Choklad i mat!

18 oktober - 2012 | 5 kommentarer

Ja ni som läste min fb sida i helgen vet ju att jag i lördags ägnade mig åt en köttgryta som jag fick för mig att jag skulle smaksätta med choklad.

Nu är jag väldigt glad över att jag gjorde detta, för jisses vad gott det blev!

Philadelphiaost lanserar nu en ny smak, Marabou och då blev jag nyfiken på hur jag kunde använda den i mat. Färskost ger ju en härlig krämighet till det mesta och kunde denna med chokladsmak passa i min köttgryta?

Väl medveten om att det egentligen bör vara några flisor mörk choklad som sätter både smak och sting på köttet tog jag modet till mig och rörde ner en halv ask av av den krämiga nyheten Marabou från Piladelphia.

Och detta kära vänner måste ni prova!

Någon krämigare och godare gryta får man leta efter!

KRÄMIG KÖTTGRYTA MED CHOKLAD

Minst 1 1/2  kg högrev

2 gula lökar

3 morötter

50- 75 g smör

8 dl vatten

2 buljongtärningar eller 3 msk fond gärna kött eller höns

1 glas öl eller rött vin

2 lagerblad

Flingsalt och nymalen svartpeppar

100 g Philadelphiaost Marabou

TILL SERVERING OCH GARNERING:

Cous-cous, ris eller potatis

Grönsallad

Några kvistar timjan

Ansa köttet och skär det i rejäla bitar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka de gula lökarna. Skala och skär morötterna i 1 cm breda slantar.

Hetta upp en gryta med en rejäl klick smör. Bryn köttet i omgångar, fyll på med smör under tiden. Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt lök och mer smör. Fräs ytterligare 2-3 minuter. Salta och peppra.

Tillsätt morötter, vatten, buljong eller fond, öl eller vin och lagerblad. Koka upp och låt sedan koka minst 1 timme, gärna 1 1/2 tills köttet liksom faller isär när du sätter en gaffel i det.

Rör till sist ner Philadelphiaosten och låt den smälta ner. Koka inte.

Smaka av med salt och peppar. Garnera med lite repad timjan och servera med cous-cous, ris eller potatis och en sallad.


That's what we've all been waiting for! Great posting!

liability insurance and | 2014-12-29 19:24:02

Damn, I wish I could think of somenhitg smart like that!

Jahlin | 2014-08-15 05:46:21

[...]  mellan två kex eller tårtbottnar. Här hittar du tips på bakverk att använda den i. Och här hittar du ett recept där Monica Ahlberg lurat ner den i en [...]

Philadelphia Marabou « en smaksak | 2012-11-12 07:22:02

Jaaa! Kicki! Så blir det! Lycka till! /Monika

monikasmat | 2012-10-18 20:20:19

Låter spännande och måste absolut provas. Kan tänka mig att det kanske blir en sån där ny tonårings-favoriträtt. Typ;"Varför har vi aldrig den där köttgrytan med choklad", kan man då få höra när det går längre än 14 dagar mellan att favoritmiddagarna serveras....

Kicki | 2012-10-18 19:09:12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *