Sega nötkakor!

18 oktober - 2013 | 3 kommentarer

Ja, i cafét på Thielska galleriet är världen sig lik även efter min skilsmässa!

Vi bakar på och tar hand om våra gäster som förut och förvånas över uppmärksamheten den fått utanför murarna!

Igår blev det supergoda, sega nötkakor från mina vänner på Bergs konditori!

 

Detta  kära vänner är nötkakan nummer 1!

Här samsas hasselnötter och mandelmassa vilket ger dom en extraordinärt god seghet!

Och eftersom vi är inne i någon sorts chokladfrossa nu så doppade vi varje botten i choklad, yummy, yummy!

Och här hemma pågår förberedelserna för min flytt för fullt och jag packar varje ledig stund. Idag var det dags att börja med alla kokböcker jag har i mitt kök. Jag har ju en gedigen samling från både förr och nu!

Tur att jag har många tomma bokkartonger!

Och på tal om kök fick jag just veta att min beställning av mitt måttbeställda kök från Marbodal anländer 8 november, hurra!

Då blir det bara 1 vecka utan kök i mitt nya hem……


Biggan! Jag försöker alltid vara mig själv, älskar att träffa människor och det gör jag på TG! Och blogga är ju ett livselexir i sig:)! Anna J! Så är det ju såklart! Och kanske är det samma kaka? Har du Bergs boken? /Monika

monikasmat | 2013-10-21 21:04:19

Jag brukar tänka att det säger mer om dom som pratar och skvallrar än om dom som det pratas och skvallras om. Skvaller finns tyvärr överallt, från småbyar till kändisvärlden. Snart händer det något annat och då pratas om det istället. Kakorna ser goda ut, som alltid när du/ni bakar. Undrar ifall de är som sotarmurrar, en god nötkaka som min mamma gjorde när jag var liten och som var fruktansvärt god. Tyvärr är mamma borta nu och receptet hann jag aldrig få så jag prövar mig fram (googlar och testbakar) för att få någorlunda lika goda som hennes var men har inte lyckats än.

Anna J | 2013-10-19 22:15:24

Skönt med en "fredad zoon", som Thielskaa, där du kan få vara dig själv, trygg bland vänner som känner dig, förstår din sits och vet din kapasitet Monika .Många bollar--höll på att skriva bullar--i luften för dig nu... vi är många som är med dig i tankarna nu på ett positivt sätt och önskar dig allt gott. Att du även ger dig tid med att blogga, det är beundransvärt! Heders. Och du kakorna såg ur-smarriga ut, mums!

Biggan | 2013-10-18 22:13:06

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *