Falukorv med potatismos!

2 januari - 2014 | 7 kommentarer

Falukorv med potatismos kanske inte tillhör den rätten jag lagat mest i mitt liv, egentligen aldrig! Men idag kom den upp på önskelistan och till en annan dimension! Mycket beroende på att det vällde in flickor runt middagsbordet och vi blev fler och fler. Till slut var vi 8!

Inget annat att göra än att skära korven i tunna skivor så det blev fler!

Steka skivorna i rikligt med smör.

Koka 2 kg potatis.

Lägga ner potatisarna i assistenten och ösa på med grädde, mjölk och rejält med smör!

Salt och svartpeppar är kryddan och jag lovar, det blev inte en gnutta kvar!

Jag kommer att göra det igen!


Sarah! :)! Anna J! Ja, stuvade makaroner har jag inte ätit sedan jag var barn! Det är ju supergott! God fortsättning till dig oxå såklart! /monika

monikasmat | 2014-01-08 12:40:49

Mmmm, så gott men det är nog ännu godare med stuvade makaroner till tycker jag. Jag har en släkting som bor i Australien och det är vad han önskar sig som första rätt när han kommer hem till Sverige på besök: stuvade makaroner och tunna skivor falukorv stekta i smör. God fortsättning på nya året också!

Anna J | 2014-01-06 18:15:59

Ugnsbakad falukorv med potatismos är en av mina absoluta favoriter. Tröstmat något helt underbart. Jag älskar det. =)

Sarah | 2014-01-06 14:09:13

Maria! Låter gott:)! Och din fläskstek; hoppas du har svålen kvar? Skär i rutor och stek i ugn på 175° i 1 3/4-2 timmar för en stek på drygt 1 kg. Ös under tiden, låt vila och skär i skivor. och gör sedan en god gräddsås. lycka till! Maud! Ja,,nu har jag upptäckt falukorven och d har rätt! Underbart med många barn runt bordet! Erika! Vi mölade in oss ordentligt! och tack detsamma du bästa Erika! /Monika

monikasmat | 2014-01-05 22:09:47

Falukorv är underskattat. Jag köper alltid kalkon- eller kycklingfalukorv. Men just med mos är väl inte heller så vanligt hos oss. Mannen i mitt hem uppskattar detta mer än jag, men ibland är det gott att "möla" i sig som vi säger. Kram och god fortsättning, fina du!

Erika | 2014-01-03 18:24:14

Så bra att du har upptäckt en stöttepelare i vardagsmaten. Kommer man inte på något annat så kan man alltid laga till falukorv på något sätt. Har alltid funkat för mig. Så härligt med många runt bordet njut av det så länge du kan.

Maud | 2014-01-03 18:12:10

Underbart med Falukorv - min favorit är falukorv i ugn med lök, äpple, senap och mozzarellaost mellan skivorna och potatismos - då blir det också rena fat! Jag har en stor fläskstek hemma - har du något bra tips på vad jag kan göra med den? Jag tycker att den så lätt blir torr och tråkig...

Maria Jonsson | 2014-01-03 10:56:18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *