Snabblagat och supergott av kycklinglårfiléer!

26 januari - 2013 | 7 kommentarer

Av alla delar man kan köpa av en kyckling är lårfiléerna allra mörast och också allra godast tycker jag. De lätt och snabbt lagas till goda rätter som passar utmärkt såväl till vardags som till fest. Att bara steka dem i några minuter i en panna med smör, salta och peppra är gott nog.

Igår kväll var vi plötsligt och helt oplanerat sex flickor som skulle äta middag. Som tur var hade jag ett paket om drygt 1 kg lårfiléer i kylen, bra när man som jag bor långt från affären. Tillsammans med nykokt pasta och min basilikasås blev det en mycket lyckad, lättlagad och snabblagad middag! Det tog inte mer än en kvart och min basilikasås har jag alltid på G!

1 pkt kycklinglårfiléer

En rejäl klick smör

Salt och nymalen svartpeppar

1 pkt pasta, gärna en roligare, större sort

Drygt 1 dl basilikasås

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Gör basilikasåsen. Se recept här.

Dela kycklinglårfiléerna en gång på mitten. Hetta upp en panna med en rejäl klick smör. Stek kycklinglårfiléerna gyllene runt om i ca 5 minuter eller tills köttsaften är klar. Salta och peppra.

Blanda ner allt i en stor vacker skål tillsammans med 1 dryg dl basilikasås. Servera med en sallad!


Hej Anna! Så tråkigt! Men självklart ska inte trycket ha smetat ut! Du måste haft otur och fått ett extremt dåligt exemplar! Jag har inte sett det i något av mina exemplar så den boken får du gå tillbaka butiken med och byta ut! Och precis som du säger så är detta en reprint och tyvärr är den första utgåvan helt slut! Jag har inte ens 1 ex själv. /monika

monikasmat | 2013-01-27 18:33:05

Hej Monika! Jag har försökt maila dig via din hemsida, men det verkar vara någon bugg för det går inte att skriva mer än en mening. :( Jag fick i alla fall nyutgåvan av din bok Bröd & Marmelad i present. En bok jag letat efter med ljus och lykta i flera år på anikvariat m.m. Men tyvärr måste jag säga att jag blev besviken att det var så dålig kvalitet på själva boken, jämfört med de andra så är det ju ett mycket sämre papper och tryck. På flera sidor har trycket tom smetat ut sig så man inte kan läsa recepten. Blev jättebesviken när jag velat ha den så länge. Jag förstår att till det priset så kan den inte vara lika fin som t.ex Monikas vardagsmat, men då hade jag hellre lagt en hundralapp till och fått en fin och användbar bok. Jag fortsätter leta efter originalet. mvh Anna

Anna | 2013-01-27 15:35:37

Elin Maria! Du kan lita på mig! Snabbt och lätt och gott! Catrin! Bra idé! /monika

monikasmat | 2013-01-26 20:07:16

Tänker nog också se till att alltid ha en Basilkasås redo. Verkar smart.

Catrin | 2013-01-26 19:26:44

JA, DET DÄR SÅG JU LÄCKERT UT. DET ÄR ALLTID EN TRÖST, ATT DET GÅR LITE SNABBT OCKSÅ. JAG TROR BESTÄMT, ATT JAG SKA TESTA DET DÄR. VISST ÄR DET BRA, ATT HA LITE " PÅ LUT " HEMMA. TY MAN VET JU INTE ALLTID HUR MÅNGA, SOM KOMMER TILL BORDS ? GOD FORTSÄTTNING PÅ HELGEN & TACK FÖR DET HÄR GODA TIPSET.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2013-01-26 17:12:49

Anna! Ja, visst gör den! Och detta måste du prova! /Monika

monikasmat | 2013-01-26 16:00:57

Oj så gott det lät, din basilikasås slår ju det mesta!

Anna N | 2013-01-26 13:34:20

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *