Årets första julbak och kokande Friends Arena!

20 november - 2013 | 4 kommentarer

Igår doftade det jul hela dagen i köket på Thielska Galleriet. En underbar blandning av saffran, nejlikor, ingefära, kanel, apelsin och choklad spred sig över hela Blockhusudden!

Jag förbereder tips till adventsfika till söndagens Nyhetsmorgon!

Först ut blev min butterkaka med mandelmassa och saffran.

En saftig saffransdeg som jag sedan bakar/kavlar ut. Brer på mandelmassa och smör. Rullar ihop och skär ut bullar som jag placerar i en rund bakform. Och vips kommer dessa vackra och goda härligheter till!

Och inspirerad av en av våra mest populära kakor, Drömtårta gjorde jag en pepparkaksrulltårta som jag fyllde med smörkräm smaksatt med rårörda lingon. Yummy, Yummy!

Idag ska jag fortsätta med min julstolle!

En fruktkaka som håller sig hela julen tack vare mängden sprit!

Man lägger helt enkelt allehanda torkade bär och frukter i whisky över natten. Dagen efter har spriten sugits upp och det är dags att börja baka!

Och medan mina bär och frukter låg och badade i sprit var jag med om en fantastisk fest på Friends Arena!

 

Och aldrig förr har det nog kokats så kraftigt på en absolut fullsatt Friend Arena som när Zlatan gjorde 1-1 och sedan 2-1!


JA, SÅ UNDERBART, ATT "VIPS " KOM DET EN HÄRLIGHET. JAG VILL GÖRA HÄRLIGHETER OCSÅ. MEN DÅ TAR JAG BL.A. EN VISP... BLIR SÅ SUGEN PÅ DITT KAFÉ OCKSÅ. SKALL KOLLA DIG PÅ TV :N. DET BLIR SÅ MYSIGT. JAG HAR KÖPT EN NY DATOR, MEN VI HAR INTE BLIVIT HELT BEKANTA MED VARANDRA ÄNNU. LYCKA TILL MED HELGEN !

ELINMARIA SUNDBERG | 2013-11-21 22:58:46

Så gott det ser ut, saffran kan man ju inte få nog av!

Matskafferiet | 2013-11-21 15:45:38

Erika! Oj! Du är värre än mig;)! Men du har rätt, saffran är så gott! /monika

monikasmat | 2013-11-21 10:43:01

Jag använder saffran mycket i mat just nu. När jag räknade mina saffranskuvert i lådan hemma började jag nästan skratta - arton kuvert låg där. Men jag köper gärna när det är bra pris på detta guld. Och det går ju åt, eller hur? Saffransbiscotti är min favorit förutom fiskgryta med saffran.

Erika | 2013-11-20 12:00:47

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *