Sommarlov och sommarkladdkaka!

13 juni - 2013 | 8 kommentarer

I går firade vi att sommarlovet börjat med en sommarklädd kladdkaka!

 

Dubbla för 24 bitar och baka i 2 formar

Sommarklädd kladdkaka

100 g smör

3 dl strösocker

2 ägg

2 tsk vaniljsocker

5 msk kakao

1 1/2 dl vetemjöl

En nypa salt.

Smält smöret.

Blanda ner alla ingredienser i det smälta smöret.

Häll smeten i en smord och bröad form.

Grädda kakan på 175° i ca 25 minuter. Ta ut den lite före ni tror att den är klar då blir den allra godast!

Pudra med florsocker och dekorera med skivade jordgubbar.

Servera med lättvispad vispgrädde

 


Maud! Det är Gerbera. Och du är sååå välkommen till Thielska! Trevlig Midsommar! /Monika

monikasmat | 2013-06-21 11:14:02

Tack detsamma! Hoppas du får vara ledig lite i alla fall. Snart blir det Stockholmsbesök och Thielska för mig. Hoppas du är där då. Vilket fint porslin du har, Gerbera eller hur? Perfekt miljö för sommarfester. Ser verkligen fram emot ett besök. Nu mot matbutiken! Må så gott! Maud

Maud | 2013-06-20 09:54:10

Magda! Vilken tur:)! /Monika Maud! Njut på! jag förstår ditt bara vara, det ska jag snart ha! Och Trevlig Midsommar! /Monka

monikasmat | 2013-06-19 23:31:53

Äntligen, idag är första dagen på mitt sommarlov. Jag njuter! Så fin och somrig din kladdkaka är. Ja nu är det väl bara att sätta igång med planering av midsommarmaten, men först ska jag bara vara hela förmiddagen. Maud

Maud | 2013-06-19 09:03:44

Dear Monika Good day to you. We have not met, but I am writing to introduce myself. I have a very generous AFFILIATE proposal for you. I am hosting a competition as an incentive for wine lovers to sign up for my NEWSLETTER. This comes in the form of a competition which is the largest prize in any wine related competition in South Africa! I am hosting a COMPETITION during harvest time next year in March. 4 lucky winners and their partners are invited to spend a magical week (and more if they want) in South Africa's wine lands. Ulf Wagner, a well known figure in Swedish gastronomy will be joining us on the tour and will be lending his own personal brand of sunshine to the event. Ulf has also agreed for us to use his restaurant at the announcement of the winners in Gothenburg during September. Valter Persson, owner of VINPORTALEN.SE is joining the trip and will be ambassador for the Wine Safari, hosting live webcasts during the tastings and the dinner Please read the PRESENTATION to find out how this works. Essentially I pay out 60Sek for every case of wine purchased by someone who has joined through your site. The numbers at a glance. Generally a member purchases 12 x in a year. The average order is 2 cases If you have 1000 members and 10% join, you will have 100 ambassadors. 100 people who order 12 times in a year, (once a month) = 1200 orders x 120Sek (2 cases by 12) = 144,000 SEK paid directly to you. HOW DOES IT WORK? You reply to me that you are interested in becoming an AFFILIATE I issue you with (1) USERNAME (2) PASSOWRD (3) HOP-LINK (This tracks the click-thru's into your membership area) (4) BANNERS From the moment someone clicks on the banner, that person will always be linked to your Ambassador area. You can track your INCOME anytime. Give it a try, you won't be disappointed! Sincerely Thorsten Eggert

Thorsten | 2013-06-18 14:26:10

Tack snälla! Den var det!! :-) Står just nu i matkällaren och "gosar" till sig.

Magda | 2013-06-17 08:45:25

Magda! Kan det vara den här? http://blogg.alltommat.se/monikasmat/2008/08/08/hej-hej-krafta/ /Monika

monikasmat | 2013-06-14 16:05:26

Ser otroligt vacker ut! & den smakar säkert inte orm... men för ett år eller två sedan (tiden går såå fort!) hade du ett recept på en kladdis där man bla kokade sockret med vatten (tror jag) - vansinnigt god (den oxå)! men jag har förlagt receptet och inte hittar jag den "här" heller... vid ett tillfälle, kan du då inte... snälla.. Ha det gott & sköt om dig - väl!! :-)

Magda | 2013-06-13 11:07:18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *