Sommarsallad och sommarkaka!

1 juli - 2013 | 2 kommentarer

Vilka underbara dagar vi har med strålande sol och härlig sommarvärme! Och visst blir man lite sugen på en riktigt härlig sallad till middag? Själv gillar jag ljumma och matiga sallader. Sallader som jag blandar ner något smörstekt eller halstrat i. Det kan vara allt från överbliven potatis till tunt skuret kött, stora räkor eller vad som finns till hands. Igår hade jag tur eftersom det fanns både sparris och pilgrimsmusslor hemma!

Stek sparrisarna i 2-3 minuter i rejält med smör. Pressa ner ett par vitlöksklyftor och rör om, klart! Stek pilgrimsmusslorna i smör i 1 minut på varje sida. Blanda ihop en sallad och vänd ner sparris och pilgrimsmusslor. Toppa med min basilikasås, mums!

Och gårdagens dessert blev en kär gammal vän, en underbar sommarkaka som förresten gör stor succé om dagarna i cafét på Thielska!

Min smulpaj med rabarber och jordgubbar.

 


Hej Anna! Åh, det var ett tillfälligt parti från en firma som skulle lägga ner som passade perfekt! /Monika

monikasmat | 2013-07-03 16:55:27

Underbara sommarsmaker! Kan du berätta vart vi kan köpa sånt ljuvligt blåmönstrat kakel som du har i köket? Vore så tacksam för ett svar!

Anna | 2013-07-02 22:50:57

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *