Boule, havskräftor och Mamma 75 år!

12 augusti - 2013 | 6 kommentarer

Gårdagen var ett enda långt firande av Mamma som fyllde 75 år!

Vi började med boule på rådhusplatsen

Finns förmodligen inte så många som har samma boulestil som jag men jag kan meddela att den lönar sig!

Mitt lag vann!

Därefter blev det en brakmiddag vill jag lova!

Först ut var kräftorna

Havskräftor som vi delade och gratinerade med vitlökssmör!

Därefter blev det helstekt oxfilé med bearnaisesås och klyftpotatis. Och så tårta förstås!

Middagen intogs på balkongen under jubel och sång och lagom till kaffet bjöd Marstrand på en enastående solnedgång!

Firandet avslutades idag med en lunch på Värdshuset. Väl på färjan vinkade vi av underbara Marstrand som badade i sol!


Tack själv Maud! /monika

monikasmat | 2013-08-15 16:29:04

Du har nog rätt. Jag tror också att de var för små. Dina ser ju så mycket matigare ut. Ska absolut leta på större till nästa gång. Tack för receptet också. Maud

Maud | 2013-08-14 17:16:54

Tack Maud! Och kräftorna, havskräftor i detta fall klyver jag och lägger på en plåt, rör ihop smör, persilja och vitlök. Duttar ut rejäla klickar över härligheten och in i ugnen i 2-3 minuter på hög värme, mums! Vet inte vad du gjorde för fel, antingen var de för små eller så hade du inne dem för länge i ugnen.... /monika

monikasmat | 2013-08-14 17:00:00

Skön stil du har! Hur gör du med havskräftorna? Och vad äter du på/av dem? Jag gratinerade havskräftor som förrätt men det fanns liksom inget att äta på dem. Jag blev jättebesviken. Vad gjorde jag för fel med dem? Maud

Maud | 2013-08-13 17:38:30

Anna! Det var en härlig dag och kväll och mamma var nöjd och glad! Och ja, marstrandshimlen var vackert blå när jag åkte! /Monika

monikasmat | 2013-08-12 21:36:50

Vilket härligt och gott 75-årsfirande det ser ut att ha varit. Fin solnedgång och den där blå himlen skulle jag velat sett idag. Hos mig har det bara regnat tyvärr. En fördel med det är att man kan mysa under en filt och dricka gott te. :-)

Anna J | 2013-08-12 17:19:15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *