du! Och lycka till med köttfärslimpan, hoppas den ska smaka! /Monika

monikasmat | 2012-10-14 18:41:20

Så mysigt med jul och så fin du är i julröd klänning. Ja det är snart dags att börja julfixa. I dag ska jag göra din köttfärslimpa med färskost. Känner på mig att den blir supergod. Återkommer om resultatet. God jul så här lite i förskott. /Maud

Maud | 2012-10-14 12:41:47

En sådan kalkonskinka har funnits på mitt julbord i ca tolv år - sedan jag slutade att äta fläskkött. Mycket godare och nyttigare om man frågar mig. Jag gör allt av kalkon - köttbullar av den frysta färsen, köper sylta och prinskorv färdigt hos just Ingelstad. Ett bra alternativ. Jag längtar efter julen, eller snarare advent. Julen för med sig barndomsminnen som jag inte gärna vill minnas men advent är mysigt. Mycket pyssel med allt möjligt. Är det ett reportage i en tidning? Nyfiken!

Erika | 2012-10-13 23:45:45

Mysigt att få lite julstämning:) Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Victoria | 2012-10-13 23:18:58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *