Sängbekymmer, kul julklapp och pasta med scampi, chili och vitlök!

21 december - 2013 | 9 kommentarer

Igår spenderade jag återigen dagen på Ikea!

Det här med att hitta rätt säng är nämligen inte helt lätt trots att jag provlegat ”hundratals”! Nu har jag åkt fram och tillbaka till Ikea med såväl säng som bäddmadrass ett antal gånger och ändå inte hittat rätt. Det värsta är att jag känner redan nu, efter nattens prövning, att det kommer att bli en resa till!

Jag måste ju ändå säga att det är rätt fantastiskt med Ikeas ”sova på saken” garanti! Man får byta och byta och byta i hela 90 dagar tills man hittar rätt och sover gott!

Väl hemma med tusen saker att bära upp stod det ännu mer att bära i porten. En rolig julklapp!

En julklapp som kommer att räcka ett tag. Min gamle kompis Glenn Strömberg hade grävt ett hål i sitt pastalager och försett mig med pasta för flera år framöver!

Dessutom räddades kvällens middag!

Jag hade scampi i frysen och gjorde en underbar pasta med scampi, chili, vitlök, grädde och vitt vin!

Valde min favoritpasta, Glenns Scialatielli, en lite tjockare spagetti som har bra tuggmotstånd och är verkligen supergod! Den måste ni bara prova!

Efter middagen fortsatte jag mitt uppackande, ihopskruvande och pyntande!

Och så invigde jag en av mina kakelugnar!

Hurra!

Den fungerade!


Emma! Jodå, jag fick god hjälp! Och tror jag börjar bli klar! /Monika

monikasmat | 2014-01-02 23:03:15

Det finns verkligen få saker som är så jobbiga som att sova dåligt. Fick du hjälp av personalen att välja säng på IKEA? Jag tycker de brukar vara riktigt bra! När jag köpte säng sa de att det tar ett tag för sängen att mjukas upp och för en själv att vänja sig, så ge inte upp! 90 dagar är ju en rätt lång tid...

Emma | 2014-01-02 03:03:08

Maud! Hoppas skinkan blev bra och att alla kommit "hem" ordentligt! Ha en riktigt God jul! /Monika

monikasmat | 2013-12-24 11:09:27

Svårt det där med att köpa ny säng. Gjorde det förra året och det tog tid innan jag kände att den var skön. Bra av Ikea att ha "sova på saken". Om jag köpt där så hade jag väl sovit på saken ännu och bytt hundra gånger jag också. Mysigt med kakelugn och kandelaber! Här står skinkan nu i ugnen och jag ska klä julgranen. Allt ska ju vara klart när alla kommer hemåt i morgon. God Jul!

Maud | 2013-12-22 14:15:19

Daniel! Det går att välja rätt! Elin Maria! Ja, det är faktiskt häftigt! Och ännu bättre att alla fungerar! Och Glenn har gjort ett bra jobb i Italien, pastan är supergod! Biggan!Jag kommer inte att ge mig! Det blir en sväng till Ikea imorgon igen! Och underbart med U! Själv har jag bara hunnit med skinkan i år! Millan! Åh det låter mysigt med bak och barn! Själv har jag inte hunnit nåt i år! Men det är ju några dagar kvar:)! /Monika

monikasmat | 2013-12-22 01:03:34

Hej Monika! Tror Monika vet att scampi är svårt att få tag i! Vet en restaurang som har scampi o pasta m.m Vet av en väninna att det finns scampi som är ok/MILJÖVÄNLIGT att köpa! Härligt att ha Italy Glenn som är så generös m pasta till Dig :-) Vad fint Du börjar få där hemma! Här hemma är det barn/saffransbak/ lite julpyssel / hemma. Ha en härlig God Jul och hoppas Du får o kan ta lite ledighet och bara ha det gött som man säger om man kommer från Götet! Kram <3

Millan | 2013-12-21 17:22:56

Lycka till med Sängvalet! Ge dig inte förrän du får en säng som passar just dig Monika! I dag har jag gjort din underbara "U", lätt som en plätt och så mumsigt god..nu kan snart tomten få komma! Kram <3

Biggan | 2013-12-21 17:22:26

SÅ HÄFTIGT ATT KUNNA SÄGA : EN AV MINA KAKELUGNAR. GRATTIS ! DET GLÄDER MIG, ATT DU HAR FLYT. LUSTIGT NOG SÅ TÄNKTE JAG PÅ GLENN S. HÄROM DAGEN. FAST JAG INTE KÄNNER HONOM ALLS. DET VAR VÄL PASTAN ? DET HAR VARIT EN TID NU, DÅ JAG GÅTT TILLBAKA TILL JUST GÖTEBORG. TROR JUST ATT ADVENTSTIDEN GER I ALLA FALL MIG ANLEDNING ATT SE TILLBAKA & MINNS ALLT, SOM VAR GOTT. MINNS FÖRSTÅS ÄVEN DET, SOM INTE BLEV, SÅ ÄR DET JU. I KVÄLL HYLLAR VI LJUSET, DET NYA SOM KOMMER. HA DET GOTT, BÄSTA DU MONIKA.

ELINMARIA SUNDBERG | 2013-12-21 17:08:23

Hej! Inte kan det väl ha undgått en kock att scampin är extremt dålig för miljön? http://vimeo.com/28059387 Tycker att kockar och författare till kokböcker borde vara ett föredöme för alla hemmakockar. God jul!

Daniel Sundberg | 2013-12-21 13:44:27

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *